Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 433
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Аз нямам приведени допълнително пари към детските, но аз трябва да подавам документи декември.
Аз трябва да подавам другият месец за детските. Най-вероятно ще имаш превод,но не всеки социален работник звънял. Ако вземаш само детски без други помощи от държавата ще вземеш тези 148 лв☺

# 631
Аз нямам приведени допълнително пари към детските, но аз трябва да подавам документи декември.
Аз трябва да подавам другият месец за детските. Най-вероятно ще имаш превод,но не всеки социален работник звънял. Ако вземаш само детски без други помощи от държавата ще вземеш тези 148 лв☺

Само детски вземам и майчински разбира се, но те не се водят към помощите.

# 632

Само детски вземам и майчински разбира се, но те не се водят към помощите.
Аз съм по същият начин и съм в списъка. Би трябвало да си и ти. Ако ти се занимава звънни във вашите социални и попитай все пак☺

# 633
Момичета с какво храните децата като повръщат? Чакам личната да ми заънне ама все пак да питам…
Мишето от 6 до 8 повръщаше всяка гльтка кърма, сега пи пак малко мляко и вода и му дадох една твърда бисквита, докато аз ям, че ме гледа жално. Гледам да давам кърма да не се обезводни, ама той мрънка за храна. Банан, варен картоф, ориз? То не че ще е готино да ги чистя после…. Ама на гола кърма и вода няма да изкараме. И за късмет ММ е до 3 часа в морето с кораб за риба, сутринта реших се Миша си е бръкнал в гърлото (чешемси зъбите) и за това е повърнал и казах на ММ да иде, после беше късно да го връщам пък и смисъл, той сам ще повърне от миризмата на повръщано.  Иначе от 2 часа не е повръщал но не е ял кой знае колко.
И ММ е чистил кафемашмната и не мога да я сглобя, ей това няма да му простя скоро

# 634
  • Бургас / Славейков
Бързо оздравяване на Миша.Да такива неща се ядат като има повръщане и разтройство.Банан ,ориз ,сухар,обезсолено сирене ,солети.И вода по малко но на често да не се обезводни.Иначе натриев цитрат .
Болибон за помоща на мен ми казаха че до 10.10трябва да ми е преведена.За детски надбавки трябва да имаш по 510лв.на член от семейството за 100%.От 510лв.до 600лвмисля че беше за 80%от тях.За едно дете 50лв ,за две110по 55лв на дете.И вече за три не съм се интересувала:stuck_out_tongue_winking_eye:
Доходите една година назад и на двамата родители ,ако сте в брак и живеете на един адрес.Искат настоящ адрес вече ,не като преди постоянен.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 14:22 от pupelina

# 635
Бързо оздравяване на Миша.Да такива неща се ядат като има повръщане и разтройство.Банан ,ориз ,сухар,обезсолено сирене ,солети.И вода по малко но на често да не се обезводни.Иначе натриев цитрат .
Болибон за помоща на мен ми казаха че до 10.10трябва да ми е преведена.За детски надбавки трябва да имаш по 510лв.на член от семейството за 100%.От 510лв.до 600лвмисля че беше за 80%от тях.За едно дете 50лв ,за две110по 55лв на дете.И вече за три не съм се интересувала:stuck_out_tongue_winking_eye:
Доходите една година назад и на двамата родители ,ако сте в брак и живеете на един адрес.Искат настоящ адрес вече ,не като преди постоянен.
От 7г искат настоящ, а не постоянен адрес. За 3 деца са 165лв детските. Вземам пълния размер, защото нямаме брак, нямаме и общ адрес и смятат само моя доход.

Вещице само да добавя, че ориза и картофа трябва да са без нищо, без никаква мазнина. Може и обикновенни бисквити. Моите като повръщат карат на солети, крекери и бисквити, защото ориз и картофи без нищо си е отврат. Баткото не повръщаше и от овесени ядки със сирене, но каката повръщаше.

# 636
Ава днес превъртя играта, тества ми търпението 🙄 разби си устата, падна си на главата, отказва да яде всичко друго освен краставици, домат и авокадо. Всяко приспиване е като битка от Първична сила, аз я слагам да ляга след много мятане, тя се изправя като Гробаря, като ѝ писне просто слиза от леглото. След 40 минути борба поспа само час 🤯 а блаженият момент да си сипя чаша вино е толкова далеч. Омммм

# 637
  • София
Днес е същото и при нас, падна 2 пъти на площадката, рева като магаре навън. Имам и бонус точки, че след малко отиваме на детски рожден ден и ще ми стопи лагерите.

# 638
М.Ангелова , за яденето и спането ако е само днес може и да е някаква моментна кривотия и дано.Иначе това , което описваш за спането от доста време е при нас , дори сега ми напомни,че щях да питам как ги приспивате тия деца?
При нас всеки ден сякаш става все по- трудно и по- бавно и по- чекнещо, понякога я оприличавам като боркиня в леглото, понякога като зомби,което едва става и пада ,но не заспива, понякога пъшка все едно изкачва Еверест, от километри си личи, че и се спи, обаче е страшен зор.В същото време ако изляза с количката заспива за 5 минути, говоря за обедния сън.Пробвала съм да я слагам по - рано или по- късно, няма значение , просто не иска да заспи в леглото лесно.
Нощем се приспиваме по 40 минути ПОНЕ.
Много сериозно св опитва да ми счупи пръстите докато заспива, вече всички кокалчета ме болят.
Лизи, не знам дали ти изказах съболезнования, вече нямам спомен, да почива в мир дядо ти!
Червенокоске, казали са го другите , от мен бързо оздравяване на малкия!

# 639
Споделям две рецепти, избрани набързо.

Ако има пиле фрикасе,ще помоля за рецептата

# 640
  • Варна
При мен заспива за минути, гушната в мен. Стига да е в правилното време. На втората дрямка се чекне понякога и иска да ме скубе, но цялостно е супер

# 641
Протестът срещу яденето е от два-три дни, тя не че не яде, просто не е с обичайния си апетит, плюе и маже, което ме побърква. Иначе приспиването си е мъка от няколко седмици, откакто се върнахме от морето може би. Не е до интервали, не е до умора, почти цял ден сме навън по площадки. Тя в количка няма шанс да заспи, като цяло повече от 15-20 минути и не седи в нея. Как я приспиваме.. чакаме да се наскача като цяло, нямаме полезен ход. Поне като заспи не се събужда, пак го броя за победа 😃
Иначе вчера бяхме на ваксина, шествалентната, Ави не я усети дори, нямаше една сълза 🤩

# 642
Ехе браво, че не е плакала! На мойте, като им слагат ваксина разбира цялата болница.. Трябваше тази седмица, да са на ваксина, но явно ще отложим малко.

Мойте днес заспаха изключително трудно, ходих на погребението, децата и мъжа ми, чакаха в колата на паркинга на гробищния парк... И така изпуснаха момента за спане, след което последва двучасово приспиване, накрая ги приспах в количката. А така ми се искаше да се приберем, да заспят и просто да си почина малко.

Обикновено ги слагам по леглата, Сами с играчка-количка, на която си върти гумите, а Яна с една от ония играчки, дето са с кърпичка отдолу и си я смуче, гася крушката и излизам, ако мрънкат се връщам и пускам въртележката с прожектор-звезди, от скоро я преоткрихме, бях я махнала преди много време, но докато Сами не спеше, търсех начини, да го задържа в леглото, въртележката свърши работа, защото не я помнеше и явно му стана интересно.

Сами с тази диета, започна да яде малко повече твърда храна, явно много не му харесва безлактозното мляко, от няколко дни има две заместени хранения. Едното е с оризова каша с банан, другото с пюре картоф с морков и заготовка месо на плазмон, почнах да си мисля, че просто иска супер пюрирано всичко, за да яде.

Днес леко ме побъркаха, постоянно си теглеха играчки, ревяха, Яна биеше Сами цял ден с шамари, а Сами цял ден сядаше върху нея и тя ревеше, защото е затисната и не може да избяга, хапят се зверски, направо си свалят кожите.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 23:55 от Lizi:) :)

# 643
  • Пловдив
Лизи, съболезнования.

Йоанна я приспивам с песен: една за през деня и една за нощния сън. Пея, слагам я в кошарата, закопчавам чувалчето, давам биберон и излизам от стаята. Ако е изморена, заспива до 5-10 минути, но ако не е: до половин час се върти.

Купих ѝ маратонки: избрах Ponky (четох, че Болибон ги препоръчва и разгледах сайта им). Таткото ги одобри. Обуваше ги 1-2 пъти, иначе по площадката се учим да ходи по чорапки.
Книжки прелиства постоянно, разхвърля всичко около нея, но от време на време получава проблясъци и започва да прибира обратно в коша играчките. След това като види, че е сложила 4-5 неща, пак вади и разхвърля. Заиграва се сама, танцува като пусна песнички на Маргаритка и успява да имитира различните животни 😄 Най-любима ѝ е змията и е много сладка като ми съска. Купих ѝ едно столче от китайското левче и все се катери и дупи върху него.

Ваксината за морбили предстои.. след две седмици.
А този уикенд сме на моминско парти, направо нямам търпение да скъсам синджира 😄 .. БТВ аз съм кумата.

# 644
Вещице, дано се оправи бързо Миша. Сподели после какво е казало вашето ГП, защото нашия при повръщане и разстройство нищо не направи.
Иначе предполагам бисквитки, препечен хляб, може би оризова каша.
Лизи, съболезнования. Радвам се, че Сами е добре вече.

Аз реших, че няма да му слагам 6валентна ваксина. И без това е пак сополив , преди 2 дни пак повърна през нощта.
Още го приспиваме на ръце, ако го сложа в кошарата пищи и се надига, точно като Гробаря, пищи и като се събуди. Трябва да сме му пред очите, да не изпусне нещо. Отделно, че го разнасям често като отиде където не искам. 
Кате, приятно изкарване на моминското парти.

Общи условия

Активация на акаунт