Съпруги на военнослужещи - 32

• 40 709
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
И аз чета, ама напоследък нищо ново и вълнуващо... обикновени работни делнични дни... всяка вечеер се случва да имаме някакво задължение, та се прибирам по тъмно вече
От снощи ходя на народни танци, записах се в групата на начинаещите, въпреки че съм играла повече от 9 години, но сега отивам за движението, а не за да уча и снощи беше много приятно
Дунди, благодаря, снимките са станали чудесни, доволна съм.. след 2 седмици сме и на коледна фотосесия, роклите са готови и чакат реда си
Честита ти награда, да си я ползваш със здраве
Фло, как мина при теб студентския ден?
Маги, вече сме почти 5.10. Подобри ли се малко настроението ти?
Пожелавам ви лека нощ и ще ви навестя пак 🩷

# 181
  • София
Привет, прекрасни!
Стисках палци, стисках и накрая вече забравих защо и за кого са тези стиснати палчета. ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ и МАГИ май имаха нужда от това.
Момичета от няколко дни съм многодетна баба. Имаме си гостенче от Германия. Дошло е тук на разменни начала да учи български. На 15 години и е много мило и възпитано дете. Приемното му семейство не е готово да го приеме и ние го взехме, докато те се приготвят. Трите грации много се забавляват. Говорят на немски, изведнъж превключват на английски, после пак на немски. И се смеят много, а аз им се радвам. Водихме я в Хепи, днес я гощавах със супа топчета, мусака, салата от домати и пъпеш. Каза, че майка й не е готвила такова ястие. Утре ще сме на таратор, кебапчета, картофи соте, шопска салата и крем карамел. Утре за закуска палачинки. Ще правим спагети, ще има и пица. Давайте идея за бг ястия.[/color] Може би ще бъде с нас до събота или неделя. Усещам как се привързвам към това дете. Ще видим как ще се разделим.
ДУНДИ, честита ти награда! Радвам се за теб!!!
Момичета гушкам ви и отивам да спя, че още малко и ще стане сутрин. Малката внучка вдигна Т, та утре няма да я водя на училище. Половината им клас е болен. Тя издържа до сега. Ще се оправи.
Лека и спокойна нощ!

# 182
Ох..много съм завеяна...Фло, разказала си ни за денят студентски... ама аз нали съм голяма бяла птица (не лебед, разбира се), съвсем съм изключила,че съм те прочела...извинявай! 🩷
Много е хубаво като са доволни децата
Моето дребното вече каза, че е поканила нейните приятели да стоят 2 дни у нас 🤣 родителите им бяха много щастливи като им споделих тази идея хахаха
Лека нощ вече наистина, че стана никое време 🫣🫣

# 183
  • Пловдив
Чета Фло и се върнах 35 години назад, когато ние ходехме така за по две седмици във Франция и после французите идваха през лятото за по две седмици у нас. И сега се замислих какво им правеше най-голямо впечатление в храната ни. Първото нещо беше хлябът. Бил като козунак, не като техните багети /франзели по нашенски/.
Харесваха им пълнените чушки, сарми, баница, лютеница, вафли, айрян. Всякакви постни храни - особено сух боб на яхния, леща, зелен фасул /от плоския, при тях беше от онзи кръглия/, грах. Гювеч с много видове зеленчуци, гювече . Сигурно има и още неща. Но всички умират за хубава баница. Всякакви сиропирани десерти - толумбички, баклава и подобни. То и при тях ги има вече в безбройните турски магазини, но не всеки влиза в тях.
Никой никога не хареса бозата, която нарочно им предлагахме, за да им гледаме физиономиите /те пък ни гледаха как ние преглъщаме стриди на брега на Ла Манша/. Весело беше.
Обаче това дете, ако има някакви връзки с България, може би вече е опитвало някои неща. Самото желание да дойде в БГ и да учи български е много интересно.  
Скрит текст:
Моят швейцарски шеф си е поръчал днес да му изпратим чувал с червени чушки, нямат си такива там. Обожава розови домати, не яде краставици обаче. Пращаме и кисело зеле домашно производство, бяло саламурено сирене и кисели краставички /само в саламура, не в буркан/. Само да дойде подходящото време и помощите за бедния швейцарски народ тръгват по трасето /тайничко, дано от митницата не четат тук/. Joy
Усмихнат ден на всички, аз захващам задачите за днес.

