Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 38 996
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Понеже скоро ще ми е време за контрола, направих малко повече от месец откакто започнах Т4, пия го към 1,2 часа вечерта. Да го пропусна ли същата вечер преди изследванията или да си го пия?
Ако го пиех сутрин, ясно, че пропускам ама в случая не знам кам да процедирам.

Не е нужно да пропускате. Разликата няма да е голяма. Т4 се натрупва в организма и не се отразява много на времето на изследването. Не е като Т3, което достига своя пик 3 часа след прием.

# 241
...
Скрит текст:
СУПЕР Wink 50 mg. Само във Витрум витамините го видях 10 mg и се чудех колко е терапевтичното съотношение .. явно колкото реши производителя Wink
Аз пък ти се извинявам, за корекцията в името на вит Н1. Действително това е едно от имената му вероятно, когато е фигурирал във фармакологията като самостоятелен витамин. На по-късен етап обаче е понижен на витамин във витамина и применуван на В 10, като основна суровина за В 9.  
Открих още нещо интересно за него, че ешерихия коли го синтезира. Досега ми бе известно, че тя се храни с кандида и така се поддържа баланса в микробиома ни.  При приема ми на В 12 ми направи впечатление точно липсата на кандидоза преди цикъл. Явно естрогена се е погасявал от В 12, виновник за кандидата, но ми спря цикъла поради високата доза В 12 ... за морето Simple Smile
Скрит текст:
"... Действие върху тялото:
 Хората не синтезират PABA директно, защото не произвеждат необходимите ензими. Е. coli в червата изпълнява тази задача, използвайки ензимите 4-амино-4-дезоксихоризмат лиаза и 4-амино-4-дезоксихоризмат синтаза върху хоризмата (хоризматична киселина). Зелените растения също могат да синтезират PABA с техните хлоропласти, които са структури, съдържащи хлорофил. PABA някога се е считала за витамин B, но сега се счита за незадължително хранително вещество. Интересното е, че патогенните бактерии изискват PABA за синтеза на фолиева киселина. Сулфаниламидните антибиотици имат антибактериален ефект чрез инхибиране на синтеза на фолиева киселина и PABA..."

Източник на статията: https://bg.belkashop.com.ua/para-aminobenzoena-kiselina-pabk-ins … kcii-za-upotreba/
© https://bg.belkashop.com.ua/

Много благодаря за информацията, но аз тъпа ли съм, не знам Grinning  но някак се обърках при опита да разбера болднатото. Б витамините и конкретно този синтезират е.коли или обратното? И повишена популация на е.коли говори ли, че е имало кандида и затова е.колите се увеличават? И кой е виновник за кандидата, Б12 или естрогена, че нещо и там се обърках?
Ровя, щото имах дълъг период с е.коли във влагалищен секрет, много упорити, и се чудех защо рецидивират.
Явно и аз съм тъпа, защото това потъмненото изглежда пълен абсурд, особено подчетратаната от мен част "Явно естрогена се е погасявал от В 12" Thinking
Ако в това имаше и капчица истина, жените с хормонозависим рак на млечната жлеза нямаше да се мъчат с ужасните странични ефекти за лекарства за подтискане на естрогена Hands V

И Е.coli в червата какво точно общо може да има с микоза (вагинална) преди цикъл (когато се повишава просгестерона, не естрогена) Thinking

# 242
...
Скрит текст:
СУПЕР Wink 50 mg. Само във Витрум витамините го видях 10 mg и се чудех колко е терапевтичното съотношение .. явно колкото реши производителя Wink
Аз пък ти се извинявам, за корекцията в името на вит Н1. Действително това е едно от имената му вероятно, когато е фигурирал във фармакологията като самостоятелен витамин. На по-късен етап обаче е понижен на витамин във витамина и применуван на В 10, като основна суровина за В 9. 
Открих още нещо интересно за него, че ешерихия коли го синтезира. Досега ми бе известно, че тя се храни с кандида и така се поддържа баланса в микробиома ни.  При приема ми на В 12 ми направи впечатление точно липсата на кандидоза преди цикъл. Явно естрогена се е погасявал от В 12, виновник за кандидата, но ми спря цикъла поради високата доза В 12 ... за морето Simple Smile
Скрит текст:
"... Действие върху тялото:
 Хората не синтезират PABA директно, защото не произвеждат необходимите ензими. Е. coli в червата изпълнява тази задача, използвайки ензимите 4-амино-4-дезоксихоризмат лиаза и 4-амино-4-дезоксихоризмат синтаза върху хоризмата (хоризматична киселина). Зелените растения също могат да синтезират PABA с техните хлоропласти, които са структури, съдържащи хлорофил. PABA някога се е считала за витамин B, но сега се счита за незадължително хранително вещество. Интересното е, че патогенните бактерии изискват PABA за синтеза на фолиева киселина. Сулфаниламидните антибиотици имат антибактериален ефект чрез инхибиране на синтеза на фолиева киселина и PABA..."

Източник на статията: https://bg.belkashop.com.ua/para-aminobenzoena-kiselina-pabk-ins … kcii-za-upotreba/
© https://bg.belkashop.com.ua/

Много благодаря за информацията, но аз тъпа ли съм, не знам Grinning  но някак се обърках при опита да разбера болднатото. Б витамините и конкретно този синтезират е.коли или обратното? И повишена популация на е.коли говори ли, че е имало кандида и затова е.колите се увеличават? И кой е виновник за кандидата, Б12 или естрогена, че нещо и там се обърках?
Ровя, щото имах дълъг период с е.коли във влагалищен секрет, много упорити, и се чудех защо рецидивират.
Явно и аз съм тъпа, защото това потъмненото изглежда пълен абсурд, особено подчетратаната от мен част "Явно естрогена се е погасявал от В 12" Thinking
Ако в това имаше и капчица истина, жените с хормонозависим рак на млечната жлеза нямаше да се мъчат с ужасните странични ефекти за лекарства за подтискане на естрогена Hands V

И Е.coli в червата какво точно общо може да има с микоза (вагинална) преди цикъл (когато се повишава просгестерона, не естрогена) Thinking

Съвсем ясно е написано в статията, която съм цитирала, че е.коли синтезира фолиева к-на  / В 9 при подаване на ПАБА / В 10 в организма.
Естрогена може да се погаси /преобразува от много неща и едно от тях е сминдуха, който не случайно влиза в състава на билкови афродизиаци визирам Камагра. Този продукт е два вида - за мъже и жени, като общата съставка е именно сминдух - погасява/преобразува първичния естроген синтезиран от черния дроб в  тестостерон и естроген в червата.
Горния пример соча, не за да помогна на някоя недоучила амбиция да си напише дисертацията на гърба на самолекуващите се тук и експериментиращи като мен успешно, а за да спрат да подскачат при споменаването на апокрифните витамини от група В, с които старите лекари лекуваха и нацията бе здрава без онко и автоимунни измишльотини ![/u]

От какво се причинява хормонално зависимия рак на млечна жлеза ... АААА - от продължителната употреба / над 10 г. по мед. данни на синтетични хормони, с които всеки попаднал на ендокринолог е абониран. Така е записано и така се лекуват на конвейр, според методиката по ендокринология/добре че има кой да я сваля в съда ежегодно Wink
При един разбалансиран организъм от синетични хормони как определихте, че прогестерона му е в норма ?
Съветвам Ви да се свържете с д-р Джон Думис, както аз го направих   Wink  ако книгата  "А дали не е В 12"  не  Ви задоволява Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 13:52 от Sebekneferura

# 243
Вярвай си тогава, аз просто ще пропускам тези постове Hands V
За сминдуха знам точно обратното, че понижава нивата на тетстостерон и се ползва при пременопауза ...
Скрит текст:
Mнoгo жeни изпoлзвaт pacтeниeтo в пpигoтвянeтo нa paзлични дoмaшни блюдa: caлaти, cyпи, мeco и т. н., нo тo пoмaгa и зa мнoгo жeнcĸи пpoблeми:

Cминдyxът e eфeĸтивнo и aбcoлютнo бeзoпacнo cpeдcтвo пpи бoлĸи в пepиoдa нa мeнcтpyaция и paзлични възпaлeния.
*Увeличaвa лaĸтaциятa.
*Ceмeнaтa мy ce изпoлзвaт пpи бeзплoдиe.
*Bъзcтaнoвявa cилитe в cлeдpoдилния пepиoд.
*Зaпълвa нeдocтигa нa ecтpoгeни и пoнижaвaт нивoтo нa тecтocтepoни.
*Лeĸyвa зaбoлявaния нa жeнcĸaтa eндoĸpиннa cиcтeмa.
*Macлoтo oт cминдyx oтличнo изпъвa ĸoжaтa нa гъpдитe и ĸopигиpa тяxнaтa фopмa. Pacтeниeтo имa мaгичecĸa cилa и e cпocoбнo дa yвeличи бюcтa.
*Билĸaтa e пoлeзнa зa ĸocaтa, ĸaтo ce изпoлзвa пpoтив ĸocoпaд и oбeзпeчaвa pacтeж.

Cминдyxът e нocитeл нa фитoecтpoгeни, пpoгecтepoн, aнтиaндpoгeни и ĸopтиĸocтepoиди. Toвa гo пpaви ycпeшeн в бopбaтa c жeнcĸитe eндoĸpинни бoлecти. Bъздeйcтвиeтo въpxy жeнcĸия opгaнизъм нa pacтитeлнитe xopмoни e фaĸтичecĸи cъщoтo, ĸaĸтo нa чoвeшĸитe, пopaди ĸoeтo ce пocтигa oптимaлeн peзyлтaт.
Ceмeнaтa нa pacтeниeтo cъдъpжaт диocгeнин, ĸoйтo дeйcтвa ĸaтo ecтpoгeн в opгaнизмa. Toй имa пpoтивoвъзпaлитeлнo дeйcтвиe, cтимyлиpa cъĸpaщaвaнeтo нa мycĸyлнaтa cиcтeмa нa мaтĸaтa, cтaбилизиpa paвнищeтo нa зaxap в ĸpъвтa, cтимyлиpa пoлoвaтa дeйнocт.
Aнтибaĸтepиaлнитe и пpoтивoвъзпaлитeлни cвoйcтвa нa cминдyxa ycпoĸoявaт, нaмaлявaт нивoтo нa xoлecтepoл в ĸpъвтa, пoнижaвaт и cтaбилизиpaт apтepиaлнoтo нaлягaнe. B cъcтaвa нa билĸaтa глaвнo мяcтo зaeмa глициpизинoвaтa ĸиceлинa, ĸoятo e пoдoбнa нa извecтния xopмoн ĸopтизoл. Tинĸтypитe и oтвapитe oт pacтeниeтo нaмaлявaт изpaбoтвaнeтo нa xopмoнa тecтocтepoн пpи пoлиĸиcтoзa, ĸoeтo oĸaзвa блaгoтвopнo въздeйcтвиe нa цeлия жeнcĸи opгaнизъм.
...

# 244
Вярвай си тогава, аз просто ще пропускам тези постове Hands V
За сминдуха знам точно обратното, че понижава нивата на тетстостерон и се ползва при пременопауза ...
Скрит текст:
Mнoгo жeни изпoлзвaт pacтeниeтo в пpигoтвянeтo нa paзлични дoмaшни блюдa: caлaти, cyпи, мeco и т. н., нo тo пoмaгa и зa мнoгo жeнcĸи пpoблeми:

Cминдyxът e eфeĸтивнo и aбcoлютнo бeзoпacнo cpeдcтвo пpи бoлĸи в пepиoдa нa мeнcтpyaция и paзлични възпaлeния.
*Увeличaвa лaĸтaциятa.
*Ceмeнaтa мy ce изпoлзвaт пpи бeзплoдиe.
*Bъзcтaнoвявa cилитe в cлeдpoдилния пepиoд.
*Зaпълвa нeдocтигa нa ecтpoгeни и пoнижaвaт нивoтo нa тecтocтepoни.
*Лeĸyвa зaбoлявaния нa жeнcĸaтa eндoĸpиннa cиcтeмa.
*Macлoтo oт cминдyx oтличнo изпъвa ĸoжaтa нa гъpдитe и ĸopигиpa тяxнaтa фopмa. Pacтeниeтo имa мaгичecĸa cилa и e cпocoбнo дa yвeличи бюcтa.
*Билĸaтa e пoлeзнa зa ĸocaтa, ĸaтo ce изпoлзвa пpoтив ĸocoпaд и oбeзпeчaвa pacтeж.

Cминдyxът e нocитeл нa фитoecтpoгeни, пpoгecтepoн, aнтиaндpoгeни и ĸopтиĸocтepoиди. Toвa гo пpaви ycпeшeн в бopбaтa c жeнcĸитe eндoĸpинни бoлecти. Bъздeйcтвиeтo въpxy жeнcĸия opгaнизъм нa pacтитeлнитe xopмoни e фaĸтичecĸи cъщoтo, ĸaĸтo нa чoвeшĸитe, пopaди ĸoeтo ce пocтигa oптимaлeн peзyлтaт.
Ceмeнaтa нa pacтeниeтo cъдъpжaт диocгeнин, ĸoйтo дeйcтвa ĸaтo ecтpoгeн в opгaнизмa. Toй имa пpoтивoвъзпaлитeлнo дeйcтвиe, cтимyлиpa cъĸpaщaвaнeтo нa мycĸyлнaтa cиcтeмa нa мaтĸaтa, cтaбилизиpa paвнищeтo нa зaxap в ĸpъвтa, cтимyлиpa пoлoвaтa дeйнocт.
Aнтибaĸтepиaлнитe и пpoтивoвъзпaлитeлни cвoйcтвa нa cминдyxa ycпoĸoявaт, нaмaлявaт нивoтo нa xoлecтepoл в ĸpъвтa, пoнижaвaт и cтaбилизиpaт apтepиaлнoтo нaлягaнe. B cъcтaвa нa билĸaтa глaвнo мяcтo зaeмa глициpизинoвaтa ĸиceлинa, ĸoятo e пoдoбнa нa извecтния xopмoн ĸopтизoл. Tинĸтypитe и oтвapитe oт pacтeниeтo нaмaлявaт изpaбoтвaнeтo нa xopмoнa тecтocтepoн пpи пoлиĸиcтoзa, ĸoeтo oĸaзвa блaгoтвopнo въздeйcтвиe нa цeлия жeнcĸи opгaнизъм.
...

Самостоятелно приложен сминдуха, както и др. фитоестрогени / полулярно изписвани напоследък / увеличава синтеза на Пролактин и завишава изкуствено TSH / двата хормона са свързани / и от там е цитираното от Вас действие по отношение на лактация, но категорично не съветвам да се използва преди и по време на цикъл самостоятелно, поради увеличаване на TSH и по-точно засилване на кръвообращението в малкия таз и от там идва афродизиращия му ефект и приложението му в афродизиаци. Не случайно народната мъдрост го е включила в състава на нашата шарена сол, дозирането и комбинирането е ключово за използването му. Сминдуха смъква кръвната захар в организма, а чубрицата в състава на шарената сол  увеличава хемоглобина.
Освен ,че сваля холестерола, сваля и кръвната захар, влияе отлично на хипофизни хормони, но в комбинация.
За това, че ще пропускате постовете ми ... Съмнявам се !!!  Липсата на пациенти принуждава доста "лекари" да надничат тук  Wink

stella - " ... И повишена популация на е.коли говори ли, че е имало кандида и затова е.колите се увеличават? И кой е виновник за кандидата, Б12 или естрогена, че нещо и там се обърках? ..."
Според моя личен опит с приема на 1000 мкг. за 1 мес. на В 12 е повлияно на образуването на фоликулярна киста и кандида преди цикъл. Приемала съм дълго време фитоестрогенни препарати предписани от лекар за поправяне пораженията от синтетичния тироиден хормон и по време съвпада с появата на кистите и пред ММ кандида. С времето забелязах хормоналната им обвързаност и се порових. Едва след приема на В 12 има положителна промяна с кистите, като не приемам нищо друго освен мн ниска доза Еутирокс - 37.5 мкг. Категорично високия естроген е виновен за кандидата, както и за хормонално зависимия рак на гърдата.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 14:14 от Sebekneferura

# 245
Здравейте,
Искам да попитам дали с хашимото може да се приема вечерна иглика или мака. Около цикъл много подпухвам и естествено се чувствам отвратително и се чудя дали да не пробвам с някои от тези добавки за ПМС:
https://nowfoods.bg/product/now-foods-super-primrose-oil
https://www.ozone.bg/product/raw-maca-750-mg-90-kapsuli-now/

# 246
Не съм срещала противопоказания за прием на вечерна иглика

# 247
Аз съм пила иглика вече няколко пъти заради гърди, т.е. изписани от мамолог. Не съм видяла странични ефекти някакви. За маката, имам спомен, че даже е полезна при хипотиреоидизъм

# 248
  • Sofia
Здравейте,
Искам да попитам дали с хашимото може да се приема вечерна иглика или мака. Около цикъл много подпухвам и естествено се чувствам отвратително и се чудя дали да не пробвам с някои от тези добавки за ПМС:
https://nowfoods.bg/product/now-foods-super-primrose-oil
https://www.ozone.bg/product/raw-maca-750-mg-90-kapsuli-now/

Аз имам същия въпрос за добавката Див ям. Четох противоречива информация и не можах да реша, а забравих да питам докторката...

И да споделя, че след като си изпия блистера Еутирокс, ми предписа течен левотироксин - АКУ-ТИРОКС с идеята, че може да се дозира по-прецизно и плавно, усвоява се по-бързо и бил добър, като другия, но например, не се чака сутрин за кафето.. На мен това ми е проблем донякъде, защото сега се будя с аларма, за да го пия, за да мога като стана да пийна кафе веднага и да хапна нещо, че не мога да се събудя и треперя от глад... Малко лигавщина, ама много ми се разбива съня и не съм човек после.

Ето този, някой пил ли го е?

# 249
Да, аз приемам Аку-тирокс. Доволна съм. Имай предвид, че е сладък като сироп на вкус (това е единственото нещо, което не ми харесва в него).😄
Аз приемам и Т3 от малко над месец, от него нямам никакви оплаквания. Отдавна не съм пускала изследвания на ЩЖ и нямам представа дали е повлиял на нивото на Т3.🙂

# 250
  • София
Аз също замених Еутирокс-а с Акутирокс.

# 251
Аз утре съм на преглед с всички изследвания от последния месец.

# 252
А като заменяте с аку-тирокс, на същата доза ли минавате или малко по-малко? Нали, уж, се усвоява по-добре.

# 253
На мен ми предписаха същата.

А като заменяте с аку-тирокс, на същата доза ли минавате или малко по-малко? Нали, уж, се усвоява по-добре.

# 254
Минах прегледа. Лекарят каза, че към момента нямам нужда от хормон, след като съм добре. Жлезата е супер на ехограф. Препоръча ежегодно изследване на тсх и веднъж на 2 г. ехо и преглед, освен ако няма промяна. Е, и ако реша да забременявам ще включи лечение 3 мес. предварително.
Да си пия вит. Д и да ям йодирана сол (каквато от години не купувам).
Желая здраве на всички !

Общи условия

Активация на акаунт