Откъде да купя инвестиционно злато?

• 80 239
  • 527
  •   2
Отговори
# 195
Признавам си, не съм купувала откакто удари рекордите Wink.

# 196
Аз също не съм купувала скоро. И понеже нямам намерение да продавам в обозримо бъдеще не следя цените. Сега от любопитство погледнах и направо съм сразена. Сън няма да спя скоро Joy заради пропуснатите възможности. Като си помисля, че преди 2 години цените ми изглеждаха високи и мислех, че се задава корекция на пазара... Сега вече съвсем ще се преориентирам към други активи, въпреки че вярвам, че златото ще продължи да расте.

# 197
Добър вечер, какво мислите за пазара в момента, купували ли сте скоро?

# 198
  • София
Добър вечер, какво мислите за пазара в момента, купували ли сте скоро?
Пазар като пазар, за някои е на върха, за други е "нищо възбуждащо" Blush

# 199
  • София
В момента цената е най-висока, откакто аз се интересувам. Затова не купувам, а да продавам нямам нужда, но съм доволна от покачването.

# 200
Дали е възбуждащо или не зависи от ситуацията. Ако някой е седнал на сандъка с кюлчета ситуацията е възбуждаща, но ако някой чака сгоден момент за покупка в моментното положение няма нищо възбуждащо, тоест подканящо към действия.

# 201
Не е време за купуване, така ли?
Тъкмо се чудихме дали да не вземем някоя златна историческа монета, за да не стоят парите в банката.

# 202
Тъкмо се чудихме дали да не вземем някоя златна историческа монета, за да не стоят парите в банката.
На този въпрос никой не може да  отговори.
Това е лично усещане.

# 203
  • София
Тепърва може цената още да расте. И ще расте.
Преценката е твоя.

# 204
  • София
Само за статистиката - това е движението от момента на писането на поста ви до сега Blush

# 205
Имаше няколко дни спад - това, което бях набелязала беше с около 150 лв надолу Сега обаче отново е нагоре.

# 206
Тия дни пак съм на вълна инвестиции, циклично ме обхваща, чета, слушам, после зарязвам всичко. Та сега изгледах едно видео на Божидар от инвестклуб за златото с доста информативни графики. От които аз поне разбрах, че златото не е инвестиция от която можеш да забогатява, но е чудесен инструмент за да си спокоен, че инфлацията няма да ти изяде спестяванията.
Освен това върнах назад в темата да инвестиции в бг мама или в тази..вече не помня, където видях коментар от 2020 г. Съветваха да не се купува защото цената била много висока. А от 2020 досега златото ескалира. Та никакви съвети не могат да се слушат..

# 207
  • София
Златото не може да е основен инвестиционен инструмент, но е добро разнообразие на портфейла, за да не е само с еднакви активи и при срив да се изгуби всичко.

# 208
Прави са, че златото не е за удар и забогатяване, ама пък ако вземе, че скочи много, берекет версин.

# 209
Да, от снощи и аз го следя и е все нагоре.
За момента не целим печалба, а запазване на покупателната способност на парите, че иначе инфлацията ще ги изяде. Отделно, след евентуалното въвеждане на еврото, не се знае каква ще е инфлацията.
А ние изобщо може и да не опрем до златото да го продаваме, да има за бъдещите поколения 🙂

Общи условия

Активация на акаунт