Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 748
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Много е малко сякаш. Аз слагам супена лъжица.

# 436
Прецаквам си стомаха с оцет. Ако някой е намерил "хак" , моля да го каже.

# 437
Дойде ми, прав беше лекарят онзи ден.Презаписах часа за петък, дано е спряло дотогава.

# 438
Канела в кафето и аз слагам, но предимно в следобедното, ако служебния граду, се е покачил и кръвното мърда нагоре, ( часовника ми е от умните и  кръвното мери, горе долу, му вярвам, сравнявала съм с апаратче или по симптоми, за ниско/високо кръвно. Та сол, ако ми е ниско и канела, ако е високо, си имам на работа).
Аз не съм фен на оцета, колкото и да казват, че е полезен, не ми е вкусна, вода с оцет. Преди години се мъчех с вода с лимон, всяка сутрин- е не ми беше приятно, нито пък ми помогна за нещо.
Момичета, с оцета- пазете зъбите,  жабурете после с чиста вода или пийте със сламка. Това като превантивна мярка, съм го чела тук таме.

# 439
Няма Смарт часовник,който мери кръвното ,освен новият на Huawei, но той е със специална каишка,която "помпи". Всичко друго е ала-бала😁

# 440
Имам фитнес уреди у дома, които се свързват към колан със сензор(дистанционно), който мери кръвното.Не помпа.Не знам колко е точен.На ръкохватките на уредите също има сензори, които се активират с допир от дланта.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 10:42 от ДХ3

# 441
Пия вода с оцет сутрин и преди всяко ядене, което очаквам да е по-въглехидратно (паста, картофи, ориз, сладко) - забавя леко усвояването на въглехидратите и не позволява кръвната захар да "скочи" стремително. Откакто създадоха новите глюкомери (constant glucose monitoring device) излязоха няколко книги по въпроса, че сами се превръщаме в инсулиново-резистентни и диабетици и това е едно от средствата да бъде контролирана кръвната захар. Линк към ИС на една от популярните авторки:
https://www.instagram.com/glucosegoddess/?hl=en

PS Редувам сутрешния оцет със прост лимонов сок също, както и с течен хлорофил или от тези пакетчета със екстракти от зелени растения:

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 14:58 от Agent Provocateur

# 442
Няма Смарт часовник,който мери кръвното ,освен новият на Huawei, но той е със специална каишка,която "помпи". Всичко друго е ала-бала😁
Чакайте да сметна, около 5г, 6г май, моето часовниче-другарче е с мен, простичко, без марка, от Амазон. Кръвно мери, чрез секунден натиск на екрана, в определена позиция на ръката. Без помпене, вероятно има синзори някакви, пулс също мери, за любимите ми крачки, няма да говоря, съобщения, тел. повиквания също си показва. Водоустойчив.Обичам си го и не мога без него.

# 443
Пия вода с оцет сутрин и преди всяко ядене, което очаквам да е по-въглехидратно (паста, картофи, ориз, сладко)
А как си чувстваш стомаха след този сутрешен оцет? Не е ли твърде драстично това?

# 444
Не, за мен и моят стомах няма нищо драстично и не съм усетила никаква форма на неразположение от оцета - натурален органик ябълков оцет.

Да вкарам малко контекст - имам гастрит от 16 годишна и мога да умра от пържено или купешка лютеница, но от кисело и люто в огромни количества ми няма нищо (наскоро кръстосах погледа на сервитьорчето в Тай кръчмаta, като си поръчах супата със всички лютивини по рецепта и после си я изядох с голям кеф!)

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 14:17 от Agent Provocateur

# 445
  • Бургас
Освен и аз да съм по-смела с оцета.Вода с лимон много харесвам и редовно  пия водата с парченца лимон през целия ден.Така със сигурност влияе на апетита и го намаля.

# 446
Някой пробвал ли е ябълков оцет за отстраняване на папиломи и други кожни образувания? Препоръчват го за тая цел, аз от 3 седмици всеки ден ги обтривам с тампон, напоен с оцет, но не са изчезнали. На 49 год. съм и засега нямам симптоми, с изключение на нередовен цикъл. Идвало ми е само 3 пъти от началото на год., преди последния път докторът ми беше предписал примолут нор за предизвикване на цикъл и махане на кисти, но ми дойде и без него. Не знам доколко е адекватно пиенето на хормони за предизвикване на цикъл на нашата възраст. Ако не ми беше дошло щях да го пия, а имам противопоказания. След четене в темата почнах да пия Инофолик и съм сигурна, че от него ми се урегулира малко цикъла, т. че смятам да продължавам с него.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 10:00 от Medeaa

# 447
С ябълков оцет съм третирала пърхот на главата на едното дете, всяка вечер мажех с памучен тампон. Положението беше много зле и помогна, но си трябва постоянство.

# 448
  • тук и там
И аз си взех "Глюкозната революция", и ще пробвам това с оцета. Ама не и сутрин де,на гладно не мога да рискувам . По-скоро вечер и на обяд. Имам ябълков оцет и аз в къщи, но ставало със всякакъв.
Агент, не знам за твоят гастрит-ама аз не мога да близна люто. Бях си купила едни хапове за отслабване с кайен,направо щях да умра от тях-добре че повърнах. Даже чисто кафе не мога да близна сутрин, та с оцета на гладно, хич и няма да се пробвам.

# 449
Момичета искам да ви питам пиете ли добавки и хапчета. Притеснявам се , че от толкова много хапчетата ме боли корема и ще си докарам нещо от пълнителите, с които са тъпкани. Аз пия сутрин - 2 табл. За цистит, желязо,пробиотик, през ден хормон за щитовидната, 2 л лизин , утрогестан и клеева тинктура. Обед 2 пау дарко, омега 3, вечер -омега 3 и прогестерон, вит Д. До скоро пиех и по 3 химиотерапевтика. Май много ми се събират?!

Общи условия

Активация на акаунт