Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 53 278
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
"Dee12" И аз така. Пожелавам ти бебчо да се обърне и леко раждане за финал 🤗

# 616
"Dee12" И аз така. Пожелавам ти бебчо да се обърне и леко раждане за финал 🤗

Благодаря много! Дано при всички ни са наред нещата! 🤗

# 617
Първото ми раждане беше нормално без никакви упойки - нито за контракциите, нито за епизиотомията. И сега пак искам така, надявам се обстоятелствата да позволят.

# 618
Първото ми секцио беше планирано със спинална. Докато разбера какво става видях една сестра как ми мести абсолютно безчувствените крака и тогава си казах “Е, вече няма връщане назад” 😄 малко бях в ступор от всичко и чак АГто ме пита “Всичко наред ли е?” - аз само лежах и мълчах като дърво. Извадиха бебето, пуснаха happy birthday to you, подадоха ми го да го видя и целуна и замина с неонатолозите нанякъде. Довършиха ме и аз заминах към “реанимация” или не знам и аз как се казва това място. Добре ме обезболяваха. Първия ден след секциото при раздвижването и след това е най-кофти. След това вече постепенно си човек. Най-хубаво ми беше като се изкъпах и си обух мои гащи. Егати кефа.
Надявам се и сега всичко да мине така леко и да се възстановя бързо, че иначе направо не знам какво ще правя с две.

# 619
Аз мисля да раждам нормално, ако може без упойка.Само  да дава Господ всичко да е наред и да не се налага друго.Това ще ми е 1-во детенце и не знам какво ме очаква и как ще е с раждането.Да призная не  мога да разбера какво е спинална и какво епидурална, търсих в нета, преглеждах и пак не разбрах.Само знам, че много ме е страх от секцио и от упойка в гръбнака.

# 620
При 2 те ми нормални раждания не са ми слагали епидурална, а при 2 те секцио бях със спинална, която е в гръбнака, но не усетих нищо и при двете. А при страх, адреналина се вдига и тогава не само ще усетите болка, а има голяма вероятност да не ви хване упойката.

# 621
Аз да попитам - на вас как са ви гърдите ? До скоро ми бяха някак по-стегнати и чувствителни, от няколко дни ми прави впечатление, че са по-отпуснати и дори зърната ми не са чувствителни, а бяха доста… дали има място за някакво притеснение? Както и днес забелязах капки ?коластра? предполагам ? от зърната при леко притискане /дано не пиша глупости, извинете ме, за първи път ми е 😄 / нормално ли е толкова рано ?

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 23:23 от CandyMandy

# 622
  • София
Аз да попитам - на вас как са ви гърдите ? До скоро ми бяха някак по-стегнати и чувствителни, от няколко дни ми прави впечатление, че са по-отпуснати и дори зърната ми не са чувствителни, а бяха доста… дали има място за някакво притеснение? Както и днес забелязах капки ?коластра? предполагам ? от зърната при леко притискане /дано не пиша глупости, извинете ме, за първи път ми е 😄 / нормално ли е толкова рано ?

Нормално е, да. Не се случва при всички. Лично аз ще опитам, щом прехвърля 36-а седмица, да започна да извличам коластра с помпа и масаж. Идеята е да стимулирам пролактина и да подготвя гърдите - нещо, което не направих предишния път, а се оказа нужно в моя случай със секциото и много късно слязлата кърма след него.

Успех на всички във финалната фаза.

# 623
Чувала съм че може да се предизвика раждане, чрез стимулация на гърдите явно чисто хормонално тялото реагира.

# 624
Привет 👋

Чудех се дали някоя от вас, която вече е минавала през това, може да разкаже повече за видовете упойки? Реално какво точно прави упойката? Притъпява, но до каква степен усещанията? Въобще всякаква информация ще е полезна. 🫣
Нормално раждане с епидурална упойка. Чувствах се в Рая Grinning След като ми я сложиха повече болка не усетих. Контракциите на бебето се следяха с колан на корема, аз само усещах втвърдяването.

Сигурно ще Ви прозвучи смешно, но аз наистина се чудя - епидуралната притъпява болката от контракциите или И при самото раждане? Просто искам да бъда подготвена какво да очаквам в различните сценарии... Simple Smile
Притъпява всякакъв вид болка. Като се качих на магарето ми сложиха още упойка. Родих много бързо, но се наложиха няколко шева, като пак не ме е боляло.

# 625
Коластра е. Но стимулирането на гърдите може да предизвика контракции, че дори и раждане.

# 626
Моето дразнене в гърлото и сухота преминава в загубана глас и днес пуснах микробиология. Имам подозрения за бактерия и ако се наложи ще я трепя с АБ. Някоя от вас имала ли е подобни неволи през месеците до сега ? Накрая сме и чак се ядосвам,че сега накрая хващам подобни неща.

# 627
Според мен относно епидуралната упойка всичко е до организъм защото съм чувала, че при някои жени не действа а други са много доволни та явно на всеки различно понася, което няма как да се знае предварително ако не е пробвано вече. За това и се чудя има ли смисъл да се бода излишно. Моята АГ каза, че е много за но при положение, че ще ми е второ раждане според нея и без упойка ще се справя.

# 628
Аз днес се събудих с невероятни болки в синусите, дори леки и в слепоочието… нито ми е запушен носа, нито имам хрема, но болката е страхотна… 😄 някоя ако знае лек ще се радвам да сподели 😁

# 629
Кармолис капки-директно мажеш върху синусите и синулан експрес форте спрей(бая боли и щипе, но е уникално добър). Само се посъветвай с фармацевта или АГ то за спрея.
На мен пък започна да ми се гади в ранните часов около 4-5ч сутрин след като ставам до WC. И го усещам като глад, на празен стомах.
Гърдите са ми много малки и като цяло, нямам огромна промяна в тях, единствено са малко по-тъмни зърната. Но аз няма да мога да кърмя, че ще пия лекарства несъвместими с кърменето, които вече не мога да отлагам.

Аз днес се събудих с невероятни болки в синусите, дори леки и в слепоочието… нито ми е запушен носа, нито имам хрема, но болката е страхотна… 😄 някоя ако знае лек ще се радвам да сподели 😁

Общи условия

Активация на акаунт