Откъде да купя инвестиционно злато?

• 76 734
  • 493
  •   2
Отговори
# 375
Друг проблем на кюлчето е опаковката, след време тя се разваля и изкупуването му няма да е на добра цена.

Не съм забелязала такова нещо, ама щом казваш.

# 376
  • София
Как точно се разваля кюлче злато с времето? И на какво е опаковка?
Ако златото се разваляше, то нямаше да е толкова търсено. Това не е сирене.

# 377
  • София
Вие такова кюлче бихте ли купили на цената на инвестиционно злато?

Питам, защото някой ще трябва да го купи, като тръгнете да го продавате...

# 378
  • София
Ама това са 20 г. Ако виждам правилно. Останах с впечатление, че ЧС визира друг тип кюлчета.

# 379
Вие такова кюлче бихте ли купили на цената на инвестиционно злато?

Питам, защото някой ще трябва да го купи, като тръгнете да го продавате...

С повредена опаковка се изкупуват, като злато за материал.

По мои наблюдения Pamp не са читави. Имам разкапсулована/разлепена или както там се казва опаковка на сребърно кюлче  от десетина години.
Valcambi са по-добре по мое впечатление.

# 380
  • София
Има ли значение грамажа? 100 грама не може ли да се наседне примерно?

# 381
Ако кюлчето е с повредена опаковка, няма значение грамажа.
Ако опаковката е нарушена, се изкупува на цена за материал - злато под формата на скраб и цената е чувствително по-ниска от тази на инвестиционното злато.
Ако всичко е наред с опаковката, се изкупува с инвестиционната премия и е инвестиционно злато.

# 382
  • София
Нарушената опаковка се сменя без проблем. Стига да не е капсулована. Струва 2 лв. в Тавекс.
Важно е да не е наранено златото, а не опаковката.

# 383
Опаковката "пластмасата" - е сертификата на самото кюлче. Когато се наруши този сертификат - той е невалиден.Ако има нарушена опаковка -да, но тогава не се води инвестиционо злато ако няма опаковка и се таксува на грам спрямо борсата.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 14:09 от mari eta72

# 384
  • София
Нарушената опаковка се сменя без проблем. Стига да не е капсулована. Струва 2 лв. в Тавекс.
Важно е да не е наранено златото, а не опаковката.
2 лева за опаковка на кюлче Valcambi в Тавекс?
А стига бе, това е нещо ново!

# 385
  • София
Никакъв сертификат не е.
Сменяла съм опаковки на монети. Пукнати. В Тавекс за 2 лв на опаковка. Отварят, почистват и слагат в новата опаковка.
Единствено не знам как стои въпросът с тези опаковки тип кредитна карта, но аз и не купувам такъв тип кюлчета. Пластмасата отгоре се сменя 100%.
Не знам колко е ново, но едната я подменях преди 2 или 3 г., другата преди няколко месеца.

# 386
Монети и Кюлче са две различни неща.
Опаковката "пластмасата" - е сертификата на самото кюлче. Когато се наруши този сертификат - той е невалиден.

# 387
Да, за кюлче в такава опаковка говорех, Валкамби. Но кюлчетата не се търкалят в чекмеджето заедно отвертки, ключове и други неща. Имат си стабилни пластмасови кутийки с жлебове и се редят вътре. Няма какво да им повреди опаковката.

https://www.florinus.bg/bg/kutiya-za-skhranenie-na-25-zlatni-kyu … lcambi-izpolzvana

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 14:15 от Черна станция

# 388
Валкамби CombiBar са Единствените кюлчета,  които могат да се пипат с ръце. За разлика от всички други кюлчета, които трябва да се съхраняват в оригиналната си опаковка със сертификата, при CombiBar концепцията включва премахване на опаковката и обратна продажба без изискване за опаковка.

# 389
  • София
Никакъв сертификат не е.
Сменяла съм опаковки на монети. Пукнати. В Тавекс за 2 лв на опаковка. Отварят, почистват и слагат в новата опаковка.
Единствено не знам как стои въпросът с тези опаковки тип кредитна карта, но аз и не купувам такъв тип кюлчета. Пластмасата отгоре се сменя 100%.
Не знам колко е ново, но едната я подменях преди 2 или 3 г., другата преди няколко месеца.
Много благодаря! Отивам в тавекс да си сменя опаковката на кюлчето Valcambi!

Общи условия

Активация на акаунт