Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 784
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Утро, и аз ще кажа за витамини и хормони. Особено вит Д.
А, от това, което описваш, най-голям проблем реално ми изглежда работата.
Годините са просто цифра, а 4-5 килограма нищо не са, и нямат никакво значение.

Но, ти трябва и промяна на нагласата. И да правиш неща, които харесваш. Поне един-два пъти седмично.
Трябва нещо да те зарежда положително.

# 481
Утро, в норми и добре не са две равни неща.Пих добавки не значи, че е решен проблемът.Пий си желязо, какво пречи на миомата.
След прием на добавки се прави тест-да се види докъде са стигнали нещата.
Заеми се сериозно:

# 482
Абсолютно съгласна с момичетата. И аз съм имала такива състояния. Щитовидна жлеза, желязо, вит. Д и вит. Б12. Пиши желязото, защото с тези кръвоизливи най-много да си направила анемия. И виж лекар какво ще каже за миомите.

Спорта много надъхва. Аз зимата бях много зле психически. Бях качила 4-5 кила, не се чувствах добре, бях неудовлетворена на работа. Започнах по малко в Ки да правя упражнения. В един момент просто стана като навик. И ми вдигат много тонуса. С работата съм се примирила, че за момента ще е тази. Не си го слагам на сърце. Да на моменти се ядосвам, но гледам семейството ми да е добре, работа има.

# 483
Консултирала съм се в лекар за миомите. Какво да каже? Евентуално операция. Не искам за момента.
 Известно време пих Делфис, уж имало вероятност да се намалят. Ще трябва да отида пак на преглед да видим какво е станало.
Но точно този доктор ми каза, че желязото преди цикъл предизвиква по-.силно кървене, а моето си е доста силно. Пия по някоя таблетка Дицинон, за да избягвам кръвоизливите.

Ох, но така или иначе ще си пусна и жилязо тия дни, за да видя как е.

# 484
  • тук и там
Май ще ми идва, или поне имам зацапване. Това след 6 месеца без цикъл. За хормоните пия една скъпа и много рекламирана добавка в момента(във Фейса-Hormone Harmony), но не знам сега този цикъл има ли връзка с нея, или е просто съвпадение.
Утро, ако не потръгнат нещата-отиди на лекар, и по негова преценка да ти изпишат нещо.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 15:28 от Кайсия

# 485
Искам да споделя, че аз също бях изпаднала в такова състояние. Много депресирана, изтормозена, отпаднала. Спрях да се гримирам и обличам. Имах си проблеми със здравето и от всичко мислех, че имам рак. Тази година лежах 3 пъти в болница, 3 операции с пълна упойка ( леки слава Богу). Стигнах до там, че като отида на преглед всички още като ме видят още преди прегледа ми изписваха антидепресанти. Една лекарка ми каза започни да пиеш, иначе ще си обикаляш по кабинетите. И кръвното и всичко е на нервна основа. В болницата при визитация един лекар пита какво и е на тази нещастната жена. Божеее как съм изглеждала всички да ми говорят така. Истината е, че като започнах да пия повече добавки и да запълвам дефицити съм много по-добре. Имам моменти , в които изпадам в дупка, но не е никак същото. Антидепресанти не посмях да пия, пих само билкови -пасифлора  и др

# 486
  • Бургас
Утро, въпреки това трябва да пиеш желязо и то в добри форми.Най-добре отиди на хематолог.На мен ми изписа 2 вида едновременно.Взимам ги извън цикъла.Малко по-бавно става, но става. На своя глава си направих някаква схема, защото бях извън града лятото.Малко почивка и разредих-само от един вид, после само от другия.

Започнах една добавка- м2тон-още е рано да кажа, но минах един цикъл, който беше като цяло по-добре и не толкова дълъг.

# 487
Искам да ви попитам - будите ли се по никое време, защото ви се ходи до тоалетна? Аз се будя между 5 и 6 часа, след като съм заспала от години. До едно време успявах да зас я пак, но вече не. Това ми скапа съня тотално.
Опитах да спра с течностите към 2-3, но пак се будя така. Само стерилна ерина съм пускала, тя е ок. Дали не трябва да отида при уролог например?

# 488
Искам да ви попитам - будите ли се по никое време, защото ви се ходи до тоалетна? Аз се будя между 5 и 6 часа, след като съм заспала от години. До едно време успявах да зас я пак, но вече не. Това ми скапа съня тотално.
Опитах да спра с течностите към 2-3, но пак се будя така. Само стерилна ерина съм пускала, тя е ок. Дали не трябва да отида при уролог например?

аз се будя, но към 3 или 4 часа, отивам във WC, като зомби, с почти затворени очи, връщам се и заспивам. Пия доста вода, час, два преди лягане, че тогава взимам и някои от добавките си. В 22.30 гледам да съм в леглото, Че да хвана хормона на растежа и младоста... -:).Satisfied

# 489
Момичета, извинявам се за тъпия въпрос, но изследването за желязо има ли специфично наименование или е достатъчно да кажа в лабораторията, че искам да изследвам желязо и те съответно си знаят? Трябва ли да поясня нещо допълнително?

# 490
Изследва се хемоглобин, феритин и жск.
Будя се 2 пъти да ходя до тоалетната и това е от години. Понякога заспивам, понякога просто дремя до сутринта.

# 491
  • Бургас
При мен има такива моменти.Според мен се дължи на нещо хормонално, защото причината е -задържам вода, но по каква причина се случва не ми е ясно.Най-често преди цикъл, пълнолуния, новолуния.

# 492
Изпитани средства против горещите вълни да ми препоръчате, моля? От няколко дни не се трае . Имах менструация преди две седмици . И ми е лошо. За протокола на 36 съм ама от 32 годишна съм така.

# 493
Случва се.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 22:16 от Lemy

# 494
Честото уриниране в този наш период си е в реда на нещата. Разбира се, ако нещата излязат извън контрол и се появят и други неразположения свързани с отделителната система - на доктор.
Ей го на - на 11 трябваше да ми дойде, но ей сега цъфнах. Изобщо вече не се впечатлявам. И май по-добре правя.
Продължавам си с пчелния прашец, омегата на Ескимо за деца. Редувам алое вера за пиене, кокосово масло, масло от черен кимион - био и студено пресовани - за метаболизма и имунитета, като цяло. И трите продукта мисля, че помагат и за излишните килограми, с което аз проблем нямам. Избягвам захарта и глутена, колкото е възможно и без да се вманиачавам.

Общи условия

Активация на акаунт