На море в Гърция 2023 - IV

• 52 121
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
От Турция има и катамаран от Бодрум до Кос, който качва само няколко коли. Ние ползвахме него преди години, още е същия, но цената за кола е пораснала доста за еднопосочно пътуване. Слагам линк към сайта в скрития текст, за който се интересува.

Скрит текст:

# 151
Сирос, нямам представа има ли директни от Турция до Сими. Възможно е. Той е много добре свързан с Родос, по цял ден сноват корабчета. Да идеш и да ни разкажеш Simple Smile

Deviant Art,
цената за кола за половинчасово плаване ме потресе... Иначе и аз съм пътувала с този преди 17 или 18 години, нямам никакъв спомен качваше ли коли (пеша бях).

# 152
Параход, ти промени цялата ми концепция за почивката догодина Scream Laughing
Аз бях решила да отидем до Родос през Турция, да обиколим там разните Троя, Измир и после да акостираме в Родос. Ама щом не можем да минем с колата, явно ще трябва да мисля план Б.

# 153
Mosquita,
ако цената не ви бърка, вариант е действително да минете през Кос, както е писала Deviant Art. Оттам до Родос втори ферибот в гръцки води не е дълго и не би трябвало да е толкова скъпо.

# 154
Ъъъ, като видях цените на сайта, ми не, мерси,   ще мисля друг маршрут Grinning
Варианти има много. Единия е да се насочим към Скопелос и Скиатос, другия е да продължим обследването на Йонийските крайбрежие, другия е да продължавам да чета вашите маршрути, та да си открадна някоя идея Grinning

# 155
Ъъъ, като видях цените на сайта, ми не, мерси,   ще мисля друг маршрут Grinning
Варианти има много. Единия е да се насочим към Скопелос и Скиатос, другия е да продължим обследването на Йонийските крайбрежие, другия е да продължавам да чета вашите маршрути, та да си открадна някоя идея Grinning
Фериботът за Скиатос и Скопелос също не излиза много на далавера с кола. Това е може би най-скъпият ферибот, който сме плащали в Гърция. Но пък си заслужава:)

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 09:44 от BettyBoop

# 156
  • София
Параход, Сими в и т.н. ли попада? Много ми е на сърце тоя остров.
От снимки ли или от лично преживяване ти е на сърце? Simple Smile

След 30 минути "Ох!" и "Ах!" от гледките, които се разкриваха от акостиращия кораб и от разходката покрай морето, дойде отрезвяването. Simple Smile Може би е по-туристически и от Родос. Joy Едновременно дойдохме 3 кораба. Simple Smile Ние бяхме с "междуградски транспорт", но имаше и такива с еднодневни екскурзии. Кръчмите - с предварителни резервации. Стоят масите празни, но няма как да седнеш. Качихме се на влакче, от което имаше красиви гледки. В брошурата очертан един дъъъъълъг маршрут. По едно време спря за снимка, където в далечината се виждаше съседното селце. Ако се бяхме усетили, че това е последната му точка от маршрута и след това се връща, щяхме да продължим пеша към селцето. Simple Smile Не беше далече, а сигурно е било по-автентично. После не ни се връщаше отново, а и беше баир, затова отидохме на малкото плажче в края на столицата - г.з до г.з. Simple Smile Постояхме малко, топнахме краката, защото на 9 юни все още водата беше доста студена и тръгнахме да търсим ядене в поосвободилите се кръчми. Simple Smile Рядко ми се случва в крайбрежна таверна да не продават прясна риба. Предлагаха сардини от буркан, паста с морски дарове (замразени) и подобни. По тази причина подминахме 2 таверни, но в третата се предадохме. Joy Ядохме спагети болонезе. Joy Поне се заситихме, но не по "гръцки". Simple Smile Сувенирите - само най-китайските боклучета и то скъпи. Затова преди ден-два писах, че Халки ми хареса повече от Сими. Беше значително по-спокойно. Ако имахме някакъв превоз, сигурно щяхме да видим и по-хубави места. Simple Smile

Mosquita, самолетът до Родос е толкова удобен! За час и малко си там. Коли под наем има в изобилие. Wink

# 157
Таня, ако това е Сими, направо ме довърши с правата лопата. 😟
Пишеш сякаш е организирано пътуване, аз ги избягвам, но все пак, нямам лично преживяване, надявах се.  😕

