Откъде да купя инвестиционно злато?

• 78 976
  • 523
  •   3
Отговори
# 510
На мен интуицията ми говори, че в бъдеще трябва да очакваме събитие тип "черен лебед". Нямам абсолютно никакви аргументи да подкрепя това твърдение, но самата мисъл в последните дни ми стана доста натрапчива.
Какво е това?

Аз среброто се чудя кога да продам. Притеснява ме да не спадне рязко.

# 511
"Черен лебед" е название за събитие, което се случва абсолютно неочаквано и води до непредсказуеми последици. В икономическата литература и интернет може да намериш повече информация и примери за такива събития в миналото, които често водят до промени в начина, по който функционира светът. В известен смисъл и пандемията COVID 19 е пример за такова събитие, понеже доведе до промени в потребителските навици, удари сериозно културния живот, сведе до санитарен минимум физическия контакт между хората и т.н., но от икономическа гледна точка същественото е, че доведе до много сериозни промени във финансовите потоци. Лично на мен ми направи впечатление, че до 2019 за повечето хора терасата не беше такава ценност, в каквато се превърна след 2020 - от тогава до сега наличието на просторна такава е повод за голяма хвалба в имотните обяви.

И все пак, по-конкретно по темата очакванията ми за такова събитие се въртят по-скоро в посока, че предстои да се случи нещо, което да ни напомни, че парите не се ядат. Гледайки тези ненормалници, които в момента са лидери на световните сили няма как да не си помисля, че в някакъв момент компоти, консерви, лекарства и превързочни материали от първа необходимост могат да станат изключително ценни. И виждайки как расте в момента цената на златото, ясно е, че хората по света са изпълнени със страхове и търсят начин как да останат над водата.

# 512
  • София
Дойде, хайде вие сте

# 513
ProfitTaking - "След като златото достигна нови рекордни върхове (над $5 500), много инвеститори и фондове започват да продават част от активите си, за да „заключат“ реализираните печалби. Това е напълно естествен технически процес след толкова рязко поскъпване (около 9% скок за кратък период - един ден)". След рязък скок е логично да има рязък спад.
Всъщност се запазва възходящия тренд дългосрочно - за сега.
Ако ФЕД увеличи лихвите може да има истински спад, но за сега са непроменени.

# 514
Здравейте . Кюлчетата и монетите, които се изкупуват от магазините за инвестиционно злато, могат и да се продават, така ли? Е ако предишния му собственик го е наранил примерно, как ще се продаде? Друго, от към суеверие, че чудо злато не се носи, какво мислите? Предавало чужда енергия! Защото сега доста хора са продали злато предполагам, следователно тези които ще купуват може да се озоват с повредена монета или кюлче.
Просто не съм на ясно, може би някой ще се посмее на поста ми.

# 515
  • София
Наранено инвестиционно злато не се изкупува като такова, а само като материал.
Проверяват го и го преценяват.
А какво общо има инвестиционното злато с носенето на злато? Инвестиционното къде се предполага да се носи?

# 516
А дали ще го проверят правилно или ще го "пребутат", с извинение за израза. Не съм наясно, затова питам.
Не се носи, но стои в дома на притежателя.

quote author=Fever Ray link=topic=1579623.msg50765124#msg50765124 date=1769851835]
Наранено инвестиционно злато не се изкупува като такова, а само като материал.
Проверяват го и го преценяват.
А какво общо има инвестиционното злато с носенето на злато? Инвестиционното къде се предполага да се носи?
[/quote]

# 517
  • София
Фирмите, търгуващи със злато не са толкова глупави, че да купят злато, което не е в добър вид на по-висока цена. Wink
Е, то и парите постоянно си сменят притежателите. Инвестиционните имоти също. Пък не съм чула някой да се притеснява от това.
Инвестицията е нещо, което цели печалба и това е същественото.

# 518
  • Бургас
Ако се притеснявате от чужда енергия по златото, дайте го на мен.
Приемам също пари, пипани от други хора (може и в лева, но най-добре евро, долари и британска лира), както и недвижими имоти, в които някой е живял. За предпочитане в центъра на София, около Докторска. Grinning

Скрит текст:
И по мъжете остава енергия от предишни партньорки, но към тях не проявявам интерес, не са добра инвестиция.

# 519
😀 ами то вече стана, като на прабаба ти пендарите😀

# 520
Падам. Това да не е диаманта Кохинор?! И аз се нареждам до желаещите за придобиване на инвестиционно злато, всякакви валута и движима и недвижима собственост, минали през много ръце.

# 521
  • Бургас
А, всякаква... рубли и гривни не ща Simple Smile

# 522
На драго сърце бих поела риска от притежаването на Кохинор.

# 523
  • София
Офф, и тук мога да предложа екзорсизъм, напоследък доста е популярно. И за злато, и за имоти, и за мъже  Grinning

Сега сериозно - дотук изтри капитализацията от 1 седмица, нищо сериозно

А някои вярват още, че златото е само за дългосрочна инвестиция...

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 18:07 от Exter

Общи условия

Активация на акаунт