Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Всеки решава как да си гледа детето и какво да дава. Всяка си има теория за отглеждането на детето си. Като цяло мен никога не ме е вълнувало кой какво дава на детето си,аз си следвам моята си теория😃😃 Толкова сме различни всички и е нормално да имаме различни възгледи за живота. Аз от нашата храна не и давам още и не бих дала. Ние ядем храни с доста подправки и затова я записах на кухня. Бяла захар съм ползвала единствено за кексове в нас. Използваме мед предимно. Имаме домашен,братовчед ми има кошери. Синът ми винаги е бил ограничаван като дете от бяла захар и до ден днешен не яде шоколади. До 12 годишна възраст ядеше едни фокуски само и орео нищо друго не му харесваше. Сега от както е в пубертета започна да хапва и то пак избирателно храна и сладкиши🤷♀Може и да е грешно знам ли,но така съм го почувствала и така съм го направила.☺Сега правя заради малката кексовете,мъфини с Агаве и на синът ми му харесват,не обича прекалено сладкия вкус ☺Иначе като му се яде сладко,нещо шоколадово си яде. Давам му,но не е бил от децата,които реват за шоколади. За празници са му давали шоколади Милка,други лакомства и винаги аз съм ги яла. Не ги харесва🤷♀Не казвам че не консумира сладко,просто не му е любимо като на повечето деца. Вижте чипсовете са друго нещо.
Плами днес е ужасно кисела снощи и биха реимунизацията🙄

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 13:25 от Милото

# 316
Пламинго, според мен спи до по-късно заради външните щори, правят пълна тъмница. Но тя попринцип си спеше до 8-8:30. Като цяло винаги е имала сравнително добър нощен сън, дори като я кърмех по 3 пъти се размрънкваше, но броени пъти се е будила в истинския смисъл с отворени очи. Иначе тук и на обяд спи 2-2:30 часа, но винаги се прибираме, тя вече няма шанс да заспи в количка.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 14:43 от M.Angelovaaa

# 317
Поръчах от Фуристо за следващата седмица, устройват ме като часове за доставка и десертите са със сироп от фурми, остава само да се хареса на потребителката 😊 За захарта мисля, че само вреди, имам предвид рафинирана захар, то е ясно, че естествена се съдържа в повечето храни. Освен, че вреди, пристрастява, мозъкът иска още и още и това го знаем всички от личен опит🙄Голямото дете не съм ограничавала чрез забрани, просто не предлагах и тя не беше опитвала много дълго време, едно нещо като не го знае какво е, просто не го търси. Също като детето на Милото, не е била пристрастена от малка, не търси и сега или се задоволява с малко количество, не прави драма ако нямаме вкъщи. Като цяло е доста здрава, рядко боледуваше в градината, никога не е имала проблем с теглото, нервни периоди, истерии, хиперактвност и мисля, че в голяма степен се дължи на късното запознаване с вредата храна и бялата захар в частност. Вярвам, че навиците и вкусът към храната се създават до 3г., ако до тогава се удържи да не се предлагат снаксове и вафли, после самото дете няма интерес. И защо му е на едно дете да познава вкуса на шоколада на годинка-две, има цял живот да се запознае 🤷‍♀️

# 318
  • Бургас / Славейков
Венче наистина тази кухня и на мен не ми се вижда за деца до 1г.И цената е доста висока.Аз ползвам Държавна кухня тук има и разнос ,но може би защото е по -малък град .Давам му и солети и бисквити  ,не му пречат на храненето.Хапва си добре.Ние и не се храним в къщи здравословно.Ангелова завиждам неблагородно за съня.на малката.Blush

# 319
Венче дано я хареса, защото слушах майките на площадката като се оплакваха от Фуристо. Но във Варна. Бяха 3-4 и се жалваха, че децата не я харесват. А и според тях десертите като са от типа на кекс не били пресни, а по някога (според тях поне) на по няколко дни. Лично аз не съм я ползвала, не съм я и виждала даже.

# 320
  • Варна
Вземам аз за втора седмица Фуристо, не е зле, просто във Варна няма много избор. Примерно днес има супа от печени чушки... аз такова няма да направя, защото не обичам, та да пробва поне. Супите ги замразявам във формички за лед като останат. Тейти Лаб ми е много по изискванията, но е само в София, така че няма как да я опитам. Даже се оказа, че повечето десерти са по мои рецепти :О
Аз не давам на Фуристо десертите, въпреки че са с агаве, фурми и т.н. Днес имаше соленка и й я дадох и я хареса. Не знам дали ще поръчвам, защото не мога да преценя по 3лв на порция е доста, а тя не ги изяжда и аз само замразям, но може би от време на време ще вземам, после ще ги дояжда и така - за разнообразие

# 321
Аз давам от нашата храна, но това само ако е съобразена с него. Даже съм променила стила на готвене и не слагам сол и подправки за да може и той да си хапне ако поиска. Все пак сол и пипер можем и да си добавим допълнително.
Тук нямаме детска кухня и искам или не трябва да го приобщя към семейното ядене, като за в момента по скоро съм напаснала нашето меню на Борис.
Нямам търпение да направим пак кухнята, само събирам рецепти с тиква, сладък картоф или карфиол да му ги сготвя аз. В яслата вече 2ти ден яде тяхно сготвено за обяд, но те готвят там на място и само био неща, та за през седмицата съм спокойна.

