Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 675
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Не знам дали ще е от полза.Моя приятелка цял живот беше с прекено редовен корем, та чак на границата на разстройството. И откри наскоро, че като премахна глутена от храната и се нормализираха нещата. Та идея за диета. Глутенът има доста изяви. Вижте дали има сестра ви някои от съпътващите симптоми.

# 331
Писах-писах и се изтри 😫
С две думи- след ендокринолог беше на алерголог,но месец след последната криза, закарала я в болница.Пие антихистамини.Оказа се с алергия към бадеми, но тялото ѝ беше на предела и реагираше на всичко, въпреки диетата.
Сега не знам пие ли лекарствата, тя е малко вироглава.Една част от тестовете наоравиха в Алергологията- след преглед от лекар се решава какво да изследват.Друга част тя си самоназначи: кръв в лаборатория към активни съставки на лекарствата, които пие за сърцето и разширен пакет хранителни алергии.

# 332
Демонче, а със щитовидната как е, знаеш, особено при хипер са точно така нещата, и с корема, и алергичните реакции.

# 333
Благодаря за насоките❤️. Леми,не знам как е със ЩЖ.. Когато откриха моето, ендокринолога ми казавсички жени в семейството да се изследват(преди 5 г). Нито майка ми,нито сестра ми са имали някога някакво намерение да го правят.... За тях това са врели некипели, които са излишни,щом нямат оплаквания👀. А за майка ми съм почти 💯% сигурна,че има проблем. Но както и мен,така и тях ,никой не си прави труда да ги провери. Моето сама си го открих и то като отидох да живея в друг град. То не стига,че е сложно,защото стои само на легло,ами и допълнително ината и твърдоглавието,и най-вече простотията.... пречат допълнително....Насила е мн трудно

# 334
Аз за това се сетих, понеже и ти имаше проблеми със щитовидната.
Да знаеш, че е много вероятно това да е в основата, и аз бях така, даже по поредната алергична реакция, познавах рецидива, още преди да го покажат изследванията. И кашавите и чести изхождания.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 15:47 от Lemy

# 335
Не,не сме от София,в дълбоката провинция е. Аз не живея при тях,в др град съм,но все пак искам да направя нещо по въпроса. Родителите ми са достатъчно възрастни и изкукуригали ,за да се занимават. Лекар,който и да е той,трябва да направи домашно посещение-нито има кой да я разнася пи болници,нито ще се случи,за съжаление. Дори и платени изследвания,все пак може ли да се установи нещо? Вие как решихте проблема?

Проблемът за алергиите се решава само с пари
- всичко се плаща от човек или родител - дъщеря ми е с астма. Всичко плащаме, без направление за алерголог, ако ЛЛ е достатъчно добър да ти дава постоянно. И аз и съпругът ми сме с поли алергии. Всичко сме предприемали сами и плащали сами
- изследвания за алергии - кръвни, с драскане - каквито и да са  - плащат се лично
- лекарства за десенсибилизация- плащат се лично
- ако десензибилизаторите са на инжекции- поставянето като манипулация  се плаща лично ( до три на седмица са ори някои дозировки).
- Ако се установи сериозен проблем -  астма примерно,  която е нозологична единица,  се прави вписване в здравна книжа и държавата поема част от ежедневните лекарства ( инхалери, антихистамини като Ефира - частично, но пак се доплаща. Послдените ми доплащания бяха 20-тина лева ) но по здравна каса не се поема ериус примерно, които е тип емердженси антихистамин.
- всичко друго е дело на давещия се

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 19:17 от _re_ge

# 336
Момичета, правих кръвни изследвания, естроген над нормата. Ендокринолог ми препоръча Лейди Хармония. С отстранена щитовидна жлеза съм, желязо и феритин много под нормата... Мнение за Лейди Хармония и това реално не е ли фитоестроген..

# 337
На мен не ми помогна, даже имам остътък, който мисля да не пия.

# 338
  • Sofia
Аз съм доволна.
Приемам я от 2мес.
Добре ми действа 🍀

# 339
Ох, тази Лейди Хармония... периодично й се чудя. За отточност и подуване помага ли?

# 340
  • Sofia
Първите дни  имаше често ходене по малка…
Вече не.
Пия ликуит оф за задържането .

# 341
Аз за това се сетих, понеже и ти имаше проблеми със щитовидната.
Да знаеш, че е много вероятно това да е в основата, и аз бях така, даже по поредната алергична реакция, познавах рецидива, още преди да го покажат изследванията. И кашавите и чести изхождания.

Подкрепям казаното!
Мой бивш колега беше обиколил какви ли не лекари заради постоянно разтройство. Години наред бяха лекували симптомите без успех. Беше чул всякакви диагнози, включително и рак на дебелото черво. Ако не се лъжа имаше и насрочена дата за операция. И тогава отиде в София, при някакъв доцент за съжаление не помня при кой и човекът, като му погледнал папката със всички документи му казал: Ти изследвал ли си щитовидната жлеза? И действително проблемът се оказа именно там. Тук никой не се беше сетил да му изследва хормоните.

# 342
  • София
Ох, тази Лейди Хармония... периодично й се чудя. За отточност и подуване помага ли?
Стела, не! Грам не ми помага лично на мен. И подута и с тесни обувки си ходя. На мен краката ми отичат при задържане на вода. Надявах се поне първите дни леко да ме отводни, но не би.

# 343
От Меновакс някой има ли впечатления?
АГ-то ми го препоръча, като си описах оплакванията - страшен апетит преди цикъл, подуване на стомаха, отточност и подуване на бедрата...

# 344
Моля за мнение- имам час за петък при гинеколог. Последната ми менструация беше на 1 септември. След това бях леко настинала, имах някакво течение, но всичко мина за няколко дни, не обърнах внимание. Предишната седмица бях под голямо напрежение. От време на време ме болеше кръста леко, но не кой знае какво. В събота вдигнах 37.4- имах силни болки в дясно отзад (яйчника), и болки в корема от хроничен колит( заради стреса предишните дни). В неделя имаше леко розово течение по превръзката, в понеделник вече ярко зацапване. Мислех, че съм направила зверско възпаление- никога досега не ми се е случвало такова нещо. Де факто трябва да съм в овулация, но имам кръвотечение- болка вече няма никаква. Преди малко ми падна съсирек и тотално се притесних. Това при възпаление възможно ли е? Може ли да е менструация толкова скоро след последната. Преди имах проблеми с обилно кръвотечение и много съсиреци, но от половин година всичко е нормално. Януари бях на гинеколог- всичко беше добре.

Общи условия

Активация на акаунт