Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 027
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Солидно количество сода бикарбонат, да поседи ден-два.

# 91
Здравейте,
зимата си купих боти, естествена кожа отвън, отвътре ортопедична стелка, Гортекс, супер удобни и леки.
Започнаха да миришат обаче. Веднъж ги прах, изсъхнаха и след второто обуване пак се започна. Пръсках ароматизатор за обувки, не става, стои си миризмата.
Определено не ми миришат краката, а и само тези обувки се вмирисват.
Сега пак стоят на балкона изпрани, но усещам, че започват пак да миришат.
Искам да ги нося, ама как да се отърва от тая миризма?
https://remedium.bg/scholl-sprey-za-obuvki-protiv-mirizma-h150-ml-951/p

# 92
Дано след това пране не си прецакала гортекса.
Иначе ако не са ти съвсем таман най-добре е да си купиш хигиенни стелки с активен въглен.
https://www.facebook.com/122327464485881/photos/%D1%86%D0%B5%D0% … 1094106753974609/

# 93
Никога не си купувам обувки със стелки от изкуствен материал.
Махни тези и си сложи стелки от естествена кожа.
Най им "обичам" триковете като кажат "дишаща" материя. Дишат, ама друг път. Ей това се получава-смърдят.
Кожата си е кожа и вмирисващи се изкуственяци не купувам. Всичките марки са се изучили да слагат изкуственяци за по-евтино и да ги представят като "УаУ" за много пари.

# 94
  • София
Къде има такива стелки от естествена кожа?

# 95
  • Sofia
В магазини за обувки,дрогерии,магазини за левче,домашни потреби и т.н.

# 96
Къде има такива стелки от естествена кожа?
Ако си в София, има в магазините на Пунто, Саламанър, МодаИталиана и сигурно във всички магазини за обувки. В Мода Италиана са най-евтини. Това показва моят опит.

# 97
Проблемът не знам дали е в анатомичната стелка. ВСИЧКИ маратонки са с такива, няма маратонки със стелка от кожа, а хубавите не миришат. Но една хигиенна с въглен отгоре, върху анатомичната, може само да помогне - и по-меко, и без миризми. Разбира се, ако има място, защото ако обувката е съвсем таман ще отеснее със стелката.

# 98
Сори за офтопика, но от две години в кущи се купуват само маратонки маркови от висок ценови клас. Познайте - миришат и не се трае. ММ твърди, че било в него проблема по принцип - но не. Нали преди това имаше супер евтини маратонки ( дори от Лидъл няколко чифта) - еми такова чудо не се е случвало. От другите му обувки също няма такъв проблем. От моите четири чифта - само един не миришише. Хайде за джапанките сванах номера - ако миришат в магазина, не се купуват, ако ще и да са сто лева. Купувала съм и супер евтини и супер скъпи - щом не миришат не миришат и след година употреба.   Но за маратонките това не важи. И содата не помага за съжаление.

# 99
За пръв път го чувам това. У дома се носят пак само маркови маратонки и няма нито едни смърдящи.

# 100
За пръв път го чувам това. У дома се носят пак само маркови маратонки и няма нито едни смърдящи.

Не пречи да са различни марки с на дамата по-горе...

# 101
  • София
Моля да помогнете с вълшебни препарати за пране на маратонки,както и на Конверси специално. Да рискувам ли да слагам Конверс в пералнята? Стандартни маратонки ги пера в пераня,но на КОнверсите им треперя и даже не ги пера на ръка,с директно обливане с вода,а не успявам да ги направя достатъчно чисти. Всичко е на тинейджърката. Някой маратонки и след паране имат петна и няма изкарване (не пази изобщо),пробвала съм с на Heitmann Oxi за пералня,Вениш, стоят си с черното замърсяване и това е. И със сапуни за петна,но те оставят петна после.
Благодаря предварително на отзовалите се.

# 102
  • Sofia
Мъжът ми си пере постоянно маратонките с бял обезмаслител.Напръсква ги хубаво отвън и вътре,след 5- 10мин ги търка с четка,изплаква обилно и  са като нови.

# 103
  • при моите любими
Converse пера на ръка. Накисвам с препарат, търкам с мека четка и изплаквам. На на моите тийнове са предимно черни и тъмни цветове. Аз имам друга марка бели кецове и като пера на ръка, винаги избиват жълти петна. Тях ги пускам в пералнята с риск да се съсипят, но така или иначе не мога да ги нося петносани. Определено по-зле им се отразява пералнята, но нямам избор.

# 104
  • София, България
Моля за помощ. Детето намаза малко боя от един детски комплект на една покривка, надявах се да се изпере, но уви. За съжаление комплектът беше от амазон, а специално за боята гледах и абсолютно нищо не пишеше каква е, нито на тубичките, нито в указанията, но беше дадена да се рисува с нея върху пластмасово покритие. Боята беше в тубички с дупчица. Вчера я погледнах пак покривката, даже още леко лепне тази боя, въпреки че белята стана преди 2 месеца. Някакви идеи с какво бих могла да пробвам да третирам петното?

Общи условия

Активация на акаунт