# 184
  • София
Привет момичета,
Октомври не е моят месец по много причини. Опитвам се да не мисля така, но ... Сега му се усмихвам на пук.
На работа се занимавам с глупости и това много ме напряга. Подготвяме разни мероприятия за 16 октомври и вчера след готови и изпратени покани от най-високо ниво ни наложиха цензура над половината програма... оказа се, че да показваш филм за бомбардировките в България е политически акт и още, и още... Не мога да повярвам в какви времена се връщаме (само тук мога да измрънкам). Тези от вас, които са имали и имат достъп до в. "Българска армия" предполагам вече виждат разликите.
В къщи нещата вървят бавно - още нямаме врати и няма уговорен ден за взимане на размери за кухнята, но вече и дъщерята претръпна. О първи си спи там, по-спокойно и е, има време да учи и да почива както тя си го подреди. Кучо още живее у нас, но като сложат вратите и той си отива с нея. Останалото си върви в ежедневните коловози на учебната година - разписания, балет, театър тук-там...
Фло, много се радвам за германчето. Ние преди години не бяхме избрани, защото като имаме три деца, нямало да има място и ако не можем да предоставим вариант за детето, то и нашето не отива на обмен - Първа немска е странно място. Преди време имахме едни испанки за цяла седмица да ги водим насам натам. Те много харесваха всички ястия с патладжан, сарми и домашен хляб.
Поздрави!!!

# 185
  • Пловдив
Фло, таратора, овчарската салата и сиренето по шопски предизвикаха фурор, сред едни немскоговорящи гости Simple Smile Баницата, тиквеника и боб в гърне, варен цяла нощ на жар също много харесаха.
Аз съм на работа, след близо двуседмично чистене на компенсации и ми е малко чоглаво, тъкмо като за първи ден Joy

# 186
  • София
Сладурки, благодаря ви за идеите. Hug
Вчера мусаката много се хареса, днес ще сме на пълнени чушки. Каза, че майка й не готви такова нещо. Ще й направим и гювечета. Сетихме се, че зетко много ги харесва. Ще правим и таратор. Те имат крем брюле, ние ще направим крем карамел. Онзи ден не успях. Стараем се да е доволно детето. Много е приятна, миловидна, усмихната. Вчера щерката я заведе на училище. Разказа й защо й поливам вода преди да тръгне. Детето беше много впечатлено. Радвам се, че децата и учителите са я приели много добре!
Изчезвам, че да не ми загори обяда и да се изложим пред чужденците. Любима моя приказка. Знаете защо. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 187
Добро утро!
Колкото и рано да се събудиш в събота, никога не е късно за чаша кафе.

Тази сутрин бих собствените си рекорди за ставане рано в събота "благодарение" на съседите отгоре Rage - 5,15 ч. - нечовешко време за събота. Отгоре живее един млад мъж, който е алкохолик и събира често компании и то по всяко време. В момента все още продължават с "купона". За съжаление май само аз ги чувам тук и никой не взема мерки, а дори и грозни скандали са вдигали. Както и да е. За мой късмет това е последната събота в която се събуждам в тази квартира. Да, това е моята "новина" и за това ви молих за подкрепа - днес се местя в новото си жилище. Всичко е на косъм, както се казва, но се надявам да приключат до обяд и да си занеса багажа най-накрая. Последният месец ми беше доста напрегнат с плащания, организации и т.н. Хубавото на цялата работа е, че най-накрая ще си имам собствено местенце тук /е, и на банката, но да се надяваме да не стигам до там да не мога да плащам вноските/.
Фло, изтървала съм нещо - какво учиш в момента?
Маги, напълно те разбирам с ремонтите и т.н. Казваш не обичаш октомври - за мен пък ноември и април са едни такива никакви месеци в календара - и да ги има, и да ги няма, все ми е тая. Не знам защо ми е такова отношението към тези месеци, но си е факт.
Преди много години /2009/ - леле, много си е, имахме холандче /нидерландче по новому/ на гости, после и моят син ходи там. Детето каза - вие много ядете Laughing, аз напълнях. Питам го - колко пъти яде днес и той ми отговаря - 3 пъти. А във вас по колко пъти ядете - 3 пъти Thinking. Тогава викам какъв е проблемът. Оказа се, че при нас му е толкова вкусно, че му се струва, че яде в пъти повече, отколкото у дома.
Това е от мен, не знам кога ще се включа пак. Няма да имам скоро нет /А1 са - нямам думи/, ще си подреждам и ще свиквам с новото място.
Всичко е за добро - това е моята мантра и ще я следвам.
Прегръдки за всички!

