Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 799
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
От няколко дни някаква аритмия и много учестен пулс на моменти през деня доста ме тормозят. През нощта не усещам дали имам докато спя, но често се будя и определено ми липсва сън. Дали точно от недоспиване така ми реагира сърцето. Страхувам се като се разхлопа.Направо паника ме обзема и се разтрепервам, става ми зле на главата. Някакви идеи… може би магнерот е добре да попия малко. Някоя от вас има ли подобен проблем? Четох че и това може да се дължи на менопаузата. Вече 6 месеца съм без цикъл. В момента съм на фемовита. Вълните са по-редки и по-слаби, но ги има.

# 496
  • тук и там
Валидолче под езика. И на мен ми се случва, но по-често вечер. Като сложа валидол под езика и ми минава.Може и магнезий, и аз мисля да си взема.

# 497
  • Бургас
Това не ми се беше случвало още, но ето на, дойде ми и на мен на 15 ден.Миналия път с м2тон ми дойде на 28 ден и свърши на 6ти.Толкова добре се чувствах и се зарадвах.Сега бях спокойна за първи път от 4 години.Естествено имам планове за 27 Impр, които ми се провалят.

# 498
Момичета, и аз в кюпа. Качвам от въздуха. Правила съм изследвания - всичко е ок. Всъщност полови хормони не съм, защото гинекологът ми каза, че те са в толкова широки граници, че няма да дадат информация. Увеличих спорта, намалих храната, включих масажи и - 4 кг нагоре. Отчаяна съм. Коремът ми е постоянно подут. Какво мога да направя?

# 499
  • Бургас
На мен за корема единствено ми помагат разтоварващи дни по луната, като аз ги правя с жито, елда или кафяв ориз, не са съвсем гладуващи.Лошото е, че с този идващ постоянно цикъл все ми се яде сладко, тесто, нямам желание за спорт.Сега тъкмо се обнадеждих, че ще вляза във форма. Имам чувство, че като си дойда в Б-с след дълго отсъствие ми се скапва целия организъм за има няма 1 седмица.Миналата година беше още по-зле.

Сега ми се е загнездило в главата да си взема пудовка, доколкото знам жените, които тренират по-усилено им спира или намаля цикъла, може би заради мускулите.Как мислите, дали ще има ефект? За съжаление мисля, че няма как да се подложа на рестрикция и спорт просто, защото тези хормони ми влияят на апетита и волята.

# 500
На мен днес ми дойде. 26-ти ден.
Това обяснява пределно гадното ми настроение напоследък. Дай Боже след цикъла да се подобри!

През нощта и аз ставам по няколко пъти до тоалетната. Но си пия вода вечер, не се ограничавам. Засега успявам да продължа да спя.

# 501
Момичета, и аз в кюпа. Качвам от въздуха. Правила съм изследвания - всичко е ок. Всъщност полови хормони не съм, защото гинекологът ми каза, че те са в толкова широки граници, че няма да дадат информация. Увеличих спорта, намалих храната, включих масажи и - 4 кг нагоре. Отчаяна съм. Коремът ми е постоянно подут. Какво мога да направя?

Същата работа...точно от въздуха

# 502
През 2021г. си мислех, че качвам от въздуха. Не се движех достатъчно, ядях само въгл. уж диетични и вегетар. (ориз, картофи, паста, кисело мл.) + шоколади и бисквитки уж по 1, 2. Когато кг от въздуха станаха повече от 10, отидох на лекар и резултата беше ИР и намален метаболизъм. ( които се активират в нашия премено период). От 06.22  до 06.23 бях на лечение с лекарство, рестрикции в храненето и много вървене пеша. Тогава и ми светна в главата, че може би съм и вече в преходния женски период.
Започнах да гледам в тази посока, да чета, да търся,  да правя корекции с хранене, добавки и живот. Получават се нещата, но си трябва постоянство, за съжаление, като войник  - иначе атаката на дискомфорта идва отново.

Та дълго писах, нищо не казах, но търсете причината, кг не идват от вздуха, тялото иска нещо да ви каже...

# 503
  • София
Съгласна съм за килограмите. В момент, в който леко отпусна и кг скачат нагоре. Трябва просто стриктно следене. При мене отпускането е, че увеличавам леко количеството на едното ядене, защото 6ъм лакома и резултат нагоре има веднага. Понякога се ядосвам и си казвам, абе какво пък толкова ям. Но истината е в количествата. И особено ако вкарам някоя и друга чаша вино през седмицата.Cry

# 504
Ставането ми през нощтта, за да отида до тоалетна е много преди да навърша и 44, сега съм на 44 с нормален цикъл и без някакви оплаквания. Е, вече не е на 28 дни, но това е нормално.
Всъщност се будя по нике време и без да искам да отидам до тоалетна.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 12:21 от marigold_

# 505
Препоръчайте, моля, пробиотик. Какъв пиете вие?

# 506
Когато аз качвах от въздуха се оказа Хашимото. Пак казвам хормони в норма не означават оптимални. Много често са в норма, но жлезата не работи правилно и реално човек качва.
Отделно движение си трябва и промяна на храненето. Аз в дни с въглехидрати, вечерям салата, гледам да наблягам на мазно месо и зеленчуци, газирано не пия и ред подобни.

# 507
  • тук и там
То е ясно,че хормони в норма не означава оптимални, ама и няма как да си "самоизписваме" хормони.
Аз съм с половин жлеза, хормони в норма, но не оптимални стойности..Ми какво от това, и ендото и ЛЛ казаха че не съм за хормон, щото са в норма.Иначе-напълняване, висок холестерол, нисък вит. Д-като по учебник дето се вика, ама като са казали ,че жлезата успява да наваксва-нищо не мога да направя по въпроса, хормони на своя глава не мога да вземам. Поне не съм с Хашимото, а само с лека хипофункция.

# 508
През последните няколко години забелязах, че дори една чаша вино ми съсипва съня, но още по-лошото е, че ми съсипва и дисциплината и винаги посягам към мезе покрай нея, дори изобщо да не съм гладна. Та си спрях и виното вкъщи (е, когато имаме гости или сме навън пия, не се втелясвам). И тези уж дребни мезета и дреболийки в офиса ужасно много ми помагат на "качването от въздуха".

PS А иначе си тренирам редовно, средно 5-6 пъти седмично, но няма тренировка, чиито калориен разход да не мога да изям за 3 мин. Та кг не са до тренировки, тонусът зависи от тях. Кг си зависят от яденето и метаболитните/хормоналните ни проблеми.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 16:21 от Agent Provocateur

# 509
Кайсия, аз си самоизписвам хормон и сама си променям дозата.Ако чаках на ендокринолога нямаше нито децата да износя, нито да забременея.Колко четене и ровене по групите беше, аз си знам.

Общи условия

Активация на акаунт