Хитринки за всякакъв случай - 36

• 40 965
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета,
Моля за помощ: мисля, че сме изгорили плота на мивка от граниксит (fat granite). Има ли вариант някак да успея да го изсветля и ли почистя, че да не личи?

# 661
  • ВАРНА
Здравейте момичета,
Моля за помощ: мисля, че сме изгорили плота на мивка от граниксит (fat granite). Има ли вариант някак да успея да го изсветля и ли почистя, че да не личи?
на дървени плоскости има ефект пепел от цигара и олио, пробвайте дали ще се повлияе

# 662
Pepa60,
Търка се с това ли?

# 663
  • ВАРНА
да с парцалче

# 664
Бихте ли ме посъветвали как да измият качествено контейнера за вода на машина за капсули Долче Густо. Който я има знае колко кофти форма има и как по ъглите на контейнера се събира мръсно, до което няма достъп за почистване.
Ето я:

Напълни контейнера с около 3 пръста вода и сипи вътре 1 супена лъжица ориз. Разклащай силно. Оризовите зърна успяват някак да достигнат и да почистят ъгълчетата, които иначе все си стоят зеленясали.

# 665
Налей разредена белина или доместос за час-два, ще избие ако има какво и ще махне зеленясалото.

# 666
Използвах съвета за чистене на химикал с крем за бръснене.УСПЯХ!!!!!

# 667
Налей разредена белина или доместос за час-два, ще избие ако има какво и ще махне зеленясалото.
Абсурд!
Това е контейнер за вода! Как ще се изчисти белината после?

# 668
Слива се добре с вода, хлорът изветрява така или иначе, а микроорганизмите и отлаганията не.

# 669
Имате ли представа колко натровени пациенти има от недобре измити препарати от съдове? От веро. А белината и доместосът са много опасни, и в никакъв случай за употреба в пластмасов съд!
Не го правете в никакъв случай!

# 670
Абсурд!
Това е контейнер за вода! Как ще се изчисти белината после?

Първо, белината не цапа, а се плакне лесно.
Второ, ако имаш съмнение прилагаш малко практическа химия - наливаш в каната малко разтворено лимонтузу и разтръскваш хубаво.

# 671
Верото не изветрява, ако не е добре слят съда. Белината обаче го прави.
В ресторантите по изискване яйцата например трябва да се мият с подобен разтвор.
Измива се много лесно.

# 672
  • На брега на реката
Мои близки, имаха заведение преди няколко години и като влязох в кухнята, много се изненадах, като видях приборите /лъжици, вилици и ножове/ да стоят потопени в разтвор на белина!
Казаха, че е изискване на ХЕИ с цел дезинфекция! Стори ми се странно, но не е нелогично!

# 673
Имате ли представа колко натровени пациенти има от недобре измити препарати от съдове? От веро.
Нямам, никога не съм се замисляла. Интересно ми е колко са натровени от веро, има ли такива статистика?
Едно време правиха бира с веро 😊 на ужким..  за един случай не знам...

# 674
В ресторантите по изискване яйцата например трябва да се мият с подобен разтвор.
За коя държава става дума? В Европа е забранено да се мият, освен за поднасяне директно.

Общи условия

Активация на акаунт