# 322
Аз давам от нашата храна, но това само ако е съобразена с него. Даже съм променила стила на готвене и не слагам сол и подправки за да може и той да си хапне ако поиска. Все пак сол и пипер можем и да си добавим допълнително.
Тук нямаме детска кухня и искам или не трябва да го приобщя към семейното ядене, като за в момента по скоро съм напаснала нашето меню на Борис.
Нямам търпение да направим пак кухнята, само събирам рецепти с тиква, сладък картоф или карфиол да му ги сготвя аз. В яслата вече 2ти ден яде тяхно сготвено за обяд, но те готвят там на място и само био неща, та за през седмицата съм спокойна.
Борис на ясла ли е? Това съм го пропуснала🙄

# 323
Даа, тръгна вече 3та седмица ходи, от тази седмица остава за обяд понеже върви добре свикването. Първите дни бях с него и оставахме за 1 или 2 часа само. Но той бързо се адаптира, че даже и взе да дърпа играчките на 2 годишните.
Но след неговата адаптация идва и бебе на 10 месеца плюс новороденото бебе на една от възпитатилкита та нямя дя и той най малък.Blush

# 324
Даа, тръгна вече 3та седмица ходи, от тази седмица остава за обяд понеже върви добре свикването. Първите дни бях с него и оставахме за 1 или 2 часа само. Но той бързо се адаптира, че даже и взе да дърпа играчките на 2 годишните.
Но след неговата адаптация идва и бебе на 10 месеца плюс новороденото бебе на една от възпитатилкита та нямя дя и той най малък.Blush
Еха👏 на детето. Пропуснала съм като си писала. Значи бързо се адаптира,което е чудесно. От колко до колко е там яслата?Аз много се притеснявам как ще се адаптира ,но нямам избор. Плами е изключително комуникативна и се залепя щом види дете,даже е нахална бих казала,но все пак ми е някак си странно,че ще се отделим една от друга☺ За нея ще е по добре с деца,но все пак…

# 325
Ох Милото, много искам да те успокоя, но аз тежко понасям раздялата. Много ми е криво и вместо да се радвам на няколкото свободни часа, аз само гледам негови снимки и се чудя как ли е там.
Да не говорем изведнъж колко взеха да ме дразнят възпитателките и да им търся кусури лишени от всякаква логика.
Иначе съм заела място от 7 до 16, но мисля веднага след работа да си го взимам, някъде между 13 и 14 часа.
Взех обаче до 16 часа за всеки случай, никога не се знае кога, я транспорта ще закъснява, кога в задръстване ще попаднем.
Иначе така като те чета Плами ще се справи отлично. Бързо ще намери приятелчета.

# 326
Ох Милото, много искам да те успокоя, но аз тежко понасям раздялата. Много ми е криво и вместо да се радвам на няколкото свободни часа, аз само гледам негови снимки и се чудя как ли е там.
Да не говорем изведнъж колко взеха да ме дразнят възпитателките и да им търся кусури лишени от всякаква логика.
Иначе съм заела място от 7 до 16, но мисля веднага след работа да си го взимам, някъде между 13 и 14 часа.
Взех обаче до 16 часа за всеки случай, никога не се знае кога, я транспорта ще закъснява, кога в задръстване ще попаднем.
Иначе така като те чета Плами ще се справи отлично. Бързо ще намери приятелчета.
В интерес на истината мисля,че аз ще го изживея по тежко от нея😃😃😃 Същата ще съм🙄Само като си помисля и ми става една топка в стомаха,но това е живота. Важното е децата да се адаптират бързо,пак ние ще си изживеем емоцията няма как😃

# 327
  • София
Разбира се, че всеки си преценява какво да дава на детето. Никога няма да забравя как една майка беше крайно разочарована, че не давах на баткото Лото пица (нямаше 1г тогава 😆). Аз съм казвала и преди, давам всичко, което е в границите на нормалното, а и на нея и харесва, защото баткото ми е крайно злояд и съм безкрайно щастлива, че поне на едно от децата ми няма да повтарям "хайде, яж". Тя малката дори от неговата порция търси. Цирк сме вкъщи - бебето яде повече от почти шестгодишното.
За яслата - аз съм ЗА с две ръце. Ще я пусна от другата есен, на 2г1м. Дано само не боледува,  другото не ме притеснява.
Баткото беше с вирус миналата седмица, от днес съм и аз, дано я пропусне, че нямам сили.
Момичета, обсъждали сме, но не помня. Искам да взема нов килим за детската стая, но да е възможно най-голям, нещо към 280см ще ме устройва, ако правилно си спомням като мерих преди няколко дни. Напоследък и доста забравям.

# 328
Бери, да, Тейсти Лаб са супер като съставки, но готвачът ли е сменен, не знам какво е, рецептите стават все по-сухи, рибата и аз не можах да я дъвча, днес има руло от тиквички с крема сирене, определено е много различно от предишния път. То са комати хляб, огромни картофи, от 5 основни 3 са с гарнитура печени картофи и моркови, понякога препечени та чак краищата почернели и сухи 🤷‍♀️ Все тая, смених ги, пък ще докладвам 😊 И ние вече се готвим психологически за ясла, може би ще тръгне през декември. Няма да е най-малка, на родителската среща имаше едно септемврийче, ще тръгне сега на 15 семтември. Не се тревожа за нея, просто ми е мъчно, че етапът заедно вкъщи приключва и си тръгва и тя по пътя. Толкова бързо растат, благодарна съм, че се решихме на още едно дете и имах шанса да се радвам на бебешки разкош още веднъж, но ето че и това привършва. Неизвестна, аз взех килим за детската от vivre, имат доста избор.

# 329
  • Варна
Значи по-добре, че ги нямаме, че да не се разочаровам.

Аз мисля на детска на 3, без ясла…с кеф ще си оползотворя свободните часове 😃

Ох, брутално е нахапана от комари 🙄 обсебена е от книжки, купих й етажерка. Днес дадох грозде - май ще е топ фаворит

Обмисляме зимата да отидем за 1-2 месеца на Бали… да си усложним живота 🤣

Общи условия

Активация на акаунт