Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 729
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
А съмнение за полип? Иди по възможност след цикъл/зацапване, за да може добре да се огледа маточната лигавица.

# 406
  • София
При мен се оказаха два полипа. След махането няма такъв филм вече.

# 407
Досега никой не е видял полип, в понеделник ще кда ако нямам цикъл.🤷🏻♀.Бях на преглед преди месец.

# 408
  • тук и там
Aз бях така преди няколко години,АГ предположи че е заради нисък прогестерон. Бяха ми изписали Примолут нор за три месеца и се оправих-спряха зацапванията преди цикъл. Иначе бях като теб- седмица преди цикъла зацапване, спира-два-три дни и после пък ми идва и цикъла.

Аз съм без цикъл -от март. Нямам някакви оплаквания-освен че имам корем като на бременна в 6-я месец..Вълни имах в БГ през лятото, от както сме в Белгия на хладно-нямам, та допускам че са били провокирани от жегата..

# 409
  • Пловдив
.... Нямам някакви оплаквания-освен че имам корем като на бременна в 6-я месец...
Какво да направим с този 6-ти месец!?  Как да изляза от него?
Joy

# 410
  • тук и там
Ми не знам има ли излизане, ама това коремче -на някои по-малко, на други-голямо, май е характерно за меното. Едно време се чудех, кой купува гащи с дълбока талия-виждаха ми се бабешки,вече не се чудя-и аз такива търся в магазина за бельо-"дълбочки", иначе къде да сложа коремчето?!

# 411
И при мен става такъв корем. Но той много ме плаши. Все си мисля , че имам някоя киста или миома и затова ми се подува. Ходя често на гинеколог, защото си имам киста наистина , но не е толкова голяма -3,5см.

# 412
В търсене на нов шампоан и маска, реших да взема Мено баланс, на Пантен. По принцип не харесвам марката, но исках да ги пробвам и трябва да ви кажа, че съм впечатлена, дават невероятен обем и някаква плътност. Тя моята коса няма нужда от тези неща, откакто използвам билкови бои, така че ефектът при мен е двоен.

# 413
От утре почвам да слагам канела в кафето си: Оказва се борец срещу мастните депа и пр. :
https://bukvarche.com/2023/08/28/%d0%ba%d0%b0%d1%84%d0%b5-%d0%b8 … p0sy7fotGFVZzONbY

# 414
Канелата сваля и кръвното.

# 415
.... Нямам някакви оплаквания-освен че имам корем като на

бременна в 6-я месец...
Какво да направим с този 6-ти месец!?  Как да изляза от него?
Joy

Редукция на храненето , избягвайте храни които ви подуват, пробиотици и не на последно място, проверка за инсулинова резистентност. Нещо такова, не се осланяйте на мисълта - за нормалност. Подутият корем, е индикация за нещо, но при всеки е различно.

# 416
Канелата сваля и кръвното.
Има ли значение каква? Някъде бях чела, че трябва да е на пръчки.
За мен би било добре да сваля кръвното. Но да не стане прекалено, че пия и хапчета?
За дълбоките гащи. Толкова са удобни. Обхващат те отвсякъде, нищо не изскача Simple Smile

# 417
  • Sofia
Трябва да е цейлонска канела,а не масовата по-евтина касия.

Ползвам я,слагам понякога в кафе и капучино или кисело мляко с други екстри...не съм забелязала някакъв резултат в обиколките 🥺

Гледам ,че слагат и лим.сок в кафе,пак уж помагало за коремните мазнини...още не съм го пробвала 🤔

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 19:02 от Doli

# 418
А в кисело мляко дали пак има същия ефект?

# 419
  • Sofia
Пробвай 🍀
При мен няма 🥺

Общи условия

Активация на акаунт