Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 508
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
За вътрешните органи на ехографа на мен са ми гледали бъбреци, черен дроб и жлъчка но бях някъде в 5 месец тогава ходих заради проблема с червата и да 3 - мата гастроентеролози бяха единодушни да си търпя кризите от бременността било така, че от моя опит нз дали наистина има смисъл да ходиш ....

# 571
Момичета, как сте с кръвното? Моето взе да се покачва. Следя всеки ден по два пъти, защото съм с риск от прееклапмсия. Не е опасно високо, но ми се покачи 125/80, 130/80 видях оня ден. При вас как е?

# 572
При мен от ниско 90/60 тези дни е към нормално 110/70 се движи но си е вид покачване при все, че съм с ниско обикновенно.

# 573
За сухота и дразнене в гърлото, без болка какво приемахте ? Аз пръскам Биозин спрей за гърло ,мед и лимон ям и се чудя за някакави смучещи таблетки Simple Smile Утре съм на преглед и ще кажат, но искам още от днес да почна Wink Детето е болно и само аз имам някакъв симптом. Всички други са здрави.

# 574
Изкарах хрема преди седмица, пръсках за гърлото тантум верде и пих парацетамол. АГ ми каза, че могат да се смучат и прополки но аз пропуснах заради захарта в тях. За нос ми каза, че всичко което действа локално е удачно и пръсках Олинт ходра.

# 575
  • София
Ооо вълните при мен са със страшна сила. Всички вкъщи са вдигнали ръце и ме обявиха за луда. Ако мога ще ходя и спя чисто гола....вечер е кошмар. Направо не знам как ще изтърпя още месец и малко, направо на моменти ми се реве. Всяко едно нещо, което искам да свърша е с адско усилие. Страшно много ми тежи, а съм едва 33+4 г.с., а най вероятно и покрай децата се поизморявам повече и за това ми е толкова тежко. А със сигурност и годините си оказват влияние. С предната бременност бях пушка в тея седмици и си излизах и обикалях, а сега да отида и да напазарувам и да се прибера и сготвя ми е адски трудно.

Спането ми е кошмарно, а през деня заспивам чак след обяд към 16 ч., когато реално трябва да се оправям и към 17-17:20 ч. да взема малката от детска.

Козметика ще къпя чак след раждането и изписването. За сега не бързам с нея.

При мен носа започна да ми се "задръства", а реално нямам никакви секрети.

Кръвното ми пада....от 120/80 на моменти пада рязко на 100/60, 95/60 и съм като пияна и едвам се движа. Страшно ме мъчи това...но нищо не мога да направя. Всеки ми казва да се радвам, че е така, а не високо. Но забелязвам, че пулса се увеличава - беше 80/85 сега на моменти скача до 100/105

# 576
Ох, и на мен доста често ми става топло и цялата се потя. А реално не е толкова топло вече, особено вечер или нощем, а има нощи, в които се събуждам и трябва да си сменя тениската 😕😳
При мен пак се завърша тежестта в корема каквото и да хапна. Все едно слон съм изяла. А въобще порциите ми не са големи, дори напротив - аз по принцип мога доста повече да омета, а сега не е така. Мисля да ида на гастроентеролог, но не знам дали въобще има смисъл или ще ми кажат, че е от бременността и хайде потърпи. Въобще може ли да се направи ехограф на коремните органи в момента? Моят корем е доста голям вече и бебето го изкривява в какви ли не форми и бъбунки. Та, ако ще давам 100лв за преглед и нищо..

Вече бебето е по-голямо и притиска стомаха, затова порциите стават по-малки.Нормално е да ти е по-тежко от по-малко храна

# 577
Аз да се измрънкам, от нощес ме дразни гърлото. Не ме боли, но е точно дразнене. От сутринта си правя някакви природни илачи, че е много изнервящо, сега ще прегледам спрея Биозин. Отделно от няколко нощи не спя нормално и вече се чувствам като парцал... аз съм в 34+3 г.с.

# 578
Здравейте,
Мен топли вълни никога не са ме хващали, но жегата ме караше да се чувствам като парцал.
След като повиших приема на протеини, Б12, Фолиева к-на и започнах и вит.за бременни, нещата се регулираха и покачих хемоглобина, Б12 и Желязото в организма си + че стана по-хладно.
Кръвното ми, винаги е било около 100/70 по време на бременност, а преди това 120/80.
Спането е мираж от 2рия месец, поне сега успявам между 1ч и 5ч. да спя. Аз като цяло много издържам на безсъние и ми трябват около 5-6часа сън, но дълбок,  може и със събуждания. От малка имам проблеми с бъбреците и си ставам х 1 вечер до вц, или се събуждам рано, ако ми е пълен мехура.
За мамите с болно гърло: Исла Мус, Исла Касис, Ен ти тус, Ефизол(вижте че май е с друг състав вече). На мен много ми помагат бонбони и капки Кармолис, хем лекуват, хем отпушват и хем има и без захар.
За имунитета БИОЗИН МАМА (Чиста форма Лактоферин, тъкмо и за бебетата ще е окей.)
Аз, ще го започна след около 1 седмица, за да видим как ще са нещата, профилактично, разбира се след консултация с АГ. Че ще се застуди, учениците и децата вече са по градините, а и имам племенник, който запопва градина, а имаме рожденници в семейството и искам да се застраховам.
Пия пробиотик също откакто съм бременна, това също помага за имунитета.
Сега пия х 1 сок от лимон с джинджифил, за всеки случай.
За козметиката: както съм споменавала, работя в такава сфера и имам такава отдавна на Биодерма, Уриаж и А-дерма.
Аз пък забелязвам, че косата ми започва повече да се омазнява и ми излязоха 1-2 пъпки, което го нямаше преди. Така, че нещата отиват на към края. Аз бях чела, че след 34 г.с. вече ЧХГ то намалява, пролактина се покачва (за кърменето).

