Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 806
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Аз не вземам добавки, защото не зная дали не съдържат фитоестрогени, които избягвам  предвид патологиите ми в близко минало.
Напр. АГ ми изписа сироп Менолукс, прочетох, че има мака в него и се отказах. А за вълните може и да помага. В темата за менопауза четох, че го ползват.

# 61
  • София
Леми, аз затова засега се въздържах, но чух от приятелка колко хубаво повлиял целулит и викам да пробвам. Няма да го пия засега, по-натам може пак да опитам. Но за момента не ми се рискува, че аз досега не съм имала горещи вълни, а снощи какво беше това, то направо като ме заля и пулса в небесата. Моят гинеколог също не е фен на добавките.

Кръвното не се сетих да премеря. Пулса ми се успокои за около 10 мин.

# 62
Aurora
типични симптоми за периода, който караме. Аз ги минах - вълни, пулс, но не се знае дали няма пак да се върнат. Едно ме оставя, друго ме почва.

# 63
  • Sofia
Има ли начин без добавки да се повлияят всички неприятни симптоми?

Аз засега съм се спряла само на билкови,без соя .

Някой да ги е приемал?
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 14:08 от Doli

# 64
Привет, на 42 години съм, за сега с редовен цикъл, но много оскъден, няма нищо общо с преди.Имам Хашимото от много години, над 10, с доста стимулации съм, поради стирилитет.В последните месеци наблюдавам промени при мен.Главоболието ми от такова преди цикъл, стана почти постоянно, лесно се изнервям, крещя за глупости на всички в къщи.Разтрепервам се буквално без причина.Съмнявам се за менопауза.Имам час за ендокринолог септември края, от там ще взема и за гинеколог и така ще гледам да обиколя по всички видове лекари, но какво да правя с това главоболие.Аз съм по принцип с мигрена, но сега е просто ужасно.Нямам седмица без да пия лекарства, който само лека притъпяват болката, не я облекчават.

Мен ако питаш, провери си хормоните на ЩЖ. Хипофункцията дава същите симптоми.
Кофтито при жени в премено и хипо е, че и двете състояния имат сходни проявления и не знаеш кое от какво е. А може и двете да действат и съвсем става оплескана работата.

Аурора, защо не пробваш така - няколко дни без Лейди Хармония, виж как се чувстваш. Следващите няколко дни с лейди Хармония, пак се наблюдавай. И виж кога какви оплаквания имаш, ще си прецениш дали е от добавката или не.

# 65
😂😂😂😂 Много съм смотана...Викам си -ей го,лятото дойде,хората по почивки и не пишат вече в темата и забравиха да се оплакват....Само аз ли се чувствам зле👀🧐😁. Пък то имало нова тема.....
Та тъй...Това жегите мен по принцип ме съсипват. Цикъла ми идва когато си ска-на 15 дни,на 20,на 30 или 47 дни😁. Гърдите пак почнаха да ме болят,по точно едната в една определена зона. Ходих на преглед при хирург онколог,гледа ме на Ехо(аз ходя всяка година при него)-нямало за какво да се притеснявам, фиброкистозна мастопатия👀🧐-дано е така. Само за протокола ,аз гърди почти нямам ,ребрата си напипвам  като се самоизследвам😁. Нападна ме и мен мигренозно главоболие,ужасно,слава Богу,циклично и не е постоянно. Като ми закъснява(както сега),стомаха ми е подут,газове и дискомфорт...Не съм дебела,не съм с наднормено тегло,но се чувствам дебела. На моменти спя като пън,все едно съм с упойка,едва ставам,едва се тътря на работа. Други дни пък се будя по 100 пъти,раздразнителна, нервна и ако някой ми каже нещо-става страшно...Чак не мога да се търпя. Пия само вечерна иглика...Скоро пусках щитовидни хормони и др показатели,нормално е всичко(в ремисия съм засега от 3 г с Хашимото с хипер). Ужасно мн ме боли сутрин тялото-все едно си спал на земята. Като се раздвижа се оправя...Ужасно е и не мога даси го обясня...В определени дни на месеца е,не е постоянно. Пуснаха ми пълен пакет за ревматоидни проблеми,никое от показателите не извън...Не знам вече кво да си мисля. Освен това подозирам че имам Коксартроза(или нещо подобно). Боли ме дясната тазобедрена става, дълбоко в слабините в дясно и от вътрешната страна на бедрото👀👀👀. Кой път да хващам,не знам....Само се изследвам,все нищо и все съм като бито куче...

