Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 783
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Интересува ме тудката и q10 за какво ги пиете и какви са отзивите. Усещате ли полза.
Аз пия много, но гледам да са чисти - без захар, глутен, лактоза. Съобразявам храна и условия на приемане. Но няма друг начин, само ползи. От една определена възраст натам, поради пропускливи черва, скрити или явни болести, нищо от храната не се усвоява. Почти цял ден, до лягането вечер
 вземам по нещо. Ще се опитам да ги изредя, в правилния ред: колаген с mct, вит.Ц+цинк, б12, тудка, алфалипоева, желязо+вит.Ц, омега 3, Q10, вит.Д, вечер магнезий, таурин, прогестерон и преди заспиване хормона за ЩЖ. При нужда и пробиотик, пепсин/бетаин.

# 466
Интересува ме тудката и q10 за какво ги пиете и какви са отзивите. Усещате ли полза.
Аз пия много, но гледам да са чисти - без захар, глутен, лактоза. Съобразявам храна и условия на приемане. Но няма друг начин, само ползи. От една определена възраст натам, поради пропускливи черва, скрити или явни болести, нищо от храната не се усвоява. Почти цял ден, до лягането вечер
 вземам по нещо. Ще се опитам да ги изредя, в правилния ред: колаген с mct, вит.Ц+цинк, б12, тудка, алфалипоева, желязо+вит.Ц, омега 3, Q10, вит.Д, вечер магнезий, таурин, прогестерон и преди заспиване хормона за ЩЖ. При нужда и пробиотик, пепсин/бетаин.
Тудката ми е от скоро, няма и месец- за подобряване фията на черния дроб, нещо, като масло от бял трън.
Q10 ми е във форма Ubiquinol, много симпатични тъмно лилаво, меко, като омегата - за енергия и за намаляване въздействието на свободните радикали, които водят до цялостно остаряване в организма-така грубо казано.
Дали ми действат, надявам се-Да. Може би, всичко, което се старая да правя в тази възраст 49г., ми помага да нямам голяма част от оплакванията, за които пишем, в тази тема.

# 467
В момента ми е много невъзможно да махна глутена.Бях го махнала преди 4 години, преди ин витрото, но след това всичко замина по дяволите.Реално без него, жлезата беше в прекрасно състояние, мигрената ми рязко изчезна, а бе беше супер.Сега съм с две тригодишни и едно на 9 и нямам сили да си обърна внимание. Надявам се зимата, да имам време и да започна да готвя за себе си.Тогава ще опитам пак да го елиминирам и да се изчистя.

# 468
Живях една година без глутен,без млечни ,сладко.Беше си сложно.

# 469
Аз пък обратното, 10 години бях без глутен, но нещо ми писна и от 1-2 години го включих по малко.

# 470
Мен ме е страх за глутена😁. Спрях го като разбрах за щитовидната. Ям пълнозърнест хляб с квас,обаче друг глутен не. Захари,бързи ВХ-не. Млечни не съм спирала....Прясно мляко вземам без лактоза, защото кафето ми е лате😂😂😂. Засега удържам фронта с Щитовидната....
Абе, знаете ли,че намерих някаква закономерност между псориазиса ми и половите хормони (имам палмоплантарен псориазис на едната длан и ходилата). Със затихването на хормоналната ми функция, взе да се заличава и той👀, е,все още не напълно....Обостря се лятото и понякога около цикъл. Четох някаква западна статия и проучване,че високите нива на пролактин били виновни. Не съм изследвала никога и не знам дали е така.

# 471
Да ти кажа, не виждам разлика за щитовидната, то даже за момента за нищо не виждам разлика.
Даже точно когато бях във вихъра на нввмх, ме удари рецидива за хипера.

# 472
Липсата на въглехидрати също е зле за ЩЖ.

# 473
Не съм писала отдавна тук.
Преминавам през дупка или по-точно май все повече затъвам в нея...
По принцип отдавам проблемите си на външни фактори - ММ е хипохондрик, който непрекъснато се тормози за здравето си и това се отразява на цялото семейство, защото той рядко е в настроение;  малката ми дъщеря 15г и е във вихъра на пубертета, съответно трудно се разбираме; работата ми е гадна и я мразя, защото съм в едни отношения на власт и подчинение, които напълно смазват и най-ниското човешко самочувствие. Не на последно място - не мога да сваля кг, не ми се спазват режими, безсмислено ми се вижда, ММ и без друго не ми обръща никакво внимание, защото не е в настроение.  Слава Богу, касае се за 4-5кг, но на мен ми се виждат като стотици..... Усещам по-осезаемо как напредват годините и това ме плаши и депресира.
С две думи - накъдето и да се обърна, не виждам повод за радост, а само за тъга....... Не съм удовлетворена нито от работата си, нито от ММ, нито от децата.... Само кучето с нищо не ме дразни на този етап.
Направо ми е непоносимо напоследък.
Цикълът ми все още е редовен - на 25-26-28 дни.
Снощи ми хрумна идеята, че е възможно да се чувствам чак толкова черногледо заради ЕГН-то. И това също ме депресира......
Дали някаква добавка няма да ми помогне да се почувствам по-добре???
Не се издържа.........Disappointed Relieved

# 474
Утро, съчувствам ти. Пробвай с чаша вино вечер, излизане с приятелки. Дори пиши по- често тук. И това ще мине.

# 475
Утро, как си с изследванията- вит Д, Б, желязо, феритин, магнезий, щитовидни, инсулин, глюкоза?

# 476
  • Бургас
Утро, от хормоните е.Аз бях така последните две години  и  го отдавам предимно на анемията и в някаква степен това е и постковид синдром.При много хора, предимно като нас, в тази възраст се получи спад на витамини и минерали, желязо и това води до депресивни състояния.Бях попадала преди време на едни видеа на руски от лекарка и тя много интересно описваше жената с проблемна жлеза, но не като симптоматика, а като поведение и нагласа-това, което ти описваш е точно такова-всички ти пречат някак си.И аз съм го минала.Опитай се някак си да правиш нещо за душевното си спокойствие-нещо като медитации или някакви разходки  и си виж дефицитите.

Мен желязото и витамини В буквално ме променят.Използвам и бахови есенции, особено преди цикъл, че тогава ме нападат всички тези черногледства и депресии.

# 477
Утро, със щитовидната как си, при хипото също има такива състояния. За мм ти важи същото предположение. Между другото, при моят мъж, учудващо на стари години се откри Хашимото.
Изобщо, подкрепям идеята за изследванията, които е предложила ДХЗ.
Липсата на въглехидрати също е зле за ЩЖ.
Съгласна, да добавя, че не само на щитовидната. Както съм писала и преди накрая бях един едва влачещ се парцал.

# 478
Утро, как си с изследванията- вит Д, Б, желязо, феритин, магнезий, щитовидни, инсулин, глюкоза?

Преди година изследвах вит Д, феритин и не бяха добре. За феритина нищо не съм правила. За вит Д пих добавки.
Желязо също приемах известно време, но откакто разбрах, че предизвиква по-обилен цикъл, не смея, защото имам две миоми и имам кръвоизливи.
Инсулин изследвах скоро заради притеснения за ИР и всичко беше наред.
Кръвната ми захар също е в норма.
Щитовидни не съм пускала от години.

Ще взема да си пусна пак едни изследвания!

# 479
Утро, допълних си горният пост.

Общи условия

Активация на акаунт