Откъде да купя инвестиционно злато?

• 75 045
  • 473
  •   1
Отговори
# 450
Абе, това злато вкъщи ли си го държите или някакви трезори си наемате? Гледам, че преди няколко страници се е коментирало "виртуално" злато и че повечето пишещи са против.

# 451
Абе, това злато вкъщи ли си го държите или някакви трезори си наемате? Гледам, че преди няколко страници се е коментирало "виртуално" злато и че повечето пишещи са против.
Трезорите ги обират най-редовно, така че не ги виждам като вариант. А и хората си правят сметки за 5 грама - все ще ги скрият в някоя обувка.

# 452
Визирах сума от 20 хиляди нагоре. За 2-3 минимални заплати, какво има да се обсъжда и купува изобщо, това са някакви пари за неща дето изскачат на 6-12 месеца/черни дни". Не виждам смисъла поне аз.

# 453
Обират някакви квартални трезорчета в банкови клонове в помещението на някой бивш магазин. Сериозен трезор в банка никой не е обирал. А трезорът е полезен и за други важни документи.

# 454
  • София
Визирах сума от 20 хиляди нагоре.

Че това са 3 монети. Чак пък толкова да няма къде да ги прибереш в сейф или сигурно място.

# 455
Визирах сума от 20 хиляди нагоре.

Че това са 3 монети. Чак пък толкова да няма къде да ги прибереш в сейф или сигурно място.

Истински сейф започва от 4-5000 хиляди, като проверявам сега, малко солена инвестиция , а да скрия ценности просто някъде, повече ме тревожи пожар или подобно, отколкото че парите ми били само дигитални.

Колко струва горе-долу наем при банките?

# 456
  • Сф
В зависимост от размера на касетата, бях гледала нещо към 200лв на година

# 457
  • София
Че то при пожар слагаш трите монети в джоба и готово. Чак пък за 3 монети да купуваш сейф ако нямаш или да наемаш касетка. Вече за истински инвестиции всеки си решава как. Надали масово си ги държат между гащите, ама зависи.

# 458
Толкова се вдигна цената му, че не знам дали масово ще се затрупат хората с кюлчета и монети.

# 459
Тепърва ще се вдига.Ще мине 5000 $ за тройунция злато  .

# 460
  • София
Числата от тотото може ли на лични Grinning

# 461
Числата от тотото може ли на лични Grinning

Ха ха ха , много добре. Сега в момента се опитва да премине  4300 $ за тройунция злато , но от 20дни не падало под 4200  $ . Аз мисля, че банките много помагат затова, купувайки здраво.

# 462
  • София
Обират някакви квартални трезорчета в банкови клонове в помещението на някой бивш магазин. Сериозен трезор в банка никой не е обирал. А трезорът е полезен и за други важни документи.

Ъхъм.
Знам за 2 обира на сериозен трезор на банка. В него приемат инкасо от бензиностанции, Техномагазини, Изи нещо си  и други оборотни места. И двата пъти обирите ставаха съгласувано с вътрешен човек. Банката уж не разбра, клиенти  на трезора изпищяха и започна разследване. Банката се помъчи да ограничи щетите. Преговаряха с обслужваните фирми за компенсации. При втория обир колежка държеше трезор за злато, семейни документи и старинни ценности. Заведе дело, а нашите Биг босове след разговор с банката се опитаха да я откажат първо со кротце, после със заплахи. До кьотек не се стигна  поне докато и аз  работех във фирмата за продажба на горива.
Въпросния офис се намира на пресечката на бул. Черни връх и Н.Й. Вапцаров, срещу р-рант Кошарите.
Офиса иначе е за премиум клиенти, простолюдието няма да ни обслужат там.
Сигурна съм, че и други работили с инкасо фирми знаят за подобни обири на уж стабилни трезори.
Още  преди над 100 г. е казано, че сполучливия обир на банка/трезор/ е вътрешния, от комбина на служители и бушон. Не зависи дали е бивш магазин или друго. Все пак има изисквания за сигурност  за да се лицензира трезор на банка.

# 463
Зависи какво и какво количество ще се съхранява в трезорите. Най- малкия  А4 на 12 см височина е от 360 до 600 лв на година. В по сигурните няма касети и се чака.
Всеки да си направи сметка по разходите за съхранение и сигурността. Най- сигурно на село в двора закопано - векове наред са го доказали 😀!

# 464
Потърси "обраха трезор" и ще получиш доста резултати. А чувам, че гледат да не се разчува вече, че разваля бизнеса. Примерно "Трезор на банка ДСК е бил разбит през нощта в столичния квартал Красно село..." дали е бил в бивш магазин? Звучи ми като да е в помещението на банката.

Общи условия

Активация на акаунт