Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 702
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
МАсиса аз съм хиперхолистеролемия наследствена и  по този въпрос мога наръчник да напиша. на мен ми играеше по същия начин още като бях на 30 г и лекарите се чудеха как човек който не консумира месо може да има такъв холестерол зимата. Този профил , с такъв холестерол ( висок лош   холестерол - двойно  ) е тих убиец. Заедно с триглицеридите пък могат да обърнат всяка кола.  Може да не е веднага но е сигурност ще стане  ако не се вземат мерки. Трябва да се види как се повлияват лекарствено защото има препарати които са ми сваляли холестерола но не повлияват триглицеридите и обратно. понякога се налага да пия два вида за понижаване на холестерола и на триглицеридите именно заради това. Така че високи триглицриди не означава обезателно висок холестерол и обратното. но тук и двете са високи има риск от СС проблеми. Затова питах за сърце и сърцебиене.

# 361
Относно резултатите, холестеролът не е висок, проблемът е в триглицеридите. Общият холестержл е висок заради тях , иначе не е като гледам стойностите. По другите неща не разбирам. Глюкозата е ок.

холестреол над 6,2 е болестно състояние и ако се неглижира, пък особено за по-дълго време  е тих убиец.
Реге, общият холестерол е съвкупност от двата плюс триглицеридите. Разбит не е висок, проблемът е във високата стойност на триглицеридите. Те вдигат общата стойност. И това всъщност е опасното.
Към авторката, абе така да играе холестеролът малко странно ми се вижда. В една и съща лаборатория ли ги правите? Аз бих го повторила изследването, само предишния ден преди изследването си намалете приема на мазнини.
Да, в една и съща лаборатория.
Не мога да кажа, че съм приела някакви очебийни мазнини...

Прилагам снимки за референтните стойности.
.
И благодаря на всички, които се включиха.

# 362
  • София
Високият холестерол не се дължи на храна в повечето случаи. Само триглицеридите се повлияват пряко от повече мазнина и то некачествена. Има тема за стойности и причини на холестерола.
Аз лично бих се разтревожила за триглицеридите. Кажете какво ще ви назначи лекарят? Все пак май тук сме лаици, може и да греша де, ако има лекари сред нас да си признават:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 363
Относно резултатите, холестеролът не е висок, проблемът е в триглицеридите. Общият холестержл е висок заради тях , иначе не е като гледам стойностите. По другите неща не разбирам. Глюкозата е ок.

холестреол над 6,2 е болестно състояние и ако се неглижира, пък особено за по-дълго време  е тих убиец.
Реге, общият холестерол е съвкупност от двата плюс триглицеридите. Разбит не е висок, проблемът е във високата стойност на триглицеридите. Те вдигат общата стойност. И това всъщност е опасното.
Към авторката, абе така да играе холестеролът малко странно ми се вижда. В една и съща лаборатория ли ги правите? Аз бих го повторила изследването, само предишния ден преди изследването си намалете приема на мазнини.
Да, в една и съща лаборатория.
Не мога да кажа, че съм приела някакви очебийни мазнини...

Прилагам снимки за референтните стойности.
.
И благодаря на всички, които се включиха.

Нисък фт 4, имате проблем с щитовидната жлеза. Хипофункцията може да е причина и за високия холестерол.

# 364
Високият холестерол не се дължи на храна в повечето случаи. Само триглицеридите се повлияват пряко от повече мазнина и то некачествена. Има тема за стойности и причини на холестерола.
Аз лично бих се разтревожила за триглицеридите. Кажете какво ще ви назначи лекарят? Все пак май тук сме лаици, може и да греша де, ако има лекари сред нас да си признават:stuck_out_tongue_winking_eye:
Триглицеридите се влияят повече от въглехидратите.Хубаво е да се преразгледа храненето.
Холестерола не се влияе в голяма степен от храна.Той основно се произвежда от организма като защитна реакция срещу възпаления.Да имате скрити или явни такива?
Внимавайте с лекарствата за холестерол(статини).Вредата е по-голяма от ползата и следете черния дроб.

# 365
Това съм си запазила- Шоки за холестерола:
https://bg-mam.ma/p/1003813/35805322

Блога на Шоки, има 27 статии с етикет холестерол:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/search/label/%D0%A5%D0%BE%D … 0%D0%BE%D0%BB?m=0

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 10:10 от Lemy

# 366
Кой в блога и(извинявам се,ако може линк)

# 367
  • София
Това съм си запазила- Шоки за холестерола:

Блога на Шоки, има 27 статии с етикет холестерол:
Аз точно там бях чела и затова казах, че не е висок холестерола. А и прочетох какво казват по нашите ширини. Че рискът от атеросклероза е комплексен, не се гледа само холестерол, а години, риск в семейството, кръвна захар и още разни неща, не ги запомних.
Вчера ми взеха кръв и на мене. Ще видя днес какво е дереджето ми.

# 368
Кой в блога и(извинявам се,ако може линк)
Сега видях, че съм сбъркала линка, ето го блога, чукнала съм на етикет" холестерол", но е хубаво да се прочетат и другите неща, то всичко е свързано:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/search/label/%D0%A5%D0%BE%D … 0%D0%BE%D0%BB?m=0

Ще редактирам и горният пост.
masissa, точно така, и че много често холестерола е свързан с хипото, и тн.

# 369
Това за холестерола и яденето на мазнини, месо и яйца не е ли отживелица вече?!

Леми, благодаря за последния линк! Беше ми интересно да прочета най-вече относно лечението с т3. Аз нали премам синтетичен Simple Smile

# 370
Била съм с висок холестерол след боледуване на Ковид, и то без да съм пила АБ. След месеци всичко си влезе в норма.

# 371
  • Варна
И дъщеря ми беше така - висок общ и лош, ниски триглецириди.На 17, слаба, спортистка, храни се здравословно. Лекарите твърдяха, че не било от Ковида...Три месеца му трябваха да влезе в норми.

# 372
  • София
Ето ги и част от моите

Отдолу е написано как се определя риска,съвкупност от доста фактори. Моята кръвна захар е 4.90

# 373
И дъщеря ми беше така - висок общ и лош, ниски триглецириди.На 17, слаба, спортистка, храни се здравословно. Лекарите твърдяха, че не било от Ковида...Три месеца му трябваха да влезе в норми.
Точно от Ковида е. И аз съм слаба и хранеща се здравословно, цял живот с нормален хикестерол (всяка година си пускам кръвни). 40 дни след Ковида бях със завишен, без тежко боледуване. Минаха месеци и си влезе в норма без лекарства.

# 374
Здравейте, имам много ниско желязо и феритин. Много...Изписаха ми тотема, но съм скептична заради стомаха, а се оказа, че  го няма в мрежата. Дайте идея...

Общи условия

Активация на акаунт