Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Мойте и двамата имаха, като ги изписаха от болницата, педиатърката тогава каза че първо ще изчакаме да видим дали организма ще се справи сам и ще се махнат, ако не се махнат ще предпише нещо. Махнаха се сами, без лекарства.
Фунгостатин, трябва да се държи в хладилник и годността му е много кратка, нещо от сорта на 10-14 дни. Взима се свободно от аптеката.
На мен все ми излизат херпеси по устата и една акушерка ми каза да ги мажа с него, че минавали по бързо. За децата не съм го взимала.

Без лекарско предписание ли е ,дащото и в нета четох за фунгостатин ,предполагам няма да му стане нищо дя редувам или поне да мажа себеси

# 451
Без лекарско предписание ли е ,дащото и в нета четох за фунгостатин ,предполагам няма да му стане нищо дя редувам или поне да мажа себеси

Слушай си лекаря като сте в болница и не предприемай самолечение. Предполагам, че му дават лекарства и лекарят е този, който може да прецени какво допълнително лечение да назначи.

# 452
  • Велико Търново
Чета ви постоянно, но нямам време да пиша.

Бързо оздравяване на болните! Ради, по- добре не самолекувай , особено когато си в болница. Мажи го с това което са ти предписали. Но това е мое мнение 🙂.

Лизи, аз също съм била изключително злоядо дете. Майка ме е водила на люлките в съседния квартал за да ям. Но после ядях с всички и тя почна да ме ограничава.
Дано терапевката да помогне. Тази сутрин бегло видях една лекция , май беше публикувана от списание кенгуру, за децата които не искат да ядат. Ако искаш ще се поразровя да я пусна .

# 453
  • София
Аз съм давала няколко пъти Фунгостатин на големия, бил е съвсем бебе като беше първия път. Питай все пак на визитация, поне рецепта да ти напишат.

# 454
Аз ги следя кенгуру, но не съм видяла, ако си спомняш някоя дума от заглавието, може да е полезно.
Последно гледах ей това.

Полезно видео, при тази жена съм записала час.
Имам един отзив, че и куца отношението с родителите, от нейна колежка, надявам се да не е вярно.
Тя обучава хранителни терапевти (които са едва двайсетина в цялата страна) и ми се вижда по логично да се доверя на учителя, не на учениците. Ще видим, възлагам големи надежди.

Пламинго, мен ме изкарваше на улицата пред къщата със столче, да ме храни 😂 мъжа ми също е бил злояд, майка му казва че е ревала, понеже не може да го нахрани. Той е запопнал да се храни, когато е започнал училище, но не всичко. Точно това казва жената от горното видео, че на 7 години е последната  криза на хранене или поведението, не съм сигурна, тогава детето започва да се приема като личност. И при започването на училище, понеже иска да се адаптира и да не е странен, започва да яде, каквото и приятелите му, да пробва нови храни. Така се оправят малко нещата, както при мъжа ми, в стола на училище е ядял всичко, но вкъщи е продължил да не яде.

Бързо оздравяване на болните! Ради, по- добре не самолекувай , особено когато си в болница. Мажи го с това което са ти предписали. Но това е мое мнение 🙂.

Лизи, аз също съм била изключително злоядо дете. Майка ме е водила на люлките в съседния квартал за да ям. Но после ядях с всички и тя почна да ме ограничава.
Дано терапевката да помогне. Тази сутрин бегло видях една лекция , май беше публикувана от списание кенгуру, за децата които не искат да ядат. Ако искаш ще се поразровя да я пусна .

# 455
  • Велико Търново
Аз ги следя кенгуру, но не съм видяла, ако си спомняш някоя дума от заглавието, може да е полезно.
Последно гледах ей това.

Полезно видео, при тази жена съм записала час.
Имам един отзив, че и куца отношението с родителите, от нейна колежка, надявам се да не е вярно.
Тя обучава хранителни терапевти (които са едва двайсетина в цялата страна) и ми се вижда по логично да се доверя на учителя, не на учениците. Ще видим, възлагам големи надежди.