# 579
Какъв б12 приемаш? По препоръка ли е? И на двете места където се следя ги питам, казвам им че ми е на долната граница, а те ми казват няма страшно, не се притеснявай…

Здравейте,
Мен топли вълни никога не са ме хващали, но жегата ме караше да се чувствам като парцал.
След като повиших приема на протеини, Б12, Фолиева к-на и започнах и вит.за бременни, нещата се регулираха и покачих хемоглобина, Б12 и Желязото в организма си + че стана по-хладно.
Кръвното ми, винаги е било около 100/70 по време на бременност, а преди това 120/80.
Спането е мираж от 2рия месец, поне сега успявам между 1ч и 5ч. да спя. Аз като цяло много издържам на безсъние и ми трябват около 5-6часа сън, но дълбок,  може и със събуждания. От малка имам проблеми с бъбреците и си ставам х 1 вечер до вц, или се събуждам рано, ако ми е пълен мехура.
За мамите с болно гърло: Исла Мус, Исла Касис, Ен ти тус, Ефизол(вижте че май е с друг състав вече). На мен много ми помагат бонбони и капки Кармолис, хем лекуват, хем отпушват и хем има и без захар.
За имунитета БИОЗИН МАМА (Чиста форма Лактоферин, тъкмо и за бебетата ще е окей.)
Аз, ще го започна след около 1 седмица, за да видим как ще са нещата, профилактично, разбира се след консултация с АГ. Че ще се застуди, учениците и децата вече са по градините, а и имам племенник, който запопва градина, а имаме рожденници в семейството и искам да се застраховам.
Пия пробиотик също откакто съм бременна, това също помага за имунитета.
Сега пия х 1 сок от лимон с джинджифил, за всеки случай.
За козметиката: както съм споменавала, работя в такава сфера и имам такава отдавна на Биодерма, Уриаж и А-дерма.
Аз пък забелязвам, че косата ми започва повече да се омазнява и ми излязоха 1-2 пъпки, което го нямаше преди. Така, че нещата отиват на към края. Аз бях чела, че след 34 г.с. вече ЧХГ то намалява, пролактина се покачва (за кърменето).

# 580
На мен така ми казва моето АГ за витамин D.
Той е на долна граница тя ми казва няма нищо но аз  освен премама дуо си пия отделно и вигантол по 3 капки на ден.
Не мисля, че е нормално да седи в долна граница при все, че резултатите на лабораториите са занижени. Не агитирам да се взимат витамини на своя глава но при мен специално си го знам, че ми е дефицитен.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 19:22 от Bybs

# 581
Еми то и аз съм против самопредписания на каквото и да било… затова и се успокоявам с фрази от сорта на “на теб ти е ниско, но бебето си взима, каквото му е нужно”… и така… все питам и все няма нищо…. Хем ми се ще поне по малко да приемам, хем не смея ……

# 582
Да, следи ме хематолог и АГ.
Приемам подезичен хидроксо Б12 на Source Naturals, Неофолик Мета и на Alive Prenatal Premium гъмита, Д3 ми е на Natural Factors 1000IU.
Аз от 2 години се следя и долу-горе вече знам доста неща. Но, целя да вляза да раждам с по-високите стойности на тези витамини и хемоглобин, за да се възстановя по-бързо, тъй като и съм с ниско тегло.

# 583
Тоест и ти като мен освен комбинирани приемаш отделно и D3?

Приемам подезичен хидроксо Б12 на Source Naturals, Неофолик Мета и на Alive Prenatal Premium гъмита, Д3 ми е на Natural Factors 1000IU.
Аз от 2 години се следя и долу-горе вече знам доста неща. Но, целя да вляза да раждам с по-високите стойности на тези витамини и хемоглобин, за да се възстановя по-бързо, тъй като и съм с ниско тегло.

# 584
Да, но от 2 седмици насам приемам комбинираните.
Само да кажа, че Д3 се вдига много трудно.
Аз през 2021 бях с 18 единици, сега след 2 години прием съм с 38 единици. В началото пиех 3 месеца х 10 000IU дневно. Така, че не се притеснявай, ако мислиш, че ще го предозираш.
Тоест и ти като мен освен комбинирани приемаш отделно и D3?

Общи условия

Активация на акаунт