Почувствах се зле.

• 11 015
  • 326
  •   1
Отговори
# 90
Прочетох само първия пост. Бих казал само едно - баси и драмите, баси и ниското самочувствие. Продължавай с психотерапевта, или ако трябва го смени, че с тия драми мъжът ти наистина може да те смени, ама не заради друга( та).

# 91
Не е само фотограф, работи и друго и е докторант.
Може да е много достоен човек и да заслужава всяческо уважение, но има проблем в отношенията ви като семейство. С това нали би се съгласила?

# 92
Този терапевт вместо да ти помага да си отработиш травмите, ги задълбочава и ти създава нови тревоги.
Отърви се от него. На твое място бих се отървала и от мъжа, който също те мачка яко.

# 93
Няма как да имаш прогрес с терапевта, като проблема е мъжът ти.
Ти също си проблемна.
Избрала си човек,  който не привличаш, а е избрал теб, защото си му удобна по някакви негови критерии.
Това с тази жена го остави.
Но е трябвало да кажеш нещо. Аз пък съм директна, даже и до грубост мога да стигна, ако отсреща е някой тъпанар.
Бих казала, Мария, Пенке, Стоянке, ние тук сме дошли семейно, не мислиш, ли към твоята компания да се присъединиш?
Елементарно.
А за да го каже това, значи просто му е гот да се гаври с теб. Със сигурност знае, че и на терапевт ходиш за проблема си. И да го каже, ама авторке - това поведение направо крещи бре.
Мачка си те яко.
И мнението ми, че може с нея да не ти изневерява, евентуално, но като не го привличаш, все ще си намери някоя друга да си свърши мъжката работа.
А ако някой мъж ми каже, че не го привличам, ама ме избрал щото еди какво си - бия му шута.
Иначе комплекс, че той не те харесва нямаш. Имаш факт, че не те харесва и ако ще сто години да ходиш, това няма да повлияе на мъжа ти да те обича, да те харесва.
Ще те уважава като домакиня, съпруга. Може и секс да прави с теб. Ама ще си търси другото навън.
И в случая трагичното е, че пред теб го е показал. Голямо неуважение. А ти вместо да я сиктердосаш онази, си седяла и мълчала.

# 94
Авторката има брутално ниско самочувствие, чак ми става неудобно да я чета. Смята мъжа си не само за нещо повече от себе си, а за нещо велико. Не знам докъде ще я докара.

# 95
Teрапевтът ти се държи като стрина- клюкарка. Не осъзнаваш ли, че той ти насажда допълнителна тревожност, която засилва твоята неувереност. Резултатът е, че /в темата/ ти търсиш оневиняващи обяснениея за постъпките на хора, които те карат да се чувстваш зле. Тя имала намкаква си причина на виси на вашата маса, той също си имал неговите. А, ти къде си в цялата картинка? Ами, ти гледаш на всички да им е добре, въпреки че ти се чувстваш зле. Ето, това трябва да обсъдиш със следващия терапевт. Но ние ти спестяваме  парите за тази сесия, да си ги похарчиш за собствената
 си душичка.
Ти трябва да заявяваш себе си пред другите. Няма как, пост фактум, за всяко нещо да се консултираш с терапевта, а да си изградиш стратегия на общуване. Да казваш "не" на някого, който няма право да се поставя пред теб.
За мъжа ти- всички  мъже се разконцентрират от хубави жени, но умните и уважителните гледат да не им личи, т'е. -контролират се. Особено, репликата в киното е някакво безумие.

# 96
plodovo_mlqko, имаш ли навика да намираш оправдания за всяка проява на неуважение и простотия от страна на мъж ти?
Терапевта ми звучи като да се опитва точно това да ти покаже. Като в онзи виц  - "ти си умна жена, ще измислиш нещо..."

Скрит текст:
Един мъж се прибира посред нощ. Влиза вкъщи и се опитва да обясни на жена си, защо е закъснял:
- Жена, ... аз...
Жената:
- Знам, знам, имали сте събрание, после си чакал трамвай, рейс и докато дойдат....е закъснял си. Голяма работа!
На другия ден мъжът пак закъснява:
- Жена, аз...
Жената:
- Знам, знам имали сте банкет, не са работили телефоните и не си могъл да ми се обадиш, после рейс, трамвай... е закъснял си. Голяма работа!
На третия ден мъжът пак закъснява. Влиза, целият в червило, от джоба на сакото му висят бикини...
Жената:
- Скъпи, къде беше?
Мъжът:
- Ти си умна жена, ще измислиш нещо.

Непрофесионално, но пък може би трябва да се замислиш?

# 97
И какво като е докторант?
Отдавна не се впечатлявам от титли!
Продължавай да му говориш колко му се възхищаваш и ще вземе да си повярва, че ти не си достойна за него! Тц,тц,тц
Сигурна съм, че не е такъв в реалността, както ти го виждаш с твоите полу -заслепени очи!

# 98
Той терапевта не може да и помогне, па ние ще успеем.
Няма шанс. От нея си зависи.
Тя си е избрала мъж, който не я харесва, че и го е казал.
И тя пак го е избрала.
Та виновна си е.
Де да знам, да смени терапевта може би.

# 99
Пак казвам, не мога да преценя адекватно ситуацията, затова търся мнения. Едва ли има нещо към мъжа ми, тя е контактна. Тя спомена, че на другата маса има човек, който не й е приятен, може затова да е останала при нас.
Ммм, да, сериалът има и втора серия където част от загадките са обяснени. Мъжът явно е с малко по-младежки идеи за живота, но все пак е показал, че държи на теб, въпреки че не ти отдава цялото си внимание, но нима не си е бил такъв самото начало? Нали все пак и преди да заживеете заедно си го виждала как се държи в компания? Щъкат му очите насам натам, то телом си е твой.

# 100
И кво като тази жена е стояла при тях цяла вечер и са си направили мохабета, кво като и е казал така по време на филма? Филмите са си в нейната глава, явно наистина този мъж не е за нея, щом трябва да внимава за всяка дума и с кой говори. Ниското самочувствие е огромен проблем за връзка, защото изпада постоянно е такива ситуации. Ама с второ дете на път, хайде да не ги развеждате, че после вие ли ще и ги гледате тези деца?

# 101
Кое поражда ниската ти самооценка? Ако нещо с външността ти, интелекта, цялостното ти представяне пред околните или друго просто го коригирай. Заради себе си обаче! Не заради мъжът ти, който очевидно не те уважава и подценява. Ако ти си уверена, чувстваш се добре в кожата си и другите ще го усещат! За мъжът какво да кажа-взел си е мила и добра домакиня и майка на децата му и си свирка. Явен комплексар. Не му се давай, покажи му, че и ти имаш обожатели и предизвикваш интерес. Само на него си му жена, за останалите мъже може да се апетитна хапка 😉

# 102
Е, ти , съвсем се издаде вече.
 Ако ти си някой льольо, който ходи като малката цветарка от маса на маса, други може да имат определени очаквания за вечерта си.

# 103
Не е ли малко идиотско да мачкаш нечие самочувствие, и после да се тръшкаш, че ти правят сцени?

# 104
Когато се приближих, го чух как й казва тихо: ,,Чакай сега да видим как ще реагира и започнаха да се смеят".
Това ми прозвуча много странно?! Сякаш те са близки, а ти си третото колело на вечерята...

Общи условия

Активация на акаунт