Витамин В12 - тема 10

• 55 623
  • 848
  •   1
Отговори
# 270
Зависи по какъв повод са завишени чернодробните, откога и колко. Зависи и начинът на прием.

# 271
Здравейте, от известен период имам замаяност, уморена съм и леко ми се схаващат пръстите.Ходих на невролог пих пирацетам ефект нулев.

Направих си б12 изследване -224 ng/mL при граници 345-909. От 10 тина  дни приемам метикобламин, първите дни приемах на natual factor, но от 2-3дни приемам на solgar.

За колко време стойностите биха се вдигнали. Нормални ли са тези симптоми. Според невролога нищо ми няма.

# 272
Нормални са за дефицит да, трябва поне 2-3 седмици да се понатрупа.
Проверете си как е желязото и вит.Д

# 273
Нормални са за дефицит да, трябва поне 2-3 седмици да се понатрупа.
Проверете си как е желязото и вит.Д
  докато го пия вит б12 , може да си пусна вит Д и желязо? Хемоглобина ми е 146 .

# 274
Принципно не би трябвало да са повлияни от В12. Хубаво е да се види желязото, защото при големи дози на В12 пада малко. А вит.Д го казвам във връзка със симптомите, а и почти няма човек без дефицит на Д. При негов дефицит също има голяма умора.

# 275
Принципно не би трябвало да са повлияни от В12. Хубаво е да се види желязото, защото при големи дози на В12 пада малко. А вит.Д го казвам във връзка със симптомите, а и почти няма човек без дефицит на Д. При негов дефицит също има голяма умора.
    благодаря ви 💛💛💛 основния ми проблем ми е замаяността и трудната концентрация. Надявам се се дължат на б12 и отшумят. Последните дни се чувствам по добре като че ли. Обиколих доста лекари, странното е,  че никой не ми каза изследвай си б12.

# 276
Така е, много малко са тези които се сещат.
Мен невролог ме лекува 3 месеца с нестероидни противовъзпалителни за радикулит и до физиотерапия стигнах и пак не минава (имах много силна слабост в бедрата и болка по единия нерв)
Вероятно са от това симптомите, но не е лошо да си проверите и как е щитовидната жлеза.

# 277
Така е, много малко са тези които се сещат.
Мен невролог ме лекува 3 месеца с нестероидни противовъзпалителни за радикулит и до физиотерапия стигнах и пак не минава (имах много силна слабост в бедрата и болка по единия нерв)
Вероятно са от това симптомите, но не е лошо да си проверите и как е щитовидната жлеза.
добре е, всичко е в норма.  И затова всеки ми казва ама нищо ти няма.

Радвам се, че темата е така полезна🥰

# 278
В норма за хормоните не значи добре.

# 279
Здравейте,по ред причини реших да проверя B12.Може ли да коментирате?
Благодаря!

# 280
В умерен дефицит е, хубаво е за възрастни да е над 500-550. Така, че поне месец-два прием трябва. Но вижте си първо как е и желязото.

# 281
В умерен дефицит е, хубаво е за възрастни да е над 500-550. Така, че поне месец-два прием трябва. Но вижте си първо как е и желязото.
Извинявам се,че вече е коментирано,но какво отношение има желязото към В12?

# 282
Когато се вземат по-големи дози В12, това намалява желязото. И затова е хубаво да се види преди това какво му е нивото, в случай че сте на долна граница е възможно да изпаднете в дефицит.

# 283
Здравейте!
Понеже от години вече ме тормозят неврологични проблеми, като изтръпване/сковаване на ръцете и краката, също така и иглички усещам понякога, слабост, тремор.. и най-гадното упорита депресия, която не се повлиява от АД. Преди години си бях направил изследване на Б12, но тогава докторът не ми обърна внимание, защото според него съм в нормите. Вчера отново реших да си направя такова изледвани, защото ми се засилиха неврологичните проблеми, както и започнах да чувствам болки по ставите.

Това са резултатите.Както чета тук ,в други групи, съм в сериозен дефицит и реших директно да мина на Б12 инжекции, защото ми писна докторите да ме подмятат и да не ми обръщат внимание, а аз да се влошавам, пък съм мъж на 26..срамота е, чувствам се като 70 годишен.
Въпросът ми е какви дози да ми се бият и колко често и дълго да продължи лечението?

# 284
С депресията, слабостта и болките в ставите, витамин Д изследвали ли сте?

B12 конвертиран е 298 ng/ml, което е ниско, но не чак толкова. Но хапчета или инжекции е личен избор.
Основната инжекционна форма е хидроксокобалмин, който не е толкова добре усвояем, не от всеки.

Общи условия

Активация на акаунт