Откъде да купя инвестиционно злато?

• 78 288
  • 513
  •   1
Отговори
# 510
На мен интуицията ми говори, че в бъдеще трябва да очакваме събитие тип "черен лебед". Нямам абсолютно никакви аргументи да подкрепя това твърдение, но самата мисъл в последните дни ми стана доста натрапчива.
Какво е това?

Аз среброто се чудя кога да продам. Притеснява ме да не спадне рязко.

# 511
"Черен лебед" е название за събитие, което се случва абсолютно неочаквано и води до непредсказуеми последици. В икономическата литература и интернет може да намериш повече информация и примери за такива събития в миналото, които често водят до промени в начина, по който функционира светът. В известен смисъл и пандемията COVID 19 е пример за такова събитие, понеже доведе до промени в потребителските навици, удари сериозно културния живот, сведе до санитарен минимум физическия контакт между хората и т.н., но от икономическа гледна точка същественото е, че доведе до много сериозни промени във финансовите потоци. Лично на мен ми направи впечатление, че до 2019 за повечето хора терасата не беше такава ценност, в каквато се превърна след 2020 - от тогава до сега наличието на просторна такава е повод за голяма хвалба в имотните обяви.

И все пак, по-конкретно по темата очакванията ми за такова събитие се въртят по-скоро в посока, че предстои да се случи нещо, което да ни напомни, че парите не се ядат. Гледайки тези ненормалници, които в момента са лидери на световните сили няма как да не си помисля, че в някакъв момент компоти, консерви, лекарства и превързочни материали от първа необходимост могат да станат изключително ценни. И виждайки как расте в момента цената на златото, ясно е, че хората по света са изпълнени със страхове и търсят начин как да останат над водата.

# 512
  • София
Дойде, хайде вие сте

# 513
ProfitTaking - "След като златото достигна нови рекордни върхове (над $5 500), много инвеститори и фондове започват да продават част от активите си, за да „заключат“ реализираните печалби. Това е напълно естествен технически процес след толкова рязко поскъпване (около 9% скок за кратък период - един ден)". След рязък скок е логично да има рязък спад.
Всъщност се запазва възходящия тренд дългосрочно - за сега.
Ако ФЕД увеличи лихвите може да има истински спад, но за сега са непроменени.

Общи условия

Активация на акаунт