Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Сорбифер 320мг.,3х3.

# 376
Аз пия феретаб и съм доволна. Нямам никакви проблеми с приема,ч а го пия всеки месец по 5 дни.

# 377
MamaMiy, препоръчвам ти да се свържеш с лекарката си. Аз съм с жестока алергия след 2 седмичен прием на Сорбифер 2х1. Още не мога да се оправя.

# 378
  • Бургас
На мен хематолог ми изписа ферофол- 1 на обед+фолиева 1 път седмично и сорбифер по1 вечер, за месец и после проследяване, но са с рецепта.Мисля, че сорбифер е едно от най-често препоръчваните.Преди години пак него ми бяха изписали.

# 379
За ниско серумно желязо са ми преписвали освен тотема , също феро-фолгамма и малтофер.
Питайте лекаря си за витамин б12,  били са ми и инжекции/когато се налага/, за да се вдигне хемоглобинът по-бързо.

Храната също има значение - коприва, опр. меса и пр.  Рохък яйчен жълтък / добре че го обичам/.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 12:40 от Sanea

# 380
За ниско серумно желязо са ми преписвали освен тотема , също феро-фолгамма и малтофер.
Питайте лекаря си за витамин б12,  били са ми и инжекции/когато се налага/, за да се вдигне хемоглобинът по-бързо.
При мен хемоглобин в норма, но много нисък феритин -4 при реф. 13-150. По принцип пия добавка желязо, спрях само за изследване. Всички други витамини са ми в норма.

# 381
За железните проблеми си трябва добър специалист. Реално има връзка между ниско/високо желязо, феритни и Б12. Те си влияят взаимно и например нисък феритни означава вероятно високо желязо. Хубаво е да се пуска разширен пакет с ЖСК и всичко допълнително(нямам пред мен какво точно се пускаше).
Аз също съм с нормален хемоглобин, но пък желязото ми е ниско, предполагам феритна ще е висок, Б12 ми е ниско басирам се. Пада ми косата и това е точно от това. И предния път това беше. На 26-ти съм на лекар и ще пускам разширен железен панел, плюс щитовидни да знам после какви лекари да търся. Трябва и полови да пусна, ей така да знам на къде съм.

# 382
mmm_st, при нисък феритин и високо желязо какво може да се направи по въпроса с косопада? Как да се повиши феритинът?

# 383
Каква може да е причината за подут корем ниско долу, като топка...Болки и при уриниране. Нямам температура, но корема е твърд.. Утре сутринта успях да си запазя час за гинеколог...

# 384
Да не би да имате цистит.Аз преди да направя циститна криза бях така. Киста? Просто си разсъждавам. Утре ще разберете.

# 385
Пия уринал от сутринта. Повече ме притеснява, че ми е твърд корема долу и болките, то явно от тях и се стягам...

# 386
Не знам къде сте, имате ли свестно спешно отделение?
Нещо друго, пулса ви как е? При ходене как го усещате?

# 387
При движение ми е супер. Даже много се движих днес. а сутринта в 9 ми е часа ми е преглед в АГ болницата. Варна. Не ми се ходи в спешното... Много са смотани, най много вирус да хвана. Онзи ден правих кръвни изследвания пълни, всичко освен желязо и полови хормони ми е ок. Пулсът ми  е напълно нормален, сатурация също..Само болката е...и често уриниране. Нищо друго и температура ми е ок.

# 388
Значи, утре сутрин на преглед Simple Smile
Ако се появи температура, ускори се пулса, и има дискомфорт и при ходене, все пак рискувай със спешното.

# 389
Ще отида сега, вече много ме боли...Баси

Общи условия

Активация на акаунт