Откъде да купя инвестиционно злато?

• 64 474
  • 368
  •   1
Отговори
# 360
Прави ми впечатление, че във Валутен Център "Никар" цените са доста по изгодни в сравнение с Тавекс и Айголд, но не знам на какво се дължи и дали са коректни.

# 361
# 362
Да, бе. Много скъпи.

# 363
  • София / Пловдив
Мога да ви кажа откъде да НЕ купувате, а именно от Булминт. Фирмата е препродадена поне два пъти в последните години и в момента е пред фалит. И най-важното, няма нужните сертификати и регистрации и продуктите НЕ се приемат за чисто инвестиционна злато от останалите търговци на пазара.
Ако имате кюлчета или парички от тях, го имайте предвид.

# 364
Що не си купувате направо от производителя. Транспорта е 25 евро, доколкото помня..
https://www.muenzeoesterreich.at/eng/produkte/1-ounce-gold-vienn … philharmonic-coin

# 365
За поръчки от 3000 до 6000 евро, доставката е 40 евро. При тези условия конкретно тази монета излиза с около 30 лв по-евтино от най-изгодно продаващия дилър, за който аз знам. В интерес на истината просто не съм се сещала, че мога да пазарувам и направо от монетния двор. Трябва да проверя дали имам ангажименти по обявяването на пратката или просто си я чакам да кацне в Български пощи или някой куриер.

Повече ме притеснява обаче, ако я поръчам в най-евтиния вариант "unpacked" дали действително е без опаковка, т.е. завита в една хартишка и пусната в плик да пътува или има поне капсула. Защото на тази цена да ми пристигне във вид за материал, лично за мен ще е болезнено.

# 366
Тези 40 евро включват ли застраховка? Защото ми се струва доста рисково да се повери такова нещо, официално декларирано какво е, на пощите и куриерите.

# 367
За поръчки от 3000 до 6000 евро, доставката е 40 евро. При тези условия конкретно тази монета излиза с около 30 лв по-евтино от най-изгодно продаващия дилър, за който аз знам. В интерес на истината просто не съм се сещала, че мога да пазарувам и направо от монетния двор. Трябва да проверя дали имам ангажименти по обявяването на пратката или просто си я чакам да кацне в Български пощи или някой куриер.

Повече ме притеснява обаче, ако я поръчам в най-евтиния вариант "unpacked" дали действително е без опаковка, т.е. завита в една хартишка и пусната в плик да пътува или има поне капсула. Защото на тази цена да ми пристигне във вид за материал, лично за мен ще е болезнено.

Аз съм поръчвал така, но преди 6-7 години.. идват с Български пощи, със застраховка и тракинг номер. "Unpacked" монетите пътуват в плътно PVC джобче и отделно добре опаковани, така че няма шанс за повреда. После си ги прехвърляте в капсули.. и така - чиста работа.

Скрит текст:
".. All shipments are insured against loss, theft or damage for their stated value. The value of the shipment can be up to €20,000 for domestic deliveries and up to €15,000 for international deliveries.."

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 12:09 от bobby_me

# 368
Черна станция, вече ти е отговорила bobby_me. Аз не съм се задълбочавала да проверявам дали пратките са застраховани, тъй като първа мисъл ми беше дали има икономически смисъл от това да поръчвам от чужбина, а не от местен дилър и да - по-евтино е, конкретно за тази монета. Оставих обаче за друг път да се поинтересувам от пълните условия на сделката - срокове, застраховки, формалности по Валутния закон и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт