Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 682
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Възможно е. Последният ми цикъл беше след 13 дни. Гледам, че 2021 съм имала цикъл след 10 дни.
Сега вече ми е 50 ден и няма нищо. В началото на годината за пръв път ми прескочи.

На мен това лято започна да ми пада кръвното. За четвърти път ми се случи вчера, цял следобед не можах да се оправя, предишните пъти по-бързо се нормализира. Disappointed

# 346
Хормоните ви са объркани а при такива има кървене като цикъл точно по време на овулация.

# 347
  • София
Юли месец ми пускаха хормони и бяха ок. При мен понякога и цикълът продължава 10-12 дни. Нормално било. В началото много се шашках.

# 348
Да не е полип? При полипи има такива прокървявания.

# 349
Предишните ми кръвоизливи явно бяха заради полип, защото края на януари го махнахме и после всичко беше нормално- направо се родих. От там ми беше и анемията, но и тя се оправи с добавки. И сега това- доста обилно, с големи съсиреци.Но си е вече като менструация- няма болка. Не знам, възможно ли е да е толкова силно само 13 дни след последната менструация, в смисъл, нали трябва да се възстанови лигавицата, за да е обилно. А възможно ли е, да е от някакво възпаление всичко това? Тъкмо се бях успокоила и пак се връщат страховете! А утре имам интервю за работа...

# 350
На мен два пъти досега ми се е случвало да ми идва цикъл на 14 дни. После пък закъснява до 38,45 дни ..Ходила съм на лекар,гледаха ме на Ехо,нищо нямало,на тая възраст било така(48 съм)....Лекар ми обясни,че когато ти дойде по рано било нисък прогестерон, а когато закъснее-нисък естроген...Доколко е вярно това твърдение, не знам ....

# 351
Първите дни  имаше често ходене по малка…
Вече не.
Пия ликуит оф за задържането .

Doli, доволна ли си от ликуит оф? От първия ден ли започва да действа? И на мен ми трябва нещо наистина работещо, че съм като плондер в корема и бедрата.  Бедрата чак ме болят, някак подкожно.

# 352
Здравейте,
Искам да помоля за Вашето мнение, преди да отида на лекар. Да знам за какво да се подготвя.
Глюкоза 4,90
Холестерол 7,62
Инсулин 4,84
ХОМА 1,05
HDL Холестерол 1,49
LDL Холестерол 4,74
Триглицероди 3,43
 TSH 2,96
FT4 8,07
FT3 5,41
FSH 16,70
Предварително благодаря Flowers Hibiscus

# 353
Предишните ми кръвоизливи явно бяха заради полип, защото края на януари го махнахме и после всичко беше нормално- направо се родих. От там ми беше и анемията, но и тя се оправи с добавки. И сега това- доста обилно, с големи съсиреци.Но си е вече като менструация- няма болка. Не знам, възможно ли е да е толкова силно само 13 дни след последната менструация, в смисъл, нали трябва да се възстанови лигавицата, за да е обилно. А възможно ли е, да е от някакво възпаление всичко това? Тъкмо се бях успокоила и пак се връщат страховете! А утре имам интервю за работа...

може да имаш натрупване на лигавица за 14 дена или неизчистена такава независимо от циклите ( така стават полипите) . Няма как да е от възпаление. Дъщеря ми като имаше объркани хормони имаше напълно еднакви прокървявания през 14 дена, а нейният цикъл е като моя, дълъг и обилен. Нищо не намериха, попи хормони няколко месеца и се оправи. Та мисълта ми е че е възможно да има прокървяване със симптоми на цикъл по време на овулация и да си има достатъчни лигавица за това. Без да има полипи или възпаления.

Здравейте,
Искам да помоля за Вашето мнение, преди да отида на лекар. Да знам за какво да се подготвя.
Глюкоза 4,90
Холестерол 7,62
Инсулин 4,84
ХОМА 1,05
HDL Холестерол 1,49
LDL Холестерол 4,74
Триглицероди 3,43
 TSH 2,96
FT4 8,07
FT3 5,41
FSH 16,70
Предварително благодаря Flowers Hibiscus

на първо четене доста висок холестерол, високи триглицериди. Кръвно? сърцебиене?

# 354
  • Sofia
Първите дни  имаше често ходене по малка…
Вече не.
Пия ликуит оф за задържането .

Doli, доволна ли си от ликуит оф? От първия ден ли започва да действа? И на мен ми трябва нещо наистина работещо, че съм като плондер в корема и бедрата.  Бедрата чак ме болят, някак подкожно.
Да,доволна съм.
Отдавна го приемам.Особено в дните когато бях с цикъл,а в жегите задължително.Билково е и се разтваря в 1,5л.вода.
От първият ден започва да действа,често има уриниране,а ефект на 2-3ти ден се вижда.

# 355
  • София
Относно резултатите, холестеролът не е висок, проблемът е в триглицеридите. Общият холестержл е висок заради тях , иначе не е като гледам стойностите. По другите неща не разбирам. Глюкозата е ок.

# 356
Относно резултатите, холестеролът не е висок, проблемът е в триглицеридите. Общият холестержл е висок заради тях , иначе не е като гледам стойностите. По другите неща не разбирам. Глюкозата е ок.

холестреол над 6,2 е болестно състояние и ако се неглижира, пък особено за по-дълго време  е тих убиец.

# 357
Холестерол ми е бил 6,26 през април, 4,70 през юни и сега.... 7,62!

Сърцебиене нямам. Но приемам 2х4мг репидо и 2х2,5мг конкор.

А FSH 16,7 трябва ли да ме притеснява? Това го изследвам заради липсата и нередовен цикъл...

Изобщо... Старост, не радост...

# 358
  • София

холестреол над 6,2 е болестно състояние и ако се неглижира, пък особено за по-дълго време  е тих убиец.
Реге, общият холестерол е съвкупност от двата плюс триглицеридите. Разбит не е висок, проблемът е във високата стойност на триглицеридите. Те вдигат общата стойност. И това всъщност е опасното.
Към авторката, абе така да играе холестеролът малко странно ми се вижда. В една и съща лаборатория ли ги правите? Аз бих го повторила изследването, само предишния ден преди изследването си намалете приема на мазнини.

# 359
MirraBbell
защо не публикувахте и референтните граници на лабораторията? Те са различни за различните лаборатории.

Общи условия

Активация на акаунт