Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 461
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Явно наистина или правят "подобрения" на сайта или са ми изтрили поста...
Та не помня много какво писах...
Моите както не веднъж съм писала се притеснявам дали им давам достатъчно. Хапват, но не наддават. Надявах се
като почнат кухнята да се промени това. Единият е 11.5кг другуят 8.7кг
Та да попитам мамите от Варна. Когато в десерта не е отбелязано в сайта, че има захар, това така ли е  или е пропуск?
Доста пъти не виждам да е отбелязано, а до преди седмица, две всеки ден го пишеше. Все забравям да питам в пункта.

# 166
Щом не пише значи няма. Ако плода е достатъчно сладък не слагат, а по спомен от каката вече подслаждаха с нещо друго, а не с захар. Май с кленов сироп беше, че им се чудих тогава. Тогава леличката ми обясни, че вече се подслажда с него, а захар има когато плода е от компот, защото захарта била в същия този компот. Но това беше преди 3г, сега не съм обръщала внимание, аз няма навика да чета менюто, а и моята тази седмица за първи път е втора група.

# 167
  • Варна
Не знам и аз, би трябвало да е правилно съдържанието. Аз не съм вземала държавна, само миналаа седмица няколко пъти Фуристо. Джой, 11 кг си е ок, моето на 1г беше 9,30, така че са ти добре децата според мен

# 168
Момичета,  нали все ви се оплаквам, че Сами се буди и трудно заспива през ноща, по 7 пъти се буди и го приспивам в количката, защото трудно заспива след това. Преди два дни писах в една група "недоспалите майки" за съвет. И една майка ме посъветва да увелича дневния сън, каза че будене през ноща се дължи на малко дневен сън, до сега дневния сън винаги е бил 2:10 - 2:20 ч . Вчера ги оставих да спят 2:50ч и намалих интервалите с 10 мин (3/3:10:4:10). Сами се събуди само два пъти през ноща и заспа бързо на ръце, нямаше нужда от количка. Яна не се е будила. Явно със започването на изправянето се изморява повече и имат нужда от повече сън. Това исках да ви споделя, надявам се и днес да успея да направя, тези интервали и да спре да се буди. Много съм доволна. Благодарна съм на майката, която ми помогна. Днес съм спала почти 8 часа, а от две седмици и повече, вече не помня от кога, спях по 3 часа на нощ. Та ако имат проблем децата с нощни будения, увеличавайте смело дневния сън. Аз пробвах преди това с увеличаване на интервали, с намаляване на дневен сън, но никога не съм си мислила, че трябва да направя точно обратното, защото вече са големи и мислех, че трябва да спят по малко, а не повече.

# 169
Лизи дано това да работи при вас и за напред,защото ти с 2 деца не си и представям какво ти е нощем. Нашия дневен сън е средно 3 часа ако спи по-малко е много кисел през целия ден. Вчера спа около 4 часа през деня 1,30 мин първата и 2 ,30 втората смятах ,че вечерта ще се буди ,но се събуди само 2 пъти ,което за него е напълно нормално. Не ми дава сърце да го будя ,когато спи само ,защото е прието детето да спи 2 часа през деня,нито пък спазвам някакви определени часове кога да си ляга. Той сам си е направил режима сутрин е буден 3,30 мин след обяд около 4 часа и вече за нощния сън понякога му идват и 6 часа буден,но щом се чувства добре и не му се спи... попринцип напоследък точно ,когато трябва да ляга се заиграва и ако не го взема да го приспивам може да откара поне още час + . Снощи заспа 22,40 ,но спа следобяд до 19часа

# 170
Клонове сироп има веднъж в седмицата.
Иначе или пишат захар или нищо.
Дано не са някакви "здравословни " заместители.
Те визуално изглеждат добре.
Зациклиха обаче на тия килограми. Април малкият бе 8.00 кг,  за 4 месеца 700гр, ако тегли вярно кантара ни като се качваме заедно.
Брат му април 11.300кг днес, 11.500кг.

# 171
  • Варна
Мале Лизи, ако е това, тоооп! Аз се чудя как да съкратя дневния редовно, не спи повече от 2 часа, напоследък вечер много се буди и рита, не съм си представяла, че може да трябва да е обратното, ще взема да пробвам. Мале, ако спи 4 часа и то сама, а не отгоре ми, няма да си повярвам. Ради, вие с Болибон сте спечелили лотарията по сън 😃
Не знам като се удължат тия интервали, ще трябва да спи по 30 мин пак… не искам да си ляга в 22, значи ще стане 1 час дневния, докато мине на 1 дрямка по 2 явно

# 172
Аз вчера четох за минаването на една дрямка, щом се налага да ги будя през деня, значи не са готови, така пишеше, а и те не издържат големи интервали. Иначе пишеше, че ако се налага да минават на една дрямка по някаква причина (примерно детска градина) . Трябва да се увеличава първия сън, а втория постепенно да се намалява. Но общото количество сън да си остава 2,3 часа.

Ексбери пробвай малко да удължиш дневния сън, дано и при вас подейства.

Аз мойте ги будя, няма как да ги оставя, защото те си откарват един сън 2:30ч без да се будят, а после не издържат до вечерта (дори до 19:00) за да легнат за нощен сън и спят много неспокойно, включително и Яна, дет си спи обикновено.  
А и ако единия се събуди малко по рано до 10-15 мин трябва да събудя и другия, иначе нямат приспиване на следващия сън, ако се размине режима. Няма как да заключа едното в едната стая и да го оставя само, докато проспивам другото. Отделно, като нямат режим, когато трябва да ядат, те спят и обратното, което води до трудно заспиване после или са криви и не искат да ядат, защото им се спи и така. И винаги после последното хранене ми идва нощно, защото не са яли достатъчно и са закъснявали за хранене. Баба ми казва че децата са ми като войници и не трябвало така. Ами да дойде да ги гледа някой друг сам. Да видим дали може да се справи без режим. Така им отговарям на мойте роднини Joy
А те само повтарят " те да порастнат малко, за да ди казват какво искат и ние ще ги взимаме да ги гледаме", да бе да. До сега никой никога не ги е взимал и за 30 мин Joy  Майка ми е оставала най дълго с тях, за да отида до кауфланд, който е пред блока (да кажа че аз пазарувам много бързо попринцип), и като стигна до половината на кауфланд (след около 10 мин от както съм излезнала) ми звъни на пожар, бързо да се връщам, че и двамата реват и не може да ги успокои. Мъжа ми не беше оставал с тях от месеци, до тази неделя, за да си направя маникюр и да отида на козметик, но ги оставих двамата с майка ми. Резултата беше, че Сами не беше ял до 13:00, не са успели да го нахранят въобще, последно беше ял предишната вечер.

Мале Лизи, ако е това, тоооп! Аз се чудя как да съкратя дневния редовно, не спи повече от 2 часа, напоследък вечер много се буди и рита, не съм си представяла, че може да трябва да е обратното, ще взема да пробвам. Мале, ако спи 4 часа и то сама, а не отгоре ми, няма да си повярвам. Ради, вие с Болибон сте спечелили лотарията по сън 😃
Не знам като се удължат тия интервали, ще трябва да спи по 30 мин пак… не искам да си ляга в 22, значи ще стане 1 час дневния, докато мине на 1 дрямка по 2 явно

# 173
Ексбери не всеки ден е така. Обикновенно спи до 2,30-3 часа сън общо дневен сън ,панякога има такива изключения до 4 часа

# 174
Лизи, чудесно е ,че си намерила решение,дано проработи и занапред.Сега кати го споделяш това се сещам , че Ади като проходи и тя започна да спи по повече през деня ,но напоследък пак е малко.Между час и половина и два часа макс и то трябва да изляза с количката.Сега ще опитам последно да я приспя вкъщи и ако не става ще излизам.Днес пак тотално отказа да яде нормална храна.

