Дългото чакане след трансфер – тема 107

• 45 086
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • гр. София
Tannyaa, страхотна новина! Поздравления. Някъде четох, че това означава не едно, а цели две човечета:-)

И аз така бях чела и се бях изплашила, защото при мен чхг беше даже 516 на 10 ден, но за мое щастие си беше само 1 човечето (страх ме е от многоплодна бременност) Grinning

# 661
Мен не ме притеснява да са две, даже точно обратното. Само се моля всичко да мине наред този път ❤ и го пожелавам и на всички които преминават през това от сърце !

# 662
Здравейте. Реших да попитам тук дамите, които са видели положителен тест, ако те все още следят темата.

Преди успешния си трансфер приемахте ли добавки и какви? Аз днес погледнах, че се препоръчва витамин Е и алфа-липоева к-на, но искам да ви питам лично. И следихте ли си нивата на витамините и минералите преди трансфера?

Благодаря предварително.

# 663
  • гр. София
Аз приемах фолиева, миоинозитол, ресвератрол, л-аргинин, мелатонин, CoQ10, омега3 и витамини C, D, E и B12, но не съм проверявала нивата им непосредствено преди трансфер.

# 664
Аз само фолиева съм пила преди трансфер.

# 665
Приемах D,B12, фолиева (метилирани), NAC, C, E, omega 3, Q10 (ubiquinoL), хидролизиран колаген, селен и цинк (заради Хашимото). Изследвах само b12 и Д. Имахме 15 качествени яйцеклетки (на 39 години), успешна бременност и замразени ембриони. Аз лично вярвам, че здравословният живот, спортът и добавките допринесоха за успеха

# 666
Пиех Фемибион (фолиева к-на и витамини) и Вигантол (витамин Д).
И двете - по препоръка на репродуктивния ми специалист и след изследване на витамин Д.

# 667
Здравейте. Благодаря за отговорите, а забравих да питам докато сте чакали заветните две седмици, все същите ли добавки сте пили?

И аз бях фенка на пиенето на много добавки, обаче откакто ми казаха, че имам завишени НК клетки и си помислих, че може да е от това.

Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 668
И моите НК бяха завишени. Правих вливки преди първото инвитро , но не се повлияха особено. След инвитрото бяха скочили пък двойно.
Оказа се че е от тръбите. Бях направила малък хидросалпингс, а явно още преди инвитрото е имало сраствания и по двете тръби.
Последва лапаро и отстраняване на тръбите и повече не съм се занимавала със НК клетки.
Според моите лекари е пълна щуротия това изследване, понеже няма как да се разбере по него какъв е проблема.
Очевидно и вливките не са сериозна терапия при наличие на възпалителен процес някъде.
Мисля по скоро че нк клетките трябва да се разгледат в комбинация с реална диагноза (ендомитриоза +НК, салпингит + НК...). А иначе самостоятелно може и от зъб да са повишени, и от синузит, и от една камара други неща.
Отделно че лекарят, който ми прави второто инвитро твърди че има пациентки които са забременели и износили съвсем успешно със завишени НК и без никакви вливки за тях. Важното е да няма инфекции и проблеми по матката и по тръбите, но това се установява по други начини (микробиологии, цветна снимка, хистероскопия при нужда)...
Отделно често преди трансфера назначават медрол или презолон за да подтиснат евентуална имунна реакция.

# 669
Аз също бях със завишени НК клетки. Правихме вливки интралипид до към 18 седмица, но аз имах предишна загуба без установена причина и по-скоро се застраховахме, не че имаше нужда

PS подкрепям Гейзер - никъде няма категорични данни, че високите НК клетки възпрепятстват бременност. Има редица недоказани теории и предположения, иначе наистина могат да се повишат от зъб, настинка и тн

# 670
Аз също винаги съм с много завишени НК клетки. Правих вливки, РВМС, пих какви ли не хапчета и почти не мърдат. Също четох, че няма много доказателства пречат или не, но човек като прави трансфер и се надява да е дал всичко от себе си, за да е успешен. Нещата, които аз направих в търсене на причината са: цветна снимка и също премахване на тръбите заради хидросалпингс ( но това по-скоро ми докарваше постоянни бактерии в матката), рентген и преглед на зъбите, микробиология на носен и гърлен секрет, преглед при УНГ и изследване на антистрептизолинов титър за евентуално заболяване на костите. В крайна сметка излекувах един зъб само и клетките така и не паднаха особено. Посъветваха ме да си проверя стомаха и за хемороиди, ама малко ми писна от всичко и си почивам. Стана доста дълго, но ако на някой му се занимава и държи да открие причината общо взето това са нещата.