Пламинго, мен ме изкарваше на улицата пред къщата със столче, да ме храни 😂 мъжа ми също е бил злояд, майка му казва че е ревала, понеже не може да го нахрани. Той е запопнал да се храни, когато е започнал училище, но не всичко. Точно това казва жената от горното видео, че на 7 години е последната  криза на хранене или поведението, не съм сигурна, тогава детето започва да се приема като личност. И при започването на училище, понеже иска да се адаптира и да не е странен, започва да яде, каквото и приятелите му, да пробва нови храни. Така се оправят малко нещата, както при мъжа ми, в стола на училище е ядял всичко, но вкъщи е продължил да не яде.

https://fb.watch/mUu8aSictT/
Ако не се отваря ще го пусна във фейса.

Сега видях, че то е на последно място какво да правим ако не искат да се хранят, може и да не отделя много време на този проблем .

# 456
  • Бургас / Славейков
На болните да оздравяват бързо.И аз съм от чакащите майчинството,но то при мене, ако дойде навреме ще е цяло чудо.Термина ми бе на 11.08.получих си парите до термин на 15.08от тогава нищо.Декларацията я пуснах и ми е входирана още на 2.08.23,влизам с пик на Ной нямам ведомост .Надявам се да не е сгрешила пак нещо ,че ми писна вече това ще е трети път ,ако има грешка и чакам по месец и половина докато взема пари.За телефона и телевизия съм против ,но съм давала ето сега пътуваме и някой път няма укротяване .Племенника е вече на 4г,от това че гледа тв и телефон непрекъснато не говори почти,от есента ходи на логопед и му се разбира ,както говори сега Димитър ,на бебешки.Онзи ден седна да яде и веднага затърси телефона ,аз казах ,че съм го скрила .Майка му каза ,че знае къде е и му го даде.Не го разбирам честно това ,казал ти го е и специалист ,че не трябва да гледа тв и тя ми прави едва ли не напук.Ами нейна си работа .Децата и са нейни да ги води по специалисти като иска.

# 457
Здравейте и от мен Simple Smile
Чета ви, но все не намирам време да драсна някой ред.
Стефи е приета на ясла и на 29 септември тръгва почасово.
А аз до края на годината се връщам на работа.
Хем ми е мъчно , хем се радвам , защото тя постоянно търси децата и й харесва да е сред тях.
Нашите почивки свършиха вече, чак ми беше дотегнало да събирам багажи нон стоп.
Направо ми е кеф вече вкъщи хаха.

Стефи е станала голяма беладжийка.
Постоянно измисля някакви неща , започна и все повече думи да повтаря.
Обаче започна и да проявява характера на лъв.
Не стане ли на нейната , тръшкане, реване , пищене, че чак на моменти посяга да ме удря.
Ама не знае ,че майка й е по-проклета от нея Simple Smile

Аз обувчици взимам от фешън дейс и от емаг, там също има много често намаления.
Има и един сайт bestsecret
Там също съм имала доста попадения.
Според мен не си заслужава реалната цена да се дава, при факта че точно след месец , вече не им стават.
Тя от както проходи вече почти месец и половина, съм сменила около 5 6 чифта сандалки и поне 2 3 маратонки, поне има на кой да ги давам ,че са чисто нови.

Ради, пожелавам скорошно оздравяване.
Лизи, на теб дано намериш решение с храненето.
На всички останали да са здрави мъниците , няма по важно от това.

# 458
Моята тази вечер вече се пусна да бързо сама. Досега я беше страх и вървеше по мебелите и за ръка. Вчера направи няколко крачки и това беше, но тази вечер се пускаше смело и обикаляше по много. Значи аз винаги съм твърдяла, че дете не може да проходи стабилно още от началото. Опита ми показва това. Ами тази вечер дъщеря ми ме опроверга. Пусна се и е стабилна като върви. И не прави по 1-2 крачки, а си обикаля, само на праговете се държи. Но тя има голям стаж на ходене по мебели и за ръка. Предполагам, че затова е стабилна. Сравнявам стабилността и с прохождането на каката и баткото.

