Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 064
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Стана, изчезнаха!
Магическа гъба плюс препарат за стъклокерамични плотове на Heitmann Grinning

# 526
Щях да предложа препаратите на Mellerud, наскоро ги открих и са уникални, имат за различни повърхности, а този е за импрегниране на камък и мрамор:
https://bauhaus.bg/preparat-za-impregnirane-na-mramor-i-kamak-me … earch_id=16811217

Това са различните видове, аз ги купувам от Баухаус, но се предлагат и на други места:

https://bauhaus.bg/search/Mellerud

# 527
  • Пловдив
Момичета, с какво освен белина мога да изчистя оцветяване по тоал.чиния в синьо? От тоалетните блокчета е и няма махане...

# 528
Момичета, с какво освен белина мога да изчистя оцветяване по тоал.чиния в синьо? От тоалетните блокчета е и няма махане...
Някакви кислородни избелители? Аз не понасям хлор и пробвам с всичко наред в такива случаи. Самата чиния ли е оцветена или капакът? Порцеланът много трудно се оцветява, но пластмасата поема.

# 529
Всеки ден мия умивалника в банята с различни препарати,  все ми мирише на неизмто. На вас случва ли се, как постъпвате вие за да не мирише?

# 530
Всеки ден мия умивалника в банята с различни препарати,  все ми мирише на неизмто. На вас случва ли се, как постъпвате вие за да не мирише?

Мивката е от порцелан, а това е идеален материал за санитария, защото не попива и не задържа мръсотия. Затова просто няма начин да мирише мивката. Ако нещо мирише, това е каналът. Вижте дали е оформен сифон правилно и почистете самия канал добре.

# 531
  • Пловдив
Някакви кислородни избелители? Аз не понасям хлор и пробвам с всичко наред в такива случаи. Самата чиния ли е оцветена или капакът? Порцеланът много трудно се оцветява, но пластмасата поема.
порцеланът е...

# 532
порцеланът е...
Хм, чак ми е странно. Порцеланът трябва да е с нарушен емайл или качество, за да поеме оцветяване, евентуално да е вече стар...
Аз дори боя за коса измивам без проблем от мивката, ако капне, докато се боядисвам. И то я виждам, чак като свърша с боядисването, защото боята  още е бяла при нанасянето и може да не забележа, а после потъмнява.
Пробвай в такъв случай наред. Все нещо или всички вкупом ще подействат с времето.

# 533
И моята  тоалетна чиния се оцветява в синьо от препарат за тоалетни чинии на Денкмит, но само на едно място в кръг. С времето се отмива, но като го използвам пак и пак се появява това оцветяване. Просто редувам препаратите докато не свърши, че мразя да хвърлям.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 10:07 от ranimi

# 534
И моята  тоалетна чиния се оцветява в синьо от препарат за тоалетни чинии на Денкмит, но само на едно място в кръг. С времето се отмива, но като го използвам пак и пак се появява това оцветяване. Просто редувам препаратите докато не свърши, че мразя да хвърлям.
Преди време бях писала как точно препарат на ДенкМит ми съсипа (там, където беше капнало от него вече нямаше гланц и беше оцветено) чисто нова дъска на тоалетната чиния, която беше и бая скъпа. После прочетох същите оплаквания на немския сайт на дрогерията. Повече никакви препарати от тази марка не купувам и не само от нея, ами и никакви марки на магазини.

# 535
  • Пловдив
Като се замисля май ще е от същия препарат...ужас! Не знам ще успеете ли да видите...

# 536
Като се замисля май ще е от същия препарат...ужас! Не знам ще успеете ли да видите...

С времето според мен ще заминат, ползвайте безцветни или много светли препарати.
Значи правилно рядко пазарувам в ДМ, а препарати техни досега не съм ползвала, пък се канех.

# 537
  • София
Здравейте, моля за съвет как да почистя тези петна от зехтин по дамаската на стол?

# 538
С течен перилен препарат за цветно пране директно върху петното.

# 539
Аз колкото пъти съм опитвала да третирам само петно, съм отстранявала самото петно, в смисъл мазното или цветното от него, но по дамаската остава едно по-различно по цвят от нея петно, така че бих посъветвала да се изпере цялата дамаска, но преди това да се третира с препарат за мазнини /обезмаслител, тест за съдове или друг препарат - специализиран за дамаски/. Така ми препоръчаха и момчетата от карпет.бг, които идваха на място да почистват диваните ми.

Общи условия

Активация на акаунт