# 158
Таня, работата е там, че ние обичаме пътуването и нарочно си търсим по-заобиколни пътища, за да стигнем и като цяло то е част от преживяването, като тръгнем на почивка. Тази година умишлено избягвахме магистрали, пътувахме из разни планински пътчета вместо 2- 4 часа и се нагледахме на страхотни красоти. Та, заради това аз бях измислила да ходим до Родос с кола през Турция, виждаше ми се готино приключение. Blush

# 159
  • София
Сирос, сами си организирахме транспорта от пристанището в Родос. Избрахме си сутрешен и следобеден час на една и съща фирма. Направиха отстъпка като е отиване и връщане. Корабчето беше само за хора. Но на острова имаше и корабчета на организирани екскурзии. И това беше в началото на юни. Не мога да си представя какво е в натоварен сезон. Сигурно има и по-добри места, но все пак без кола трудно могат да се видят. Може би ако се отиде с голям кораб с кола и се нощува там, чувството ще е друго. Сещам се за Фискардо на Кефалония колко е различно, когато еднодневните екскурзии преминат. Joy Но от това едва ли ще се промени менюто в таверните. Wink

Иначе е много красиво!

Скрит текст:

Бялото отсреща са стълби: Simple Smile

Плажчето:

Много бързо ставаше дълбоко.

Горе има старини, до които не сме се качвали:

Mosquita, и ние обичаме така. Но в Турция сме правили само обиколка на Турция. Има много неща за гледане. Твърде сложно ми се струва отскачането до гръцки остров, когато има кола.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 11:45 от Таня67

# 160
Deviant Art,
цената за кола за половинчасово плаване ме потресе....

Параход, още преди 8-9 години цената за еднопосочно пътуване с кола беше сериозна (не чак като сегашната), а за отиване и връщане общо беше нещо минимално. И сега ми направи впечатление, че са дали цена само за еднопосочно, сигурно няма много желаещи. А колите как ги сбутаха не е истина... Уж имаше места за 8 коли, а бяхме само 3, наместиха ги на магия на долната палуба при хората.

# 161
Не знам дали сте минавали от Айвалък до Лесбос, и там пътуват едни подобни катамарани с вместимост 8 или 9 коли. Ами има желаещи - пълни си се и трябва да се букне по-отрано. Цените обаче определено не са такива (не те разбрах съвсем за минималното - че цената за двупосочно е минимално над тази за еднопосочно ли имаше предвид?)

# 162
Цената за двупосочно пътуване с кола беше доста по-ниска от тази за еднопосочно. Нещо от сорта на 20-30 евро общо за колата в двете посоки, а само за еднопосочно пътуване до Кос - 80 или 90. Спомням си, че ми отне доста време да го схвана това ценообразуване, чудех се да не би нещо в превода по сайтовете да са объркали (запазихме през агенция). Но не, такива си бяха цените и като отидохме на пристанището.

Други фериботи от Турция не сме хващали. Просто тогава решихме, че сме прекалено близо до Додеканезите, за да ги пропуснем Simple Smile Първо искахме до Родос, но бяха само пътнически фериботите и затова единственият избор от Бодрум беше Кос.

Надали ще отида някога пак в Кос, наистина си е поангличанчено място и е единственият гръцки остров, на който съм виждала Макдоналдс. Но не съжалявам, имаше какво да се види, а ако не бяхме стигнали дотам, нямаше да отидем до Нисирос и Икария.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 12:36 от Deviant Art

# 163
Цената за двупосочно пътуване с кола беше доста по-ниска от тази за еднопосочно. Нещо от сорта на 20-30 евро общо за колата в двете посоки, а само за еднопосочно пътуване до Кос - 80 или 90. Спомням си, че ми отне доста време да го схвана това ценообразуване, чудех се да не би нещо в превода по сайтовете да са объркали (запазихме през агенция). Но не, такива си бяха цените и като отидохме на пристанището.
Тоест, цената въобще не е каквото пише в сайта, ако човек търси двупосочно Simple Smile Това е обнадеждаващо.

Ще се радвам да споделиш някоя и друга снимка и впечатления от Нисирос, че от доста време го заглеждам.

# 164
Като се прибера след работа ще потърся снимките, че доста отдавна беше. Ние отидохме само на екскурзия за един ден, с едни малки фериботчета от Кос, които возеха и коли. Целта ни беше да видим кратера на вулкана поне отблизо, защото водехме двегодишно дете и не бях сигурна доколко ще е безопасно за него, но всъщност беше съвсем постижимо. Само дето после заспа и не можахме да се разходим в Никя, както ни се искаше Simple Smile А точно Никя изглеждаше най-интересно на снимките преди да отидем.

Общи условия

Активация на акаунт