# 459
  • Асеновград
Хелоу момичета, отдавна не съм се включвала и не ви бях чела, но е почти невъзможно да наваксам..😅
 ‼Само като напомняне искам да кажа видях че сте писали за ваксините двете които предстоят (реимунизацията за пневмококи и тази срещу морбили) ако имате възможност да направите изследване за пропускливост на червата пред ваксините защото все по често се срещат такива деца, а тях ваксините ги увреждат почти необратимо.. просто имаме такова детенце в семейството и не искам никоя друга майка да преминава през това през което минава сестрата на мъжа ми. По-добре е да сме информирани, ако се сетите нещо пишете ми на лично. Реално не е кой знае какво и в голям процент на децата нищо им няма и ще понесът добре ваксината, ако на детето нищо му няма генетично и няма пропускливи черва ваксината няма как да му навреди, затова не се притеснявайте за тази ваксина за морбили, тя не е страшна сама по себе си, просто понякога при самото дете има проблем. Изследването е с фекална проба( трябва да се взема комплект от лабораторията) и в една лаборатория само се прави в Пловдив, не знам за другите градове, в Плд е Геника и е 168лв, реално се изследват нивата на хистамин и зонулин в организма и си има референтни стойности. На Тери засега тези ваксини няма да ги слагаме, с баща му решихме да са на по късен етап, но както казах в нашето семейство има случаи на дете с аутизъм и затова ще изчакаме поне още 1 година.

Сега малко по весело, отдавна не съм писала, то лятото си мина, Тери е рекордьора в групата сигурно, с 0 зъба, да точно така - нула😂😂😂😂. И още не ходи самичък ме всеки ден е все по стабилен, лази супер бързо, изправя се навсякъде и се качва и слиза сам от дивана и спалнята, научи се да слиза с крачетата назад, много е сладък..

Лизи не знаех че имате такива проблеми с храненето, пожелавам ви най скоро да отминат. Тери яде също пред тв и постоянно иска да се занимава с нещо за да яде, но в никакъв случаи не мога да се оплача, навън яде по-добре защото се разсейва и оглежда, иначе и той иска сам да яде, понякога му давам една филия хляб мир да има 😂😅 и всичко е наред. Ако някой яде нещо покрай мен и върви с мен трябва и той да опита, влъщи и той много иска да маже храната, бях му дала купичка с нарязана диня на жулиени и го оставих в столчето, аз да сготвя, после цялото столче и той беше за пране😅
Като цяло обича да си хапва той доста, паучовете ги изсмуква за 40секунди, а иначе взимаме от частната кухня, много съм доволна. Бисквити още сам не може да яде тъй като няма зъби, но кроки много обича, но и се научитеърдата храна да я чупи с пръстчета и тогава яде... невоята учи😅😂. Ама и аз го оставям да се оправя де, според мен така ще се научи, а не да му дъвча храната до 1-ви клас, и да се задави не ме притеснява, за разлика от една приятелка с която излизам и двете сме тотални противоположности😁😁
Днес бяхме в мола, имах ваучер за Комсед който трябваше да използваме, и един час избирах лакво да му взема за 100лв😂😂 голяма мъка, той не е бебе вече, почти нищо не му трябва, ако му трябва нещо на момента го взимам. А ми се видя тъпо да купя играчки и книжки за 100лв... та вече ваучерите не са опция, осен ако не са от х&м, вече само от там му взимам дрехи, въпреки че днес взех и от комсед на Bebetto един комплект, те са качествени горе долу.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 00:27 от Yana.GG

# 460
  • Пловдив
Доколкото съм запозната за пропускливост на червата при бебета, то е, че червата имат изключителна пропускливост до 6-я месец, а след това се затварят напълно едва към 2-та година. (Източника ми е Маги Пашова)
За аутизма при малките деца, започват да се забелязват симптоми по времето, когато се бие и ваксината за морбили (информация, от треньорката по плуване, която е чела за аутизма при децата).
Яна, не искам да ме разбереш погрешно, не ти опонирам, абсолютно те разбирам да ни предупредиш за това, предвид какво се е случило с детенцето на сестрата на мъжа ти. Дори доста се бях изплашила, защото май си писала и преди по тази тема. Заради това бях говорила с личната лекарка на Йоанна за пропускливостта на червата, и единственото, което постигнах е, да я доведа до недоумение какви неща приказвам. Нямаше диалог по тази тема. Или не е запозната, или не иска да говори, така и не разбрах.

