Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 55 831
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ще го имам предвид, ама по нататък. Че сега получих повикване за колоноскопия. И това трябва да видя кога да направя.

# 76
Аз такива болки в едната става имам, когато ходя над 15000 крачки на ден с обувки без стелки.
Гледам аз разни клипчета, че всички проблеми тръгват от ходилата и от обувките в детството, и препоръчват босите обувки, и колко вредни били стелките.
Аз пък си изгубих едната ортопедична стелка, явно съм я забравила в някои обувки от about you, които съм пробвала, и е заминала заедно с тях обратно. Те без това бяха за смяна де, проблема е, че не мога да си намеря нови, които да са същите като старите, и засега карам без. Обаче ме боли отдолу ходилото на единият крак, А предишния път когато пробвах без стелки се обзаведох с възпаление на сухожилията на единия прасец. И сега не знам какво да правя, със или без стелки.
https://m.youtube.com/watch?v=tvl99HJbvQk&feature=youtu.be

https://youtu.be/AuFb7hIl-cY

# 77
  • София
Леми, аз знам за това, че препоръчват без стелки. Синът ми е с равно стъпало, почти няма свод. За него е по-добре да е без, за да стимулира мускулите на стъпалото. Но той няма болки при ходене без стелки, може би защото е млад. Но въпреки това подборът на обувки е важен. Избягва равните подметки, предимно с маратонки ходи. Но при мене освен проскостъпието от дете ,  има и вече възрастови изменения на стъпалото и леко падане на напречния свод. Правя упражнения , но когато съм без стелки и дълго ходя, болката се появява. Така че предпочитам стелки. Предстои ми да се върна за седмица-две и ще мина да си направя още едни стелки. А относно тези обувки, за които говориш, не съм купувала. Просто като избирам нови, гледам да не са равни, маратонки или да има ток около 4-5см и отпред да не са заострени.

# 78
Здравейте! На колко години се появиха първите признаци при Вас? Годините съвпадат ли приблизително с тези на майките Ви? Според гинеколога ми,  времето за настъпване е спрямо гена.

# 79
  • Sofia
При мен съвпадат с на майка ми.
Започнала е на 53-54 /на колкото съм сега/ и е приключила на 57год.

# 80
С майка не знам, но със сестра ми   - да. На 48-49 год.

# 81
Аз симптоми имам от 42 годишна,сега съм на 48. Докога ще е,кой знае....

# 82
Здравейте! На колко години се появиха първите признаци при Вас? Годините съвпадат ли приблизително с тези на майките Ви? Според гинеколога ми,  времето за настъпване е спрямо гена.

С баба ми да - тя е имала цикъл до 55 и аз така все още имам на тази възраст. С майка ми категорично не- тя е влязла в критическата доста млада ( на 40). Общо взето така стоят нещата - наистина е до ген, но никога не знаеш кой точно ген, на коя жена от роднините си взел.

# 83
  • София

Не, майка ми и баба ми са имали редовен цикъл до 56 г. Сестра ми също е без никакви проблеми, на 48 е. Аз (44г.) съм с ендометриоза и две тежки лечения и подозирам, че заради това си имам проблеми с нередовността на цикъла и сега.

# 84
Не знам колко е генетично. Майка ми на 42-43 вече е нямала цикъл. Аз съм на 49 почти, все още имам цикъл, къде  2 пъти в месеца, къде през 2-3-4 месеца. Така е от 3-4 години. Гинеколожката, при която ходих последно в края на март каза, че ще имам със сигурност още един цикъл. Като гледам календара, оттогава съм имала 5 цикъла.

# 85
Гинеколожката, при която ходих последно в края на март каза, че ще имам със сигурност още един цикъл. Като гледам календара, оттогава съм имала 5 цикъла.

Като почнат така да гледат в стъкленото кълбо и ме убиват. Сякаш има някакъв видим показател колко цикъла ще имаш още...

# 86
Е тя е казала още един със сигурност, а не, че ще е само един Simple Smile
Миналия месец предизвикахме цикъл с дуфастон. Сега да видим към края на месеца ще се появи ли пак... Но поне спряха вълните. Пия само Вечерна иглика. Спортувам и внимавам с храната, но килограмите не мръдват надолу. Само 4 искам да сваля, но...
При мама е било по-различно. След 50, а аз съм на 45. И е имала кръвоизливи, при мен два месеца прескочи.

# 87
От някой си март съм без цикъл. От 2 дни обаче се чувствам така все едно ще ми дойде. Боли ме корема, кръста и гърдите. Вчера на работата се притесних че нямам ей така поне една превръзка в чантата за всеки случай. Но може би само ще си имам симптоми без кървене вече. Коленете много ме болят все още. Преди време ви се оплаквах, няма промяна. В долната част ма краката имам тънки вени, видими като мрежичка. Не знам дали са варикозни, не ме боли там мястото. По Тв рекламират някакво гелче - троксевазин дуо за мазане. Ползвали ли ств го?

# 88
  • Варна
За колената ми помогна  “Камфолин” крем. Приятелка ми го препоръча и за болките в кръста. Купих си го от Турция скоро. След 10 дни мазане коленете не ме болят, а кръста понаболява още, но съм доволна. Вече мина месец, нататък ще видим как ще е.

# 89
  • София
Здравейте ! Изчетох старата тема и се припознах в 90% от вас. С топли вълни, с нередовен цикъл и всичко съпътстващо това състояние. На 46 години съм и от началото на годината, осезателно почна да ми се случват промените.В момента съм на 8- ми ден- Прималут- нор- изписан ми е, за да върне малко хормоналния баланс, но…. какво ще се случи след него е големият въпрос

Общи условия

Активация на акаунт