# 671
Това с тръбите, ако имаш хидросалпингс, то как се доказва. Преди време правих ЦС и коментара беше, че всичко ми е наред. После доктор 2 каза, че дясната тръба била запушена. Миналата седмица бях на хистероскопия и пак ми казаха, че всичко е наред, коригирали са стената на матката, така ми казаха. Чудя се дали евентуален проблем би се видял на хистерото.

Благодаря на  всички, които ми отговарят.

П.П. четох, че Л-карнитин, витамин Е и Л-аргинин се използват много успешно за подготовката на маточната лигавица преди ЕТ.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 14:46 от Фрида

# 672
Ще споделя собствения си опит към момента относно NK клетките, без да претендирам, че се отнася за всички (може и да е случайност). И ние си задавахме въпроса дали суплементирането, което реално би трябвало да повишава имунитета не води и до завишаване нивата на NK клетките, но резултатите към момента посочват точно обратното. Според изследването ми от 18.05 тази година NKT клетките бяха 15 (реф. стойности 2-11), а NK клетки (CD56+CD16+) бяха 17 (реф. стойности < 12). При изследването от 03.10 само NK клетки (CD56 +CD16+) са завишени, но са вече 15.

# 673
Здравейте, момичета! Вече почти цяла година ви чета докато минавах през лапароскопия ( премахване на две ендометриозни кисти от ляв яйчник), възстановяване, стимулация, пункция, хиперстимулация, почивка и сега най накрая трансфер. 3ти ден след ЗЕТ съм на 5 дневен ембрион, избран след предимплантационно генетично изследване. Имах общо 3 бластоцисти, но само 1 се показа напълно здрав след изследването. На 32г  с ендометриоза и непроходими тръби съм. Това ми е първи опит и много силно се надявам да се получи. Възлагам много големи надежди на това, че е изследван ембриона, макар да знам, че това не дава никаква гаранция. Какъв е вашият опит с такова изследване?
Другото, което ме притеснява е по дебелата лигавица. Само на лепенки климара без хапчета стана 14мм до трансфер, струва ми се много, какво мислите? Аз по принцип си правя дебела лигавица без нищо.. от днес имам болки в кръста и корема (доста поносими) но като преди цикъл. Моят тест е назначен чак за 30.10, което е на 17ти ден и не знам как ще издържа до тогава. Възхищавам ви се на всички за това, през което преминавате и се опитвам да черпя от вашата сила!

# 674
Фрида, хидросалпингс се вижда и на УЗ и на ЦС, обаче в някой случаи странствания се виждат само при Хистероскопия.
При мене тръбите преди опита бяха проходими на ЦС. От стимулацията се е образувал хидросалпингс.
Докитата тогава изказаха съмнение, че го виждат на УЗ, но въпреки това ми направиха свеж трансфер. А хем се знае че при хидросалпингс не е ок. Опита завърши с БХ, след което се обадих на мой познат хирург и айде на хистеро.
Оказа се че и на двете тръби ресничките са срастнали за яйчниците. Ама на ЦС явно веществото е пропуснало измежду срастванията. Направо махнахме и двете тръби.
Преди това имах друго хистеро и на него чистихме пак такива  сраствания от едната тръба. ЦС преди него пак показа проходими тръби, а операцията беше заради кисти.
Та явно при мене си е имало някакъв възпалителен процес, който си е работел.
Иначе стигне ли се до хидросалпингс или до тотално запушване, на ЦС си показва без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт