Съпруги на военнослужещи - 32

• 39 239
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,не зная дали тук е  подходящата тема и моля да ме насочите ако не е така- търся информация за лагерите в чужбина за деца над 15г., предлагани към Clims военно почивно дело. Благодаря ви предварително за каквато и да е информация 🙃

# 706
  • София
Здравейте,не зная дали тук е  подходящата тема и моля да ме насочите ако не е така- търся информация за лагерите в чужбина за деца над 15г., предлагани към Clims военно почивно дело. Благодаря ви предварително за каквато и да е информация 🙃

Ежегодно във военните формирования около края на февруари идва информация за картите за почивка, вкл. и за тези лагери. Кандидатства се по общия ред за карта към формированието. В случай, че получите такава, в същата година това ви се брои за 14 дни отдих към агенцията (от общо 20). Българските детски лагери не се броят.
При останали свободни места - те се виждат в листа със свободни карти, който се обявява на сайта на агенцията по някое време през м.май. Лагерите са в различни държави. Дъщеря ми е ходила през 2017 в Чехия.
Предполагам на телефоните на агенцията ще ви дадат всякаква информация.

# 707
Сърдечно благодаря!Повече ме интересува дали са само български лагери /само българчета/ в чужбина или са смесени, както и имат ли някакви занимания там?Дъщеря Ви доволна ли е?Следя ги от 2 години,но едва догодина ще имаме възрастта🙃

# 708
  • София
Групите са смесени. Като правило не настаняват две деца от една нация в една стая. Участват държавите от климс споразумението. Събираха им телефоните - имаха по един час вечер с интернет, за да се обаждат в къщи. Имаха много занимания, преди лагера изпращат програма. Всеки ден е ангажиран. Нашите (не българчетата, а групата) бяха счупили една врата и никой не си призна. Шест дни до края всяка вечер всички правиха по 15 лицеви опори за наказание, защото не си признават. Дъщеря ми ходи след седми клас. Уцелиха студено време, но иначе беше доволна.

# 709
Очевидно
И да се смеем, и да плачем –
живеенето е за малко.
За малко само нещо значим.
Една черта от химикалка.
Приятели – дано са здрави.
Деца – дано да са щастливи.
Това най-много да оставим.
Довиждане – и си отиваме.
И нищо няма да си вземем.
И нищичко не притежаваме.
Освен, назаем, малко време.
И радостта, която даваме.
Мария Донева
Добро утро!

Колко много неща са се случили....
Мис Ю, искрени съболезнования. Днес стихчето е за теб, прегръдките също. Помни радостта, която ви е давал.
Фло, как е при Ромео на село? Аз съм на мнение, че всеки трябва да си знае колибата и да си живее самостоятелно. В този ред на мисли е хубаво, че грациите се изнасят. Ти пак ще си до тях, очевидно, но поне не и 24/7.
Дунди, свиквай, нищо не можем да направим - децата са големи и сами решават вече. Тя е умно момиче и ще се справи.
Аз съм малко поуморена, не се спрях - първо чистих апартамента, после къщата на село и с други неща се занимавах. Мисля, че малко поободрих майка, щом започна да участва в дейностите. В петък беше на контролен преглед и казаха, че всичко е наред, само трябва да мисли в положителна посока. Все още си поплаква, много я травмира тази операция. Сега се надявам да започне по-активно да се движи и да си върши нейните неща. През есента съм им резервирала почивка, малко да се разнообразят.
На мен ми предстои разнообразна седмица - ще ходя на лекар, ще оправям документи, ще отида до фирмата да си взема трудовата книжка и заповедта за прекратяване на договора
Скрит текст:
гадняри са си и това си е - преведоха ми по-малко пари след като казах, че напускам. Това още веднъж затвърди мнението ми, че съм постъпила правилно.
След това два дни в новата фирма и после на санаториум. Споразумяхме се, че ще мога да отида на почивка предварително.
Няма да пиша повече, че много стана, поздрави на всички и дано няма вече такива ужасни жеги.
Хубав ден!

# 710
Здравейте и от мен!
Будна съм от 7 ч, че детето е болно и от притеснение се събудих толкова рано. Иначе дори съм отпуска от утре, но още не мога да се отпусна. Днес имам и рожден ден, но нямам никакви планове, ставам на 40 и слушам хората, че не се празнувало….
Пожелавам си да сме здрави цялото семейство и така ще преминем през всяка трудност по пътя на сбъдването на мечтите и целите ни! И така, днес се надявам да бъде спокоен, хубав ден и не толкова топъл.

# 711
Честита да си, Сети! Здрава, усмихната и обичана!
Бързо да оздравява детето, за да можете да се насладите на почивката!

# 712
  • София
Добро утро, прекрасни!
Честит рожден ден, СЕТИ_БЕТИ! Бъди здрава, а за всичко останало - мечтай и се бори, за да го сбъднеш. Наслаждавай се на постигнатото. Детенцето ще се оправи. Стискам палци.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, щом си повдигнала духа на мама, това е добре. Здраво си поработила! Стягай багажа за санаториума и приятно изкарване!
Започна великото преселение. Внучките са много ентусиазирани. И аз помагам, та вчера доста се поизморих.
Изчезвам, ще им правя мекички. Малко окъснях, но нощес късно заспах от умора.

# 713
Сети_Бети, жива и здрава да си, да посетиш още много красиви места и твоите момчета много да те обичат! Аз си празнувах рождения ден, защото след това следва 50.Stuck Out Tongue Winking Eye
Малкият да оздравява бързо.
Ние се върнахме от почивка в Турция, чудесно беше. Топло отношение, прекрасна анимация, много сме доволни.
Фло, хубаво е, че момичетата ще живеят отделно. Но в същото време сте близо, за да им се радвате.
В Турция не усещах жегата, но сега пак напече. Искам пак на море!

