Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 640
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Ще чакам отзив, и на мен много често ми излиза тази реклама и силно ме влече, но мисля че повече загледах друг техен продукт

# 316
И на мен все ми излиза, но като видях мака-та вътре, отказах се.

# 317
Аз да споделя, че от както сме на по-хладно... , почти нямам горещи вълни. В Бг поне по 4-5 имах, тук или само сутрин една , или въобще никакви. Та явно жегите ме морят, до сега си мислех че няма значение външната температура-но оказва влияние.

горещата вълна според мен и моите наблюдения е невъзможност организма да контролира процеса на затопляне и обратно, без значение дали причините да са навън в климата или да са вътре  организма -  примерно притеснение. Обратната връзка действа с много по-бавни темпове. Когато навън е топло или сте притеснен с забързан пулс,  организма трябва да ви накара да почнете да се охлаждате като може или да се изпотите или да Не  се изпотите ( има и непотливи и потливи хора) . В случая , при нас, организма се "нагрява" много повече преди връзката да сработи и да започне охлаждането и понеже температурата е доста покачена и изпотяването е много по-драстично. Нещо свързано с хипоталамус и хормони е , според това което чета. Жената която ме следи по Байер изследваничта каза че се влияе от прогестерон ( висок) . Не знам дали е права.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 15:34 от _re_ge

# 318
Аз съм с нисък прогестерон, но имам горещи вълни. По време на горещите дни беше ужас, сега съм по-добре.

# 319
Аз съм с нисък прогестерон, но имам горещи вълни.

аз съм с висок прогестрон (покачил се е от м. май, и сега е висок) , май ще ми идва. Но не е висок колкото  миналата година есента. Естрогенът ми е в норма доста над долната граница. Има някакво несъответствие в щитовидните -  TSh ми е малко над горната граница ( всичко друго е в норма и не е ниско, фт3 и и 4 са в горната част ) , обаче SHBG също малко над горната граница, а двете с ТСХ са взаимноизключващи в някакъв аспект ( не може да съм хипо и хипер едноврвменно). Тестостеронът ми е малко над горната граница на жените до 49 г , но под мъжете на 50+. Пълна каша съм и  може би тя затова е казалавълните са от  висок прогестерон. Някак по-лесно е да има обяснение с нещо си там.

# 320
Аз в момента пия само пчелен прашец разтворен в малко вода.
Нямам вълни, безсъние или нещо друго, освен нервност и избухливост. Но аз цял живот съм нервна. Ще видим дали ще ми дойде нормално. Очаквам го скоро. Ако прескочи като юли, добре дошло. Или по-скоро добре недошло.

# 321
  • тук и там
Аз пък съм чувала ,че заради нисък естроген са вълните. Не знам, но има нещо -да.Леко като се притесня и ме облива също.  За протокола-не съм от потливите..Тоест-не бях от потливите... до сега .Blush.Също и при всякякви леки  физ. усилия се потя. Преди само при тежки, сега малко като повървя и се започва..

# 322
Имам един въпрос - на 21 ден от цикъла трябва да направя изследване за прогестерон. Трябва ли изследването да е задължително на гладно? Получава се така, че в 10 ч. изпращаме гости от Щатите и най-удобно ще ми е след това да ида, но пък да изкарам до 10:30 без кафе и нещо за хапване ще  ми е трудно. Та се чудя как да комбинирам нещата.

# 323
Имам един въпрос - на 21 ден от цикъла трябва да направя изследване за прогестерон. Трябва ли изследването да е задължително на гладно? Получава се така, че в 10 ч. изпращаме гости от Щатите и най-удобно ще ми е след това да ида, но пък да изкарам до 10:30 без кафе и нещо за хапване ще  ми е трудно. Та се чудя как да комбинирам нещата.

Аз гледам тук, че се оказа, че не знам как се взимат изследванията, които ми правиха:
https://www.cibalab.com/products-search.php. Потърси за прогестерон и може да прочетеш.

# 324
Пчелният прашец как точно и с какво влияе на жените в предмено?

# 325
Пчелният прашец как точно и с какво влияе на жените в предмено?
Нямам идея. Аз го пия цял живот с прекъсвания.
По принцип казват че намаля симптомите на ПМС. На мен ми дава страшна енергия и тонус.

# 326
Имам нужда от нещо за енергия и тонус. От както съм в кюпа като всички тук нямам сили и все ми се спи. Вечер едва издържам и заспивам много лесно, но през нощта се будя по няколко пъти от горещите вълни. То може от некачествен сън да съм все така изморена всъщност. Иначе е вярно че стреса и напрежението провокират зачестяването на вълните, но разбирам защо това става през деня. През нощта обаче защо…

# 327
Искам да ви питам,някой запознат ли е какви изследвания се пускат за хранителни алергии,кои и как ги назначава и поемат ли се от кадата или не. Имам по голяма сестра,която е инвалид и не излиза от къщи(на легло е,но не е лежащо болна). Живее с родителите ми ,които са на по 75 години. Периодично получава тежки хранителни алергии,които свършват със Спешна помощ и инжекция . Тя не може да установи от какво и да го свърже с някаква храна. Опитва да елиминира различни храни и чак не се получава.Лекарите не предлагат нищо като възможност за прекратяване. Личният изписа някакви таблетки,но дори и с тях,пак получи алергия. Какво мога да направя за да се стигне до някакво решение? Може ли да е свързано с друг здравословен проблем? Също така ако не пие Пробиотик за разстройство е с постоянно такова....

# 328
Тестовете при алерголог се заплащат, за съжаление.По каса е само прегледът.Питайте в Александровска ако сте в София, не знам защо ЛЛ не ви е насочил.
Пият се препарати по схема, алергията няма да мине с тях, тялото трябва да се десенсибилизира.Процес е.Минавах го скоро със свекърва ми.

# 329
Не,не сме от София,в дълбоката провинция е. Аз не живея при тях,в др град съм,но все пак искам да направя нещо по въпроса. Родителите ми са достатъчно възрастни и изкукуригали ,за да се занимават. Лекар,който и да е той,трябва да направи домашно посещение-нито има кой да я разнася пи болници,нито ще се случи,за съжаление. Дори и платени изследвания,все пак може ли да се установи нещо? Вие как решихте проблема?

Общи условия

Активация на акаунт