Болибон, браво на твоето момиче! Йони сега се качва на дивана и се изправя да си взима книжки от библиотеката и това е 😄 Октомври сме на сватба, така се надявах да е проходила дотогава, но вече не тая надежда да се случи толкова бързо. Когато тогава.

Диди, браво за Стефи, че вече е на ясла! Аз все още се притеснявам, ще влезе ли догодина, няма ли. Може ли да споделиш какви изисквания имат, за да приемат Стефи? Аз четох, че е хубаво да пие детето самò вода и да се храни (но може да е информация и за 3-годишните в градина 🙂 ) Адаптация имахте ли?

# 461
  • Велико Търново
Ооо, Кате, не искаш да е проходила на сватбата, повярвай ми 🤣. Тогава няма спиране, Вики върви и кляка за всяко боклуче, клонче, цвете. А в количката вече не иска да стои изобщо ако сме спрели, за разходка няма проблем.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 15:20 от Plamingo__

# 462
По темата с НОИ, звъннах да питам какво и защо нямам превод. А и не виждам да пише, нещо по темата за 2рата година.
Та от НОИ ми казаха, че срокът на работодателите да подадат документите бил до 11.09, след това те имат 10дневен срок за обработка и едва тогава ще има превод за остатъка от август, май и за септември. Не можаха да ми кажат дали са ми подадени документите изобщо, в момента нямат достъп до тази информация.

# 463
В нои и аз звънях , казаха ми същото, има и писмено информацията , но може би не си намерила раздела.Сега и аз чакам търпеливо, но след тъпия отг от фирмата ни все си мисля  ,че ще си чакам до 20ти и накрая нещо ще куца.Както и да е .
Яна, помня , че го беше разказала това за детенцето.А вие направихте ли това изследване , защо ще отлагате ваксината ако там всичко е наред ?
Честито за яслата на Стефи,дано бързо да се адаптира и тя и вие с таткото.А за слизането от диван/легло аз сега я уча и вече може сама , но първо трябва да и напомня "как се слиза от леглото" и тя слиза, после задължително ми подава чехлите една по една да си ги обуя , много е сладко.Ако не и напомня тръгва да скача.
Болибон, браво на малката, все така смело да крачи!
И малко за нас : откъм говорене доста бързо започва да схваща , вчера в колата я "изпитвахме" с баща и на как прави пате,кон,крава,коте,куче,лъв,часовник,влак,колата,кокошката, всичките си ги каза със съответнуте им звуци и още мн неща се опитва да казва къде еднократно, къде често.Като и кажа "хвани горе" или нещо подобни ми прави впечатление, че вече ги разбира тези неща.
Относно съня : много е странна.Всеки божи ден на обяд спи точно 40 мин в кошарата и започва да става , съответно я взимам при мен да си доспи.
За нощния сън си казах , че ще съм по - настоятелна за кошарата , съответно първата вечер спа цяла нощ в кошарата с няколко събуждания, а снощи изкара до 7 часа сутринта, после я взех.Ще видим как ще е занапред.
За яденето : уж успях да пробутам нещо тия дни, а сега пак е тотал щета.Не знам до кога може да кара на хляб, попара или нишесте/овесени ядки преди да си докара сериозни дефицити.Старая се да пробувам тахани,авокадо и някакви плодове или месо в нещо, че да не е съвсем без хич,но не винаги се приема.
Иначе запазих час за пулмолог, няма да го давам тоя ксизал без второ мнение, че бил кортикостероид.
Сега една друга тема да засегна.Към тези , които комуникират с малко по - големи дечица около 2 годишни например.Проявяват ли агресия,когато им се пипне играчка,люлката,пързалката ,тебешир , листо или друго?Напоследък нашите приятелчета станаха много сърдити.Особено едното детенце често дърпа,бута, дори посяга да удря моята, ако е там , където другото дете не му харесва.Чудя се някакъв период на децата ли е или проявяват характер?Хем виждам майката как не и е приятно , че детето и се държи така , хем сякаш не му се обръща достатъчно внимание да не дърпа моето дете.Проявявам търпение , но не ми е приятно.Извинявам се ако се повтарям

# 464
Орехче, къде е тази информация, да потърся пак?
Райчето не ходи още сама, но е много по-стабилна от преди седмица. Държи да се е хванала с двете ръце и така да ходим.

Общи условия

Активация на акаунт