# 714
  • София
ЧРД, Сети Бети,желая ти здраве и на всички около теб!!! Ще се оправи детенцето и да си изкарате хубава отпуска!

# 715
Честит рожден ден, Сети!
Много здраве пожелавам, всичко друго ще се нареди! Бързо оздравяване на малкия и да си изкарате чудесна отпуска! 🍀🌸🥂🥳
Дафиново листенце, радвам се за положителните новини по състоянието на майка ти, дано скоро и психически се вдигне още повече! Прегръдки!
А колкото до работата, явно наистина си направила по-добрия избор!
Фло, ще се чуем! 🩷
Лунно цвете, днес минахме покрай вас на село, но не знаех дали си там, сега ще си идваме по-често, може да се засечем някой път.
Мъничето и Радинка да не ги споменавам, че са там на хубавото синьооооо! 🩵

Утре мисля, че трябва да е денят, в който ми трябват доста стиснати палчета.... Ще кажа, ако стане каквото е намислено... Трябваше да разбера на 22ри, но тогава само лошото се случи .. сега се надявам този Понеделник да е по-добър откъм новини! ....
Приятна вечер и успешна седмица! ❤️

# 716
С времето разбираш , че щастието не е в удоволствието, а в спокойствието 💞!
Добро утро!

Мили момичета, изоставям ви за около две седмици - най-накрая дойде и моят ред за почивка. Днес тръгваме и се надявам да си почина на спокойствие. Иначе стартирах на новата работа - за момента мога да кажа, че хората са приветливи и се стараят да се чувстваш добре. Ще видим как ще е, когато започна същинската работа. Имам много да уча, но това ще ме държи в кондиция и е против деменция Wink. Хем е една и съща дейността, хем е много различно. Надявам се, че ще се справя.
Мис Ю, как си, какво стана?
Надявам се, че всички сте добре и сте на хладно. Пожелавам ви хубав и спокоен август!

# 717
  • София
Добро утро и от мен.
Аз стартирам с *фалстарт" на новото място, но каквито заповедите - такова изпълнението. На 2.08 получих заповед, че от 01.08 работя другаде... Аз съм в отпуск в еленския балкан. Е, ще се върна ден по-рано и от пети захващам новото хоро! И аз като листенцето, уж ще е същото, ама не съвсем, ама ще е много на английски... Ще видим.
Как сте всички, Мис Ю, мина този понеделник?
Фло, почиваш ли вече?
Сети Бети, в една тема за училища срещнах случайно твое мнение. Търся училище с удобно водене и взимане на Малечка около хотел Шипка. Не съм сигурна още, че ще я преместя, но ако имаш време драсни ми на лини как е вашето, че май него си представям като алтернатива.
Хубава събота и неделя на всички!!!

# 718
  • София
Привет, прекрасни!
МАГИ, честито ти назначение. Все пак - нова дестинация, нова обстановка, нови хора. Дано микроклиматът да е здравословен. Blush
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ - добре да изкараш твоята отпуска. Нас не ни мисли - ние ще сме тук и ще те очакваме заредена и вдъхновена. Да имаш чудесни преживявания! Hug
ДУНДИ, макар на патерици, поздрави от мен твоето момче за рождения му ден. Желая му здраве, късмет, обич, щастие и удовлетворение. Благословен да е! Wine Glass Wine Glass
СЕТИ_БЕТИ, как прекарвате отпуската. Във всички случаи е по-добре, отколкото на работа, нали? Grinning
ЛУННО ЦВЕТЕ, как си, как прекарваш ваканцията, с какво се занимаваш? Е затова хората ходят на училище, за да имат ваканция! Stuck Out Tongue Winking Eye
МИС Ю, обади се когато искаш и когато можеш. Hug
Ако си мислите, че почивам, не е така. "Съседите" като за начало пребоядисаха 3 стаи в бяло, след като преди 10 дни собствениците боядисаха апартамента  в екрю. Плочките на стената в кухнята - бели с черна фуга, Щерката ми възложи да направя фугите бели. Слушам и изпълнявам, само дето на козирувах! Grinning Пренесоха вече детските стаи, подреждането продължава. След като заминат кои на запад, кои на изток, ще започне ремонт у нас - латекс, циклене и лакиране на паркет, нови мебели.
Дядо белобради на село арпаджика вади. Може да е дядо, за мен е гадже младо. Ромео го наричам, защото го обичам. А мен, красивата Жулиета, на село вий не ме търсете. Нагласена, натъкмена, ще срешнете Жулиета по жълтите павета. Joy

# 719
Фло, много настроение лъха от твоите рими!
Момичета, благодаря ви за пожеланията за моя рожден ден. Отпуска съм още една седмица, за изминалата имахме две посещения на УНГ, едно на зъболекар, маникюр, педикюр. Малкия вече е на антибиотик, чакам пълно оздравяване, но засега още кашля. След зъболекаря и направята на един кариес с упойка, у нас взех да хапна, че бях прегладняла и съм си нагризала устната от вътрешната страна. Ей такова не ми се беше случвало. Снощи пък ми рукна кръв от нося, както си стоя, а тази сутрин на малкия му текна със събуждането. Какво се случва? Искам да минава този период и вече само хубави неща да се случват. Заради обикалянето по лекари нищо не успяхме да планираме за идната седмица отпуска. По-важно е да сме здрави. И у дома е почивка.
Мис Ю, да стискаме ли още палци?
Дафинов лист, приятна почивка на теб!
Маги, ще ти драсна.

Общи условия

Активация на акаунт