Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 735
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Аз от години си пия кафето с канела(цейлонска),че другата има токсичен ефект. Просто така го обичам. Тя също помага и за регулиране на кр захар+сваля я.

# 421
И, Демон, как си с целулита и местните депа?

# 422
За кръвното - канела на прах се слага, а не пръчки.
Една чаена лъжичка в една чаена чаша кисело мляко. Разбъркваш добре, оставяш пет минути и ядеш.
Трябва да не се прекалява приема и да се следи кръвното, защото канелата сваля кръвната захар и да не се получи хипогликемичен шок.

# 423
Привет, момичета! Да припомня само накратко - на 45 г. съм, без цикъл вече точно 3 месеца. Ходих на гинеколог, изписа ми хапчета за предизвикване на цикъла и хормонални таблетки заради силните горещи вълни, които имам. Други оплаквания нямам. Страх ме е от тези хормонални препарати, още повече, че съм пушач, имам мигрена, разширени вени и предразположеност към рак на гърдата. Прочетох, че всичко това е противопоказно, а и след консултация с онколожката на майка ми просто реших да не ги почвам. Ще си ходя май с горещите вълни, защото не знам и какви билкови да пия и дали и те не са опасни. Та, на собствена глава си пуснах днес хормонални изследвания, някакъв лейди пакет + хормони на щитовидната за да видя аз какво става. Тъй като не съм запозната, а гинеколожката ми е в отпуск, може ли някой да ги погледне и да ми ги разчете? 🙏 Убедена съм, че вие тук разбирате колкото лекарите. Ще ви бъда много благодарна! Особено ме притеснява някакъв фоликул стимулиращ хормон, който ми се вижда доста висок. Пролактина също е висок, но там си имам обяснение. Трябвало е да бъда в покой поне 20 мин преди изследването, а аз бързах и отидох почти задъхана дето се казва и веднага ми взеха кръв. Никой не ми каза, че трябвало да бъда спокойна и отпусната, разбрах го в последствие сама. Та пролактина е затова сигурно висок.

# 424
Привет, момичета! Да припомня само накратко - на 45 г. съм, без цикъл вече точно 3 месеца. Ходих на гинеколог, изписа ми хапчета за предизвикване на цикъла и хормонални таблетки заради силните горещи вълни, които имам. Други оплаквания нямам. Страх ме е от тези хормонални препарати, още повече, че съм пушач, имам мигрена, разширени вени и предразположеност към рак на гърдата. Прочетох, че всичко това е противопоказно, а и след консултация с онколожката на майка ми просто реших да не ги почвам. Ще си ходя май с горещите вълни, защото не знам и какви билкови да пия и дали и те не са опасни. Та, на собствена глава си пуснах днес хормонални изследвания, някакъв лейди пакет + хормони на щитовидната за да видя аз какво става. Тъй като не съм запозната, а гинеколожката ми е в отпуск, може ли някой да ги погледне и да ми ги разчете? 🙏 Убедена съм, че вие тук разбирате колкото лекарите. Ще ви бъда много благодарна! Особено ме притеснява някакъв фоликул стимулиращ хормон, който ми се вижда доста висок. Пролактина също е висок, но там си имам обяснение. Трябвало е да бъда в покой поне 20 мин преди изследването, а аз бързах и отидох почти задъхана дето се казва и веднага ми взеха кръв. Никой не ми каза, че трябвало да бъда спокойна и отпусната, разбрах го в последствие сама. Та пролактина е затова сигурно висок.

Има тръгнали процеси. ЩЖ върви към намалена фия, този процес е разтеглив в годините, но оплакванията ще си вървят. Естрогенова доминантност също има. Направете си още изследвания липиден профил, захар, инсулин, железен панел и още и още...... С тези изсл. е работата само на парче, от пъзела, но ги няма другите части...

# 425
ФСХ и ЛХ са високи, просто защото сте в менопауза. Ако не бяхте щяха да са с нормални стойности.
Аз бих се притеснила от щитовидната. И фТ3 и фТ4 не са с оптимални стойности, ТСХ също е не е добре. Така че там има проблем със сигурност.

# 426
При мен последната диагноза е хронично възпаление на бъбреците. Никаква менопауза. Така че не пренебрегвайте това. Хормоните на щитовидната жлеза са също за проверка със специалист, ще видим.

