Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 754
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз съм на приливи и отливи с добавките. Обаче сега по задължение пия желязо и витамин д. Смятам да добавя омега 3 скоро или пектин. И толкова.

# 451
  • Бургас
Аз ги редувам- по няколко за месец, после други.На веднъж имам чувство, че не е добре за организма.По цял ден до вечерта трябва да гълтам нещо.

Папиломи си махнах със смокиново мляко миналото лято, но не знаех за вирутола.

# 452
Папиломи съм махала с оцет,но иска търпение и постоянство.После разбрах за този VERRUTOL.Като ходих в Турция реших да си купя,но нямаше и ми предложоха DUODERM.Доволна съм.

# 453
За какво ги пиете толкова много добавки?
Аз за сега съм само на хормон за щитовидната, ще включа желязо след изследвания и вит. Д и ако се наложи Б12.
Блъскала съм си организма с толкова химии при ин витро процедурите и бременностите, че сега като видя хапче и ми се повръща.

# 454
Аз сега пия вит. Д, омега 3 и инофолик.
Пила съм периодично колаген, Витекс и Див ям, без никакъв ефект, но и никакви оплаквания не съм имала.
Добавките главно за плацебо служат.

# 455
Ами не са само плацебо.Съдя по себе си.С вечерна иглика регулирах хормони и ПМС.Спрях в и пак се върнаха оплакванията.Вит Д и Б пия - Д бях мноого поднормена, години пия, за да го вдигна.Б вдигнах, следя.Същото с желязото заради липса на феритин.Вит Ц ми предписа невролог заради слаби капиляри, но той си действа антиоксидантно на тялото.Една година пия Омега 3 и Инозитол холин.Онзи ден бях на гастро и е много доволен от вида на черния ми дроб- имам омазняване, но каза, че изглежда  много по-добре.Цинк и селен пия заради щитовидната жлеза, а цинк укрепва и имунитета.Тях ги пия с прекъсвания.Магнезий пия заради неврологични тремори на мускулите, помага на 100%, същи заради ИР.Колаген пия заради стави и сухожилия, кожа и коса.Там не мога да кажа дали ми помага.Чат-пат пия Инофолик заради усвояване на желязото и поликистозата.Понякога правя серия с общи витамини.Хормон за щитовидната пия от 1г.

# 456
Това за селена и щитовидната е огромен мит, а селена може много да навреди.Така че не е много ОК да го пиете.
Нали спазвате отстоянията между добавките, както и приема на определени храни около приема на добавки?Питам, защото ако не се спазва всичко което пиете отива в тоалетната.
Колагена е по-скоро за ставите не толкова за косата.

# 457
Спазвам
отстояния, храни, всичко.Има колаген за стави и за кожа, комбинирани също.

Селен ми е назначил ендокринолог:

# 458
Да, масово се назначава от ендокринолози за щитовидната, това не означава, че е правилно. Селена се пие само след изследвания и доказана липса.

# 459
Честно казано и аз не ги пия просто така . Имам си разни проблеми и дефицити. Опитвам се да спазвам някакви интервали и да съобразявам с храна и без. Общо взето целия ден пия хапчета.

# 460
Аз пия много, но гледам да са чисти - без захар, глутен, лактоза. Съобразявам храна и условия на приемане. Но няма друг начин, само ползи. От една определена възраст натам, поради пропускливи черва, скрити или явни болести, нищо от храната не се усвоява. Почти цял ден, до лягането вечер
 вземам по нещо. Ще се опитам да ги изредя, в правилния ред: колаген с mct, вит.Ц+цинк, б12, тудка, алфалипоева, желязо+вит.Ц, омега 3, Q10, вит.Д, вечер магнезий, таурин, прогестерон и преди заспиване хормона за ЩЖ. При нужда и пробиотик, пепсин/бетаин.

# 461
Е как нищо от храната не се усвоява... на всички добавки пише, че не са заместител на пълноценното и разнообразно хранене. Един вид - няма да помогнат, но няма и да навредят.

# 462
Е как нищо от храната не се усвоява... на всички добавки пише, че не са заместител на пълноценното и разнообразно хранене. Един вид - няма да помогнат, но няма и да навредят.
Написах - след определена, възраст, поради скрити или явни болести, пропускливи черва и т.н. първо проблимите се развиват там, а после след години излизат и болестите. Има информ. за всичко, но е м/у редовете, търсете и четете.

# 463
А АИП пробвали ли сте, щом сте с пропускливи черва?
Аз предполагам, че имам пропускливи, но към момента ми е повече от ясно, че не мога да започна АИП. Поне глутена да махна, ще е голямо постижение.

# 464
А АИП пробвали ли сте, щом сте с пропускливи черва?
Аз предполагам, че имам пропускливи, но към момента ми е повече от ясно, че не мога да започна АИП. Поне глутена да махна, ще е голямо постижение.
Аз да, от ветераните съм, които четяха любителски преводи  направени от момичетата, преди дори, книгата на И.Венц , да беше преведена.  Поне научих, кои храни ми подуват корема, от кои имам болки и така. Тогава блатодарение на Веси Пенкова, (който я познава), си взех живота в ръце- след диагнозата на ЩЖ+Хашито. Ако съберете сили, то поне глутена махнете, той е един набухвател- лепило, който представете си, какво прави, в червата на жените над 40г., при които стомашната киселина и полезните бактерии, просто намаляват...

Общи условия

Активация на акаунт