# 66
Сестро моя!!!!
Не пиша и аз защото си викам, м___мка му аз ли съм най-зле в темата. Нещо като тебе съм но без хашимото. Но си имам други неща (вени, отоци) дето ти ги нямаш. И освен това  съм и дебела. Като поседя 10 мин не мога да си раздвижа краката, все едно не са мои. Предната нощ се будих няколко пъти, лицето и косата ми мокри (изтривах ги с завивката, нямах сили да стана за Хавлия) , все едно съм ревала (то си е за рев де). От два дена се опитва да ми дойде ни не се получава и вълните са неописуеми...
За Тазобедрената става при абсолютно същите симптоми след томограф при мен излезе износена става за която решения "няма открити". Бих си някакви озонови инжекции в ставата. Страшно болезнено инжекции, на мястото на инжекцията посинява и кракът отказва първия ден. малко подобрение за месец два... и после пак мъка.

# 67
Ре_ге, и аз съм така с краката 😯

Като постоя повече време права и сякаш ми се схващат. Натежават също.

# 68
Ужас, 😂😂😂😂. Да си ходя тъй...То и аз си размишлявах,че дори у ставата да е,кво от туй🧐😁. Да се смея ли,да плача ли,не знам....Слаба Съм,ама задника и  бедрата отзад в целулит,грозна работа. Снощи бяхме на р ден на свекъра. Днес си гледам снимките на телефона-брей,много съм погрозняла и одъртяла...Лицето ми "свлечено",клепачите увиснали, ъгълчетата на устата му също.. Грозна работа. Устата ми отънели😂😂😂😂. Понеже се боядисвам светла(златисто русо) ,приличам на Донълт Тръмп😁😁😁😁. Ще взема да си потъмня косата май,приличам на бабичка. То ясно че натам отивам ама съм на 48 все още😁. Виж, джуки и филъри няма да надуя,че съвсем "ефтино" изглеждат-като дърти чанти дето отказват да приемат истината....Ама се разочаровах от себе си,де....

# 69
Демонче, отиди на ортопед да ти снимат тазобедрените стави на рентген, и да се види имаш или нямаш коксартроза.
Аз имам в начален стадий, и миналата година изведнъж започнах да куцам заради болка в едната става, ей така както си ходех. Оказа се възпаление на някакви връзки, заради доматите, които тогава връзвах - постоянно бях клекни/стани.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 21:53 от Lemy

# 70
Aз получавам такива болки в ставите като прекаля с гребането (гребна машина), но дохтурчето в Токуда рече, че нищо ми нямало!

# 71
  • София
Аз такива болки в едната става имам, когато ходя над 15000 крачки на ден с обувки без стелки. И то гадното е, че ставата започва да ме върти като си легна или през нощта. Аз от април месец нямам цикъл, нямам признаци, но не знам защо реших,че може би ще дойде скоро. Да видим, хич не го искам, да не вземе да текне след това прескачане.

# 72
Сега като казахте, и аз вече няколко пъти от есента насам имам странни болки за часове/ден в дясната тазобедрена става.
И съм се състарила, много, изведнъж, последната година.
То, верно, егати годината, но миналата седмица една млада сестра ме взе за майка на ММ, а той има повече прошарена коса от мен.

# 73
Аз засега съм диагностицирана със синовит на левия глезен, ей така от нищото ми се появи преди 2 години и ходих на физио. Постоянно не наболява - леко, но доасадно. Уж съм спортна натура, но фамилно съм обременена с артрози и остеопороза. Ще трябва да взема сериозни мерки, преди да е станало късно (42).

# 74
Демонче, отиди на ортопед да ти снимат тазобедрените стави на рентген, и да се види имаш или нямаш коксартроза.
Аз имам в начален стадий, и миналата година изведнъж започнах да куцам заради болка в едната става, ей така както си ходех. Оказа се възпаление на някакви връзки, заради доматите, които тогава връзвах - постоянно бях клекни/стани.

Леми на мен ми правиха ренген- на рентгена не се виждаше добре ставата, но пък се виждаха две кисти, едната от които точно в областта на триене от страна на слабините. Ортопедът ме изпрати на томограф  и на него вече се видя че кистата е само една и то в благоприятната външна част, но пък хрущяла на става от вътрешната страна е заминал. Всичко това не се виждаше на рентген. томографа си го платих но си е заслужаваше, нямаше друг начин  да видят точно тези поражения.

Щом имаш сили за домати си пушка!

И то гадното е, че ставата започва да ме върти като си легна или през нощта.

Точно това ме пита доктора - боли ли ме нощем. А аз нощем тогава направо не можех място да си намеря. И като му казах че ме боли ми вика- нямам направление ама ако имаш възможност иди си направи.  Двете неща които са го притеснили бяха - че болката върви към слабините и че я има нощем.

Общи условия

Активация на акаунт