# 175
Неизвестна, мисля, че ти беше писала за отбиването. Как мислиш да спреш нощното кърмене - плавно или отведнъж? Аз се опитвам да измествам времето, но тя като се събуди и чака докато не я накърмя, не заспива. Някои пъти реве друг път кротко чака. В момента, в който и дам - заспива. Незнам как ще процедирам.

# 176
  • Бургас / Славейков
За спането ние продължаваме да спим по два пъти като първия път взе да намаля от 40,59мин на 30мин.Следобед спи като повечето пъти се буди веднъж и го доприспивам и така поне 2ч.2.30мин.Общо за деня до 3ч.спи.Режим има от първи ден и на мен така ми е удобно.Мога да ги направя план за деня.

# 177
  • София
Неизвестна, мисля, че ти беше писала за отбиването. Как мислиш да спреш нощното кърмене - плавно или отведнъж? Аз се опитвам да измествам времето, но тя като се събуди и чака докато не я накърмя, не заспива. Някои пъти реве друг път кротко чака. В момента, в който и дам - заспива. Незнам как ще процедирам.

От раз. До скоро сучеше по 3-4-5 пъти на нощ. Заместих ги..с люшкане, разнасяне. Хич не спя, но и при нея избива кътник, та положението е критично. Сега суче само за заспиване и веднъж през нощта. Ще изчакам още няколко дни и ще пробвам да махна изцяло нощното. Вече за заспиване не знам как ще е, вероятно ще има пак истерии. Тя не цока от глад де, а от навик, защото вечеря с нас стабилно. Ще се реве, ама няма начин, не я виждам сама да се откаже.

# 178
Момичета, съчувствам ви за проблемите с храненето! Дано се наредят нещата!
Ава е на другата крайност, понякога мисля, че няма чувство за ситост 🙄 яде всякакви консистенции и като цяло май няма нещо да отказва. На плажа за най-удобно я храня с пюре, но като седнем на заведение пробва от порциите на всички 😃 честно казано ми е трудно да се нахраня пред нея, защото постоянно иска и тя и няма значение, че е хапнала 5 минути преди това. Иначе може да мине на обща кухня изцяло, яде пилешка супа, мусака, лазаня без проблем, плодовете направо ги отхапва и си дъвче.
Със съня я оплескахме откакто сме на море. Беше на една дрямка -2:30 часа средно, събуждане около 8:30, лягане в 21:30. Тук явно се изморява по-бързо от морето, заспива на плажа, спи малко, вечер заспива по-рано, сутрин се буди рано. Но поне нощния сън остава стабилен.
Ние приключихме с кърменето от раз, но не кърмех през деня, бяха останали само за приспиване и 2-3 нощни. Въведох вечеря и приспивах с люшкане и гушкане. Още първата вечер се събуди само веднъж. Две вечери в 5 сутринта я разнасяхме и люшкахме по час и това беше, от тогава не се буди. Мислех, че ще има големи драми и ревове, но много леко се случиха нещата.

# 179
Привет и от мен 😁
Шапка ви свалям, че още кърмите и имате нощни хранения. Не знам как се справяте с недоспиването и злоядите дечица... Аз махнах последното нощно хранене от раз на около 7 месеца. Будеше се 10 дни по същото време нощем към 2-3, давах вода, гушках и заспиваше. От тогава и да се събуди само вода давам и сменям памперс, че моя пие още мляко преди лягане към 270 мл с 7 лъжички. Имам още 1 кутия останала и като свърши го махам и него и минава на вечеря. Вода пие много към 1л на ден понякога повече в големите жеги. За сега е всеяден пу пу дано остане така! Днес опита козе кисело мляко и крем карамел с щраусови яйца😋.
На всички недоспали, болни и изнервени мами пожелавам скорошно подобрение и много сили❤️

Общи условия

Активация на акаунт