Откъде да купя инвестиционно злато?

• 77 857
  • 507
  •   4
Отговори
# 390
Какво мислите за Платината?

# 391
  • София
Екстер, звънни ги питай за кюлчетата. Само на монетите съм сменяла и личен опит с кюлчета имам само с големи грамажи, които се вадят от опаковката. Ако е тип карта нямам личен опит.

# 392
  • София
Късно е, тръгнах. Не е тип карта, сечено кюлче си е в опаковка.

# 393
  • София
Значи би трябвало да има как да го сменят. Пиши после, моля те.

# 394
И да има как е сложно. Точно тези кюлчета трябва да се пазят добре.
https://igold.bg/zlatno-kyulche-valcambi-50-g

Цитат
Съхранение на инвестиционното кюлче

Кюлчето е опаковано в блистерна опаковка, която го предпазва от изпускане и наранявания. При все това, при обратното му изкупуване се изисква опаковката да е в добро търговско състояние. Не трябва да се отваря и отделя от нея. Опаковката трябва да е цялостна и в добър търговски вид. В противен случай, кюлчето се изкупува малко по-евтино от цената за инвестиционен продукт навсякъде по света. При покупка на 25 бр. кюлчета се предоставя пластмасова кутия за съхранение. Всички златни кюлчета, с които igold търгува са в в перфектно състояние и биха били изкупени, като инвестиционен продукт от всеки дилър по света.

# 395
Здравейте! Някой има ли обяснение защо инвестиционното златно кюлче на Тавекс от 0,25 грама има нулев спред? В такъв случай се замислих дали месечно да не инвестирам в няколко от 0,25 грама с гъвкавост за продажба вместо в 2-грамово, например.

# 396
  • София
Да не би да имаш предвид 2,5 г.?
Наистина ли има кюлчета от 0,25 г?
Каква в цената им и колко са големи реално?
Не мисля, че са изгодни, нито удобни за съхранение. Та ти да събереш 1-2 г ще натрупаш куп опаковки за съхранение.

# 397
И аз така се опулих на този грамаж, ама се оказа, че има. За мен напълно безсмислено, ама може и да има пазар - за подарък,  за хора с малко средства...
https://tavex.bg/zlato/0-25-gr-zlatno-kyulche-tavex/

# 398
Какъвто и спред да има днес, нямаш гаранция, че след 5-10-20 години все още ще бъде такъв.

# 399
  • София
Ооооо, вярно имало!
Изключително неразумно ми се струва.
Та част от цената е за опаковката реално. И не се знае дали някой ден след 10-20-30 г. още ще съществува Тавекс и дали някой ще изкупи такова миниатюрно количество.
При покупка всеки месец ще се зариеш с пластмаса и с нищожно количество злато.
Хората с недостатъчно средства е по-добре да инвестират в сребро. То е с ниска покупна цена. Минусът е, че и печалбата расте страшно бавно, но в дългосрочен план си запазва цената и почва леко да се увеличава.

# 400
Златарите купуват злато,ако ще и да колкото микроскопична трохичка...

# 401
  • София
Да, на смешни цени.

# 402
Кюлче под 10гр се води подаръчно.
Твърде скъпо е за грам за да е инвестиция.

# 403
Крайно несериозно. То това не е кюлче, а люспа. И с марка "тавекс" съвсем несериозно. Тръгне ли златото да поевтинява, Тавекс ще затвори изненадващо.

# 404
Крайно несериозно. То това не е кюлче, а люспа. И с марка "тавекс" съвсем несериозно. Тръгне ли златото да поевтинява, Тавекс ще затвори изненадващо.

Защо да затваря? Те са брокер, пада или расте им е все едно, те печелят от спреда.

Общи условия

Активация на акаунт