# 188
  • Пловдив
Е, листенце, стана значи. Като се сетя кога започна търсенето и мисленето... В кой район си? Пожелавам ти само хубави преживявания в новия ти дом. Много се радвам. Усмихна ми деня.
Аз днес уж щях да спя до късно, но не се получи. Но ще пия дъъълго кафе. После ще се разходя. Сама, ММ ни пази.
Приятни почивни дни на всички.

# 189
Добро утро
Листенце късмет на новото място сигурна съм че бързо ще свикнеш.
И аз по- рядко пиша но все пак ви чета, Фло сигурна съм че се представяш блестящи пред чужденчето и детето ще си тръгне с много добри впечатления.
И ние днес сме си дамска компания ММ ще ни пази
Хубави почивни дни ви пожелавам

# 190
  • Пловдив
И ММ е наряд, та и аз съм сама с чаветата Simple Smile
Дафиново листенце , честит нов дом! Да е изпълнен с усмивки, смях и топлота Heart
В кой квартал си?

Мисля днес да направя един санитарен полуден с елементи на готварство Joy "Мия" прозорците в момента и се чудя сега или следобед да скоча до магазина, че съм обещала баница и мусака, а нито кори, нито картофи има вкъщи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 191
  • София
Ех, че новинааа!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ.честито новодомство! Да си много щастлива в своето си гнездо!

Специален поздрав! Можем да го изтанцуваме!

У нас е весело, детето също казва, че тук всичко му е вкусно и сигурно ще се върне с повече килограми.
Днес ще го гощаваме таратор, лозови сармички, кокосов сладкиш. Плодовете винаги са на масата.

Спокойна съм, щом момчетата на ДУНДИ, ДИМИТРОВА и МЪНИЧЕТО ни пазят.
Гушкам ви, прекрасни! Hug

# 192
Здравейтее,
Листенце, честит нов дом! Да е изпълнен с топлина, уют и прекрасни емоции! ❤️
Хайде и аз с въпроса- в кой район си?

Всички днес пазят, ММ пък утре, тъй че да има ротация 🤣
Днес на хубавото време и ние бяхме на разходка, ходихме и до мола на изложение на кучета, нещо обаче не се впечатлихме и си врътнахме хубава разходка из магазините, а с 4 годишното това си е голямо приключение Joy добре, че в повечето случаи стигаме до споразумение помежду си Grinning
Днес сме на пица ние, че като се мотаем цял ден навън, манджа вкъщи нямаа Grinning
Приятна вечер от нас, утре пък ние ще сме на линия по женски и ще ви навестим пак тук Heart

# 193
  • София
Честит дом, Листенеце!!! Здраве, уют и.мнаго усмивки да има между стените му.
Ние днес сме по магазините. Отчет - налични два попюлея, маса за кафе, кафемашина и кана за топлене на вода.... може да няма врати и кухня и половината хол да е в материали и машини, но студентката си го харесва и успява да съжителства уютно с къртач, стълба, учебници... и така...

# 194
Отварям очи, за да посрещна Неделя в сърцето си!
Приятелско напомняне:
Бъдете над нещата. От там гледката е прекрасна!

Благодаря мили момичета за прекрасните думи!
Днес си пия кафето в новото жилище и ми едно такова - хубаво Simple Smile. В момента се включвам като използвам мобилния нет, дано скоро ми пуснат тв и нет.
Отговарям веднага - район Северен, Гагарин. Близо съм до Брезовско шосе. Купих апартамент, който се продава напълно завършен от строителя, с цялостно обзавеждане, за да си спестя главоболията, които има в момента Маги. Вчера имаше фотосесия, снимаха за сайта и уж са изчистили, но естествено аз трябва да пипна. Всичко ще стане бавно, но славно
Фло е пуснала страхотна песен и след като се подредя ще чакам гости.
Вчера след като нахвърляхме багажа и останах сама започна едно лутане и търсене на дрехи, козметика и т.н, защото трябваше да ходя на рожден ден Laughing Оправих се и направо към партито. В момента всичко е разхвърляно, но аз я карам полека, пия си кафето и се наслаждавам.
Това е от мен за момента, наслаждавайте се на почивния ден!

Общи условия

Активация на акаунт