По-принцип няма връзка м/у двете т.е. не са взаимно отричащи  се: възпаление на бъбреците и менопауза. Всяко от тях си се развива самостоятелно. Нефролог ли ви каза, че нямате пременопауза/мено  или гинеколог ви каза, за възпалението в бъбреците?
Просто ми стана интересно, за така летящи диагнози и окончателни отричания......

# 427
Вчера бях на гастро.Гледа ме на ехограф и стигна до матка и яйчници.Всичко в норма, но попита: Вие в цикъл ли сте?Имате лигавица като за цикъл.
Аз: Не знам 🤷🏻♀
Все още имам зацапване  и леки болки в яйчниците.Вече 9 дни ту имам такова, ту спира.Дано до понеделник съм ок и да си ида на лекар.

# 428
  • Бургас
Аз започнах да пия малко ябълков оцет с вода, уж за редуциране на апетита и отслабване .Засега върху апетита ефект не виждам.Някой пил ли е?

# 429
Аз пия. Виждам ефект, но не за отслабване. В един момент започва да прави киселини. Пия го за разширени вени и много ми помага при гадене.

# 430
На 20 сутринта беше операция, премахнати матка и тръби, запазени яйчниците. Матката е била много деформирана, притиска уретрата и дебелото черво. Добре,че се отървах. По цял спя сега, след някой друг ден ще ме изпишат. Поне се отървах от досадния цикъл и от вчера спокойно си ходя до тоалетната...

# 431
Аз бях направила корем ала бременна в 6-ти месец. Редуцирай храненето. Изтеглих приложение за следене на калории, започнах да меря всичко което ям. Започнах упражнения. В къщи по 15-20 минути, не всеки ден. Бавно и постепенно апетита намаля и корема взе да изчезва. Имам корем, но не е като преди.

Моя цикъл стана съвсем оскъден. Последните месеци е някакъв никакъв.

# 432
Е,имам целулит😁. Засега държа фронта с килограмите,минавам още за слаба...Не мога да разбера защо точно лятото качвам едни 3 кг в бедра и гъз,като трябва точно лятото човек по лесно да отслабне,предвид и храната , която яде....👀. Тъпотия голяма! Досега есента си ги връщах...Дано и сега стане така,че не мога да се търпя. Иначе и аз сърадам от подуване на корема и газове около Ову и цикъл. Мн е гадно,досадно,чувствам се дебела,непохватна и като 🎈 балон.

# 433
На 20 сутринта беше операция, премахнати матка и тръби, запазени яйчниците. Матката е била много деформирана, притиска уретрата и дебелото черво. Добре,че се отървах. По цял спя сега, след някой друг ден ще ме изпишат. Поне се отървах от досадния цикъл и от вчера спокойно си ходя до тоалетната...

кървене няма да има, но щом яйчниците са там, ще си има симптоми на овулация и прилежащите към това неудобства, свързани с пре и мено. (естроген/прогестерон).

# 434
  • Бургас
Е,имам целулит😁. Засега държа фронта с килограмите,минавам още за слаба...Не мога да разбера защо точно лятото качвам едни 3 кг в бедра и гъз,като трябва точно лятото човек по лесно да отслабне,предвид и храната , която яде....👀. Тъпотия голяма! Досега есента си ги връщах...Дано и сега стане така,че не мога да се търпя. Иначе и аз сърадам от подуване на корема и газове около Ову и цикъл. Мн е гадно,досадно,чувствам се дебела,непохватна и като 🎈 балон.

И аз съм така, може би задържаме вода през лятото. А преди Ц -слонче.Оцета го почнах точно с тази цел-хем да отслабна, хем да ми спре подуването, но не знам дали ще има ефект.но така и така ми дадоха истински домашен-ще опитам.Значи трябва и да не продължавам дълго за да не получа проблеми със стомаха.Аз слагам съвсем малко-може би половин от малките лъжички и не е много кисело.

Аз пия. Виждам ефект, но не за отслабване. В един момент започва да прави киселини. Пия го за разширени вени и много ми помага при гадене.

При разстрайство е също много ефикасен, но малко повече оцет с вода-веднага пресича. Аз като, че ли получих лек запек откакто го пия.

Общи условия

Активация на акаунт