Съпруги на военнослужещи - 32

• 42 385
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Купих си го това вино. Но ще го опитаме в подходящ момент, сега трябва да изровя с каква храна се комбинира. Даже си взех две различни, да сравнявам.

Технологията на производство е много стара, на повече от 8000 години. Най - голям производител е Грузия. Всъщност в Грузия се откриват най-старите следи от винопроизводство. Европа сега преоткрива оранжевото вино. На снимката е българско. Аз попаднах на 3 изби, които го произвеждат, сигурно има и други. В интернет има доста информация.
Следващото, което смятам да опитам, е синьо вино. Произвежда се в Южна Испания.
Покрай тази курсова работа научих и какво е витализирано вино, но ще го опитам, ако ми го подарят. 😆 Малко скъпичко ми идва.
То в този студ освен за вино за друго не се сещам да пиша. 😉 Наздраве от мен. Прекрасна вечер на всички.

# 421
  • София
Привет, прекрасни!
ДУНДИ, интересно ми звучи това оранжево вино. Преди доста години гаджето носеше черна водка от Фри шопа. Имаше и някаква тъмно синя водка. Нали не си падам по напитките, та даже и от любопитство не опитах.
Ние утре се гласим да отскочим до Перник, да видят децата какво са това кукерите. Да не си мислят само за Хелуин. На мен много, много не ми се ходи, че е студено, но нали трябва да показваме на германчето български бит и култура. Резервирали сме си маса, ще обядваме и после ще се прибираме. Надявам се, че децата няма да искат да стоим повече от 20-30 мин. Едва ли и толкова ще издържат. Ще носим и маски, че никак не ми е приятно, да се бутаме в тарапаната. Имаме роднини и приятели в Перник, но не мисля да ходим на гости. В това грипаво време изобщо не е за гости.
Хайде лека нощ и приятни сънища. Hug

# 422
Добро утро! ☕️
Утро, кафе и един нов ден...
Истинският смисъл на живота се крие в малките радости и споделени мигове...❤️!
Тайната на щастието е винаги да мислиш за хубавите неща, които имаш.
Дори когато са малко.
Дори когато е само едно!

Докато мигна и пак е събота - бързо минават дните, но пък събота и неделя още по-бързо. Имам доста работа, някои неща документално по апартамента трябва да се дооправят и т.н. Днес почистване, след това имаме сбирка от танците и айде, дошъл понеделник и пак на работа Simple Smile. Ами това е животът, важното е да има малки радости и споделености. Важното е да сме здрави, че напоследък има много болни. И аз като Мис Ю не обичам зимата, а тази ми се вижда безкрайна. Снощи сънувах, че след два дни е март и съм забравила да купя мартеници Laughing. Толкова бързам да дойде пролетта, че и насън го искам.
Фло, детето стана на 1 година, расте си, развива се нормално, вече ни забавлява със звуците и думичките, които изговаря. Да е здрава и усмихната, и ние покрай нея. Това им е работата на децата - да растат, останалото е наша грижа.
Хубав ден! Прегръдки за всички!

# 423
Добър деен!
Ето ме и мен, моя уикенд тази седмица започна от Петък, имах час за доктор и реших да си пусна целия ден.. имам и аз едно близко дете ставащо на 1г. Та й подготвих подаръка вчера и го подарихме.. поръчах й едни много сладурски "сладоледчета" ще ви ги покажа по долу...
Отметнах си неща в делничен ден, било хубаво сутрин да не бързаш, да оставиш спокойно детето и да изпиеш кафе с приятелки...
Днес сме на тема разчистване, трябва да сортираме и играчки, но вън е студено, по-добре вътре 🤭
Ето го и част от подаръка:

Пожелавам ви хубав ден! 🌸

# 424
  • София
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, МИС Ю здравейте!
А къде са другите??? Дали заспаха зимен сън???
ДАФИНОВИ ЛИСТЕНЦЕ, кога мина тази година? Сигурно вече ходи малката кукличка?
МИС Ю, много интересни "сладоледи" си направила. Бива си те.
А ние днес бяхме на кукерския фестивал в Перник. На децата им беше много интересно. Времето не беше студено. Изкарахме много добре.

# 425
Оо, Фло, не съм аз, далеч съм от такива творения... Поръчах ги...Сега имам любима дейност и тя е да спя.. не ми стига този сън и това е.. по този повод моя любима картинка напоследък е ето тази:

Лека нощ! 💜

# 426
  • Пловдив
Ние сме в Балкана, не много високо, но от вчера ни вали сняг.
И да не пускам два поста един след друг, за да не ми дърпат ушите...
Добро утро от мен.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 07:59 от dundi73

# 427
Неделя.
Ароматно кафе, меки чорапки и пижама.
Не бързам за никъде.
Тихо е.
Правя любимото си кафе и така започва моят ден.
Обичам да започна деня си с усмивка, спокойствие, благодарност и усещането, че ще бъде прекрасен, прекрасен ден!

Добро утро и от мен! Дунди ме е изпреварила Smiley. Много снежни снимки, бррр.
Фло, върви мъничето, изследва света. Годините много бързо вървят, както вчера казах - съботите и неделите още по-бързо. Ходила съм на сурва само в Асеновград, но в Перник ми се струва много зрелищно. Някой ден може и там да отида.
Днес традиционно разкрасяване и почивка. Така съм го нарекла този ден - няма да бързам и повече ще е нищоправене /разбирайте филм, пуканки и т.н./. От утре пак на тръстиката.
Хубав слънчев ден ви желая /тук е изпекло едно хубаво слънце/. Усмихвайте се и почивайте!

# 428
Здравейте, момичета. Вчера в София духаше силен вятър, малко се разходих, за да пазарувам. Днес пък е мрачно и не ми се излиза. Сготвих, а сега имам малко служебна работа.
Гледах клипчета от фестивала в Перник. Тече и смс - гласуване за най-добра група. Така ми се иска да участвам и аз, но си нямам група.Blush
На 1-ви януари в Банско  и Разлог всички се обличат в носии и кожи и става голям празник. Двата града спорят кой от кого е откраднал традицията. А пък те традициите се променят, допълват, за да съществуват по-дълго. И сега гледам, че тези групи са на първите две места в класирането. Поне засега.
Хубав ден от мен!

# 429
  • София
Привет, момичета,
Ние вчера дооправяхме кухнята - контакти, смесител, подкачване на уредите - като не спори, не спори, но с двойно време приключихме.
Днес не ми се мърда наникъде. Студентката е болна, останалите играхме настолни игри до сега. Правих бухти. Не знам какво да сготвя за после... Голяма мъка ми е това готвене, когато всички искат "каквото и да е", а после мрънкат "ох, това ли". Но ще трябва да измисля нещо. В шест съм на гимнастика (ставам нов човек и си спазвам обещанията).
С малката се опитваме да решаваме задачи, но е зверска съпротива с ученето в къщи.
За Перник не ми стигна ентусиазъм. Миналата година беше.мнаго хубаво, но тези дни ми е студено и не се наканихме. Гледаме в ю туб.

# 430
  • София
Привет, прекрасни!
И аз като МИС Ю сутринта станах в 9. Голямата внучка пържи американски палачинки с кленов сироп. Германчето и малката внучка нагъват здраво.
Днес нищо не готвих. Решиха да обядват сандвичи с луканка и кашкавал и с кашкавал и шунка. Сега им пека рибка и ще правя картофена салата. За утре съм го измислила. Пиле с ориз и пилешка супичка.
На обяд ходихме с две семейства на заведение. Хареса ни - на последната спирка на автобус 306 в Младост 2. Видях, че и рейс 413 минава от там, а също и 73.
Подремнах си след обяда, после си прегледах нещата за утре, а след малко ще се боядисам. Отлагах, отлагах, но вече няма за къде.
ДУНДИ, сигурно добре сте си изкарали.
Момичета, гушкам ви!

# 431
Ахх, много се радвам като има повече включванияяя 🥳
Дунди, внимавай, не носи сняг насам, ще съм ти разсърдена 🤣
На снимки, става!
Маги, честита нова кухня! Много хубави моменти да събирате!
Ако в Пловдив или около Пловдив разберете за кукери, моляя пишете мии, искам да заведем дребосъчка.
Успешна седмица на всичкии!

# 432
  • Пловдив
Добро утро. Днес вече съм в офиса с течаш нос. Важното е да има кафе.
МисЮ, кукери има по заговезни. На едната седмица в Коматево и Първенец, на следващата са в Марково.
Но не си го представяй като групите в Перник. Доста по-любителско е т.е. костюмите са други. И бият с пуски (мъжете го отнасят) Blush Но си е зрелищно и се събират много хора. И в Шрикоа лъка има, за дати ТМ да пита другия началник, той знае кой от тримата е от Широка лъка. Blush Даже синът му е в една от групите. Но там да стигнеш с кола за празника и да се прибереш, ще си е изпитание.
Слязохме от Балкана, не бяхме на много високо, а какъв хубав сняг ни наваля. На 5 км. разстояние, като излязохме по главния път от Калофер към Карлово, вече нямаше нито една снежинка. То затова на онази част от Стара планина ѝ казват Джендема.
Приятна седмица на всички. Нека е изпълнена с усмивки. Grinning

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 15:14 от dundi73

# 433
Дунди, мерси, чак до Широка лъка надали ще стигнем.. то и при майка ми има, на Сирни заговезни, но ще видим до къде ще стигнем и дали ще отидем
Приятна вечер на всички, аз отивам да играем настолни игри с дребосъка... И искам да ви кажа, че огромна обида при почти петгодишните е "вече не съм ти приятелка" 🤣 затова се съгласявам с желанията, че ... После става опасно 🤣

# 434
И ако не знаете откъде да започнете - започнете от кафето... ☕️
Добро утро!

Днес тук е чудно - слънцето се усмихва. Аз поспах малко повече и сега пия кафе и ще се приготвям за гости. Моя дружка идва от Шумен и ще трябва да си я посрещна подобаващо.
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт