Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 466
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Моя Вики понякога вечер дори да му дам да суче също се налага и да го подрусам 10тина минути за да заспи,но мисля ,че когато дойде време за отбиване няма да са големи драмите ,защото както казах заспива и с друсане а и като бях на фризьор баща му го е приспал без драми естествено каза,че е търсил гърдата до като го е приспивал 🤣но все пак е заспал. Когато реша да отбивам ще гледам постепенно да махна всяко едно кърмене за да не го стресирам и да не плаче. Най-трудните ще са за приспиване,но чакам само да видя,че си яде обща храна без проблем и то задоволително количество,предполагам това ще е към 1,6 месеца . Абее до 2 годинки най-много 😃 не знам,все се чудех на майките ,които им е носталгично да спрат да кърмят ,но сега като вече пораства и наближава отбиването и на мен не ми се ще,все пак какво толкова ако си суче ,не виждам проблем,освен, че гърдите ще са като найлонови торбички 😂😂😂

# 181
За отбиването, една приятелка беше оставила детето на таткото една седмица, а тя спеше в другата стая, каза че не е имало никакви ядове, но като го е друсала тя си е търсил гърда, за това таткото е влязъл в действие. Сетих се заради на Ради разказа и реших да го споделя.
Майка ми пък беше пратила брат ми при баба за седмица, нали сме с голяма разлика и го помня това. Ама брат ми беше крали Марко, до 2 години и половина сучеше Joy

# 182
Моята никога не е заспивала на гърда, отдавах го на факта, че много повръщаше и по време на кърмене и непосредствено след това повръщаше и може би заради това не заспиваше и така свикна. До ден днешен никога не е заспивала така (освен за нощния сън). При мен кърменията са 3-4, като има едно нощно. Но през  нощта не мога да я оставя да реве, че съседката на горния етаж прави проблеми. Надявам се свекървата да се заеме с това да я отбие през нощта 🤣 при каката тя ми беше спасението. Незнам какви нощи са карали, никога не се оплака жената, но ми върна ново дете, а тя си сучеше по 3 пъти през нощта до годинка.
При каката доста се бях вманиячила по това кърмене и много пъти отивах да я приспя решена, че повече няма да я кърмя и след минута-две обляна в сълзи и сополи пак и давах. Беше ми многоо трудно да я отбия и да свикна с тази мисъл. Моя приятелка само ми се смееше, но на мен хич не ми беше до смях. Сега май не е така и хич не ми се занимава вече.

# 183
Момичета, не съм чела последните 10 дни сигурно, сори ако пропускам нещо важно.
Ние се прибираме от Гърция, бяхме 5 дни на море, добре че не платих за повече, определено ме хванаха лудите 🤣 На Миша много му хареса, но жегата много го мори, то детето е свикнало да живее на 20 градуса макс 🤣  Едвам го изкарвах от водата, подгизна целият… Повече в сезон няма да ходим никъде обаче, аз имам проблем с тълпите хора, а и жегата ни мори доста. Да, и тези части на Гърция не ми допадат, но на мен ми е трудно и сама да си угодя, още повече ако трябва да се сърбразявам с мъж, дете и баба 🤣 Заявих на ММ, че следващата година ще ходя на почивка с приятелки след семейната, че да си почина 😂

Мишето като цяло се държи геройски с пътуването, малко поплаква, но в рамките на търпимото. В самолета беше по-леко, но в колата го хващат лудите. Предадох се и пуснах детско няколко пъти, но той заспива бързо докато го гледа. Дадох сладолед и пържена риба и какво ои още не 😂 Отделно пи мнооого солена вода и облизваше всички играчки след като се посолиха добре…. А бе майка на годината съм. Първите дни лапаше всички камъчета, които намери, към края се научи да ги хвърля в морето. И пясък хапна, но солената вода се оказа любим специалитет 🙄

Ще пиша още тези дни, сега ше пробвам да прочета какво сте писали 😂

# 184
Момичета, днес минахме на консултация.
Яна е 9,550 кг, 76см
Сами 8,800кг, 76см.
Каза ми да замествам вечеря на Яна, на Сами да му предлагам....
И че АМ вече не трябва да го считам  за хранене, а за напитка. Може да давам и сутрин ако реша АМ, но с парче кекс примерно. Каза, че трябвалонда имат 4 заместени хранения + 2 междинни (примерно 100гр плод), това е невъзможно и за двамата.
Не взе отношение за на Сами не яденето. Забравих да взема направление за гастроентеролог, но  ще и звънна тези дни да ми пусне, както и за кръв и урина, каза пе ще ми прати по месинджър. Мисля, че няма да и е кеф, защото нищо не спомена за гастрото.
Яна е качила перфектно 1, 550 кг за месец и половина (защото миналата консултация я направихме доста по рано). Каза ми, че вече консултацията ще е на 3 месеца.

Трябва да разбутам режима на сън и хранене, но не знам как,  в момента режима е такъв.

7:00 АМ докато спят си го изпиват
В 9:00 ги будя.
11:00 - закуска
12:15 - 13:45 - първи сън
15:00 - пюре
17:00 - 18:00 втори сън
19:00ч - каша или нещо друго
22:15 - нощен сън
23:00 АМ  пак докато спят си го изпиват.

Приемам предложения как да се случат нещата....

# 185
Яна е 9,550 кг, 76см
Сами 8,800кг, 76см.
И че АМ вече не трябва да го считам  за хранене, а за напитка. Може да давам и сутрин ако реша АМ, но с парче кекс примерно. Каза, че трябвалонда имат 4 заместени хранения + 2 междинни (примерно 100гр плод), това е невъзможно и за двамата.
Не взе отношение за на Сами не яденето. Забравих да взема направление за гастроентеролог, но  ще и звънна тези дни да ми пусне, както и за кръв и урина, каза пе ще ми прати по месинджър. Мисля, че няма да и е кеф, защото нищо не спомена за гастрото.
Яна е качила перфектно 1, 550 кг за месец и половина (защото миналата консултация я направихме доста по рано). Каза ми, че вече консултацията ще е на 3 месеца.

Трябва да разбутам режима на сън и хранене, но не знам как,  в момента режима е такъв.

23:00 АМ  пак докато спят си го изпиват.

За мен закуската е изключително късно!
Ще ти дам режима на Плами. Все пак всяко дете си е индивидуално! Ти трябва да решиш кое е най-удобно за теб и децата ти.
Става в 8ч закусва в 8:30ч най-късно,обяд в 12 или 12:15,следва СЗ в 16:30 и вечеря в 20:15ч. Заспива в 22ч и се буди като швейцарски часовник за АМ в 23:30ч☺За мен е важно нейният режим да е съобразен с предстоящата ясла. В монета като часове не е съобразен на 100% с това,но ще ми е лесно да го наместя като дойде времето за яслата☺

# 186
Да, сега всичко е късно, като цяло, но исках да запазя до последно сутрешното АМ, а те не искат да ядат на по малко от 4 часа. Ще трябва коренно да променя съня и ми е мъка, тъкмо от два дни Сами спи.

Яна е 9,550 кг, 76см
Сами 8,800кг, 76см.
И че АМ вече не трябва да го считам  за хранене, а за напитка. Може да давам и сутрин ако реша АМ, но с парче кекс примерно. Каза, че трябвалонда имат 4 заместени хранения + 2 междинни (примерно 100гр плод), това е невъзможно и за двамата.
Не взе отношение за на Сами не яденето. Забравих да взема направление за гастроентеролог, но  ще и звънна тези дни да ми пусне, както и за кръв и урина, каза пе ще ми прати по месинджър. Мисля, че няма да и е кеф, защото нищо не спомена за гастрото.

Трябва да разбутам режима на сън и хранене, но не знам как,  в момента режима е такъв.

23:00 АМ  пак докато спят си го изпиват.

За мен закуската е изключително късно!
Ще ти дам режима на Плами. Все пак всяко дете си е индивидуално! Ти трябва да решиш кое е най-удобно за теб и децата ти.
Става в 8ч закусва в 8:30ч най-късно,обяд в 12 или 12:15,следва СЗ в 16:30 и вечеря в 20:15ч. Заспива в 22ч и се буди като швейцарски часовник за АМ в 23:30ч☺За мен е важно нейният режим да е съобразен с предстоящата ясла. В монета като часове не е съобразен на 100% с това,но ще ми е лесно да го наместя като дойде времето за яслата☺

# 187
Лизи разбирам те кофти е,но варианта е такъв да им разместиш малко режима.Плами също яде на 4 часа ако яде на по малко не си изяжда всичко. При нея от както ходи се измаря сякаш по-бързо. Първата и дрямка е от 10:30 или 11 и е 30 минутки. Втората дрямка е след два часа и половина/три часа и е два часа макс. В 16:30 най-късно я будя. Вечер заспива в 21:30/22ч,но се случва да има дни в които режимът не работи. Изключения са но ги има☺ Като гледам пише,че трябва да издържа през деня,три часа или четири ами при нея не важи това правило. Става крива! Аз се водя по нея си. Слагам я през деня макс на три часа,а за вечерният сън трябва най-малко пет часа да е бодувала и да е изморена,ако не е изморена издържа шест часа. Вечер проплаква по няколко пъти,но има и вечери в които спи спкойно☺

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 16:43 от Милото

# 188
Днес ви черпя виртуално! Сутринта станах със сълзи на очите, защото децата ми порастват Joy и снощи не успях да заспя до 3:00 ч
По късно или утре ще кача снимки, няма да са като професионални, защото мен хич не ме бива, така че не очаквайте кой знае какво. Въпреки сополите реших да се съберем вкъщи, вечерта с роднини Blush тесен кръг 12, 13 човека

# 189
Да са ти живи и здрави вече порастналите съкровища. Да растът здрави и щастливи ❤️
Днес ви черпя виртуално! Сутринта станах със сълзи на очите, защото децата ми порастват Joy и снощи не успях да заспя до 3:00 ч
По късно или утре ще кача снимки, няма да са като професионални, защото мен хич не ме бива, така че не очаквайте кой знае какво. Въпреки сополите реших да се съберем вкъщи, вечерта с роднини Blush тесен кръг 12, 13 човека

# 190
Живи и здрави да са ти сладурчетата, Лизи! Честит празник и на теб!
Аз също предлагам да изместиш закуската по- рано, към 10 часа например и така малко да дръпнеш и обяда и вечерята.Сутрин дай по - малко АМ и би трябвало да огладнеят .Знам , че те така или иначе не ядат много и сигурно не ти се рискува , но пробвай за няколко дена.
Аз от днес съм решила да давам по -малко закуска на моята , но да има малко междинно ядене(че до сега нямаше) и да видим дали ще почне да обядва.Иначе нашия режим е такъв :
Ставане около 8
Закуска 8 :30
Обяд около 12:30
Спане към 13:30 до 15 :30 (ако успее)
Следобедна закуска към 16часа
Към 18:30 "вечеря" филийка, бисквити или там каквото успея да и пробутам
21 часа АМ
21:30 лягане
Не е абсолютно твърд режим всеки ден , но горе долу е така.

# 191
Честит празник Лизи!
В радост и тревоги бързо минава времето...

# 192
  • Варна
Да са ти здрави, Лизи!

# 193
  • Велико Търново
Честити да са ти рождениците, Лизи! Здраве, щастие и по- малко тревоги!

Вики откакто ходи започна пак да има две дремки, и то доста стабилни. Дори сутрешната стана по- дълга от следобед.

Събужда се към 6,30;
Закусва 8 часа;
Заспива между 9-10 часа и спи между  1,30- 2 часа ;
Обяд към 12 до 13 часа най- късно;
Заспива между 14-15 часа и се събужда на 40 минута, ако я доприспя може да спи до 1,30-2 часа;
Вечеря 19, най- късно 20 часа;
Заспива към 21 , понякога и 22 часа със 230 мл мляко.

Лизи, за съжаление това ти е варианта за вечеря, да стават по- рано и да изместиш от там всички хранения.

# 194
Лизи честити да са ти Сами и Яна. Да са най-вече здрави,много игриви и щастливи☺

Плами също откакто проходи спи  повече. Днес падна и се разби,но поне не плака много😃И още от днес,както винаги  я  оставям да пълзи из целия апартамент. Вече постоянно ходи в спалнята и днес два пъти успя да се качи на нея. Много е смешна😃 От няколко дни вдига  едното  краче на спалнята стои с него и мрънка,но днес като видя за пореден път,че не я отразявам почна да се набира на завивките и се качи цели два пъти☺

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 22:45 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт