Почувствах се зле.

• 11 013
  • 326
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Направо прекалихте, развод, аборт, да вземе, да си сложи въжето вече, а?
Стига сте били толкова груби, авторката знае къде греши, ще се оправят.

# 181
Благодаря за мненията. Това на мъжа, който се включи в темата, също ми е полезно и донякъде е прав. Прави са и всички дами, твърдящи, че не успявам да се заявя и че изглеждам като човек, който желае да угоди всячески, за да се хареса. Ниската ми самооценка идва още от детството. Често ми бе повтаряно, че не мога, че няма да се справя, за да бъда мотивирана уж. Често се намираше и нещо, което не е окей във външния ми вид. Дори и сега, вече пораснала, все нещо не ми е окей. Това идва от майка ми. Баща ми почина, като бях тийнейджър. На моменти имам самочувствие, а в други то рязко се изпарява. Ето затова и тръгнах на терапевт - да придобия една здравословна увереност.

# 182
  • Варна
Дано, ама по-скоро тя ще си преглъща в името на семейството. И ще става все по-смачкана, вярно няма да е първият такъв случай.

# 183
Не преглъщам, съобщих, че не ми е приятно и че не ми харесва това държание. За случката в ресторанта може би деликатно трябваше да кажа, че сме излезли семейно, но не се сетих как да реагирам, мислех, че момичето само ще стане. Не исках да правя циркове, да се излагам и още повече да показвам неувереността си.

# 184
Това, че не ти харесва
общоприета за липса на добро възпитание проява, не те прави теб неуверена и правеща циркове.

# 185
Защо ли от всичко написано останах с впечатлението, че парите за терапевта са хвърлени на вятъра.
По-добре да ги беше инвестирала във външния си вид. Нищо екстремно, само най-базовото - нови дрешки, фризьор, маникюр, курс по гримиране... Грижите за външния вид дават самочувствие на една жена, а придобие ли самочувствие, започва „да свети“ и да привлича околните. Просто е.
Самочувствието идва отвътре, от собственото ти усещане, а не от думите на околните.
Огледайте се – пълно е около нас с грозновати по природа жени, някои дори истински крокодили, но... Излъскани, нагласени, усмихнати, сияещи... И всички ги харесват. И не ги възприемат като грозни. И клуб от поклонници си имат даже.

А смачканите сгодни женици никой не ги харесва, даже собствените им мъже.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 08:59 от Как' Сийка

# 186
Да заявиш себе си не е неувереност. Замисли се, ако седнеш на масата на някого и жената ти каже "беше ми приятно, че поговорихме, ако може друг път да продължим, защото сме излезнали семейно" неуверена ли ще ти се стори? Не. Може да ти се стори рязка, груба, но не неуверена. Така и с другите.
Но това трябва да го приложиш и вътре в семейството си.

# 187
Aми, докато го повтаряш това до втръсване, ще бъдеш неуверена, мъжът ти ще го знае и ще се гаври с теб. Не знам, защо си го представяш като цирк, да кажеш на някого " довиждане, ще се видим на детската площадка". Или, да прекъснеш събитие, което те тормози, като си измислиш причина да тръгнеш веднага. Добре, разбирам, че тогава не си се сетила. А, защо сега го повтаряш и си се заела  да оневиняваш другите?
Разбери, за твоя дом, твоите отношения, твоите деца, твоя мъж, ти си с предимство пред външни за ситуацията и мястото  хора.

# 188
Точно така, недей да преглъщаш а леко, полеко се заяви и постави границата. На мен, като някой ми каже, нещо от сорта, това не може, това няма да стане, не можеш да се справиш и планини обръщам и пак го постигам. Критиката ме нахъсва и мотивира. В тоя живот всичко може, стига да го искаш силно. Трябва да се научиш да отстояваш себе си и да се цениш повече.
Опитай и ти.

# 189
В тази ситуация с момичето в ресторанта, от снощи я мисля, не виждам как се гони натрапник, който не се усеща. Аз лично не зная как бих реагирала, и дали не бих постъпила като теб. И други съфорумки не дадоха сходни ситуации и решения, защото такава нагла гостенка на чужда маса е някакво изключение.
На Кечър примерът беше много добър, но няма тъждество с твоя.
Ако това се случи пак, защо не опиташ да говориш с нея, ама динамично, непрекъснато, да и отклоняваш вниманието от мъжа ти, да я разпитваш за децата и, мъжа и, просто я вкарай в дребнотемие, говорИ ти за работа, проблеми, гледай я в очите, обсебИ я, докато и досадиш, до принуда да стане и да си тръгне. Ако тм се опитва да участва в разговора, го прекъсвай с нова тема - дрехи, оууу,  чудна рокличка, откъде е, пък аз от еди- кой си сайт и т.н, оу, прическата ти..., пък аз...фризьорката ми,....дъра - бъра, женски работи, и пълен игнор на този чаровен уникален злодей. Да не може да вземе темата нито той, нито тя, инициативата да е твоя да доминираш в разговора и определено да е скучен и на двамата.
Нещо такова си мисля да отиграеш.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 08:34 от tays

# 190
И аз като тебе съм възпитавана, с натискане и мачкане, и със сравняване с децата в целия квартал не в моя полза.
Обаче моят характер по съвсем друг начин се формира вследствие на това възпитание. Сега тези дето ме възпитаваха имат нужда от терапевт, не аз.

Вече си голяма, със собствено семейство, трябва да се стегнеш и да се научиш да си изказваш мнението и да парираш простаците, защото деца ще възпитаваш и от теб пример ще вземат.

# 191
Tays, и затова си трябва малко хъс да обземеш разговора и да го завъртиш около себе си. Тя се е свила на масата и се е крила в тоалетната.

# 192
15 години преработваш травмата от смъртта на баща си? Не си я преработила и си влязла в брак с травмата си. Няма как да не се отрази на взаимоотношенията със съпруга ти. Не мисля, че само той е виновен за ситуациите, които описваш. Трябва да работиш върху себе си, сама, ежедневно. Не чакай психологът да те оправи, той и без това не се справя.

# 193
Ами детето пък защо търпя да дава цветенца на тая нахалница?

Викаш го при тебе и казваш "Цветята са за мама". Ще седя аз, а мъжът ми и синът ми ще ухажват някаква.

То е ясно, че няма да се развеждат.  Бременна с второ дете, пък и тя не иска. За нея тоя мъж е бог. Сигурно се чуди как е благоволил да и обърне внимание и той и е обяснил - добра и некомерсиална. Тоест, пада си по кучки, но няма кинти за такава.

И парите за терапевта отиват за тоя дето духа, то и няма как да е, след като от една страна професионалист се опитва да вдъхне увереност, а от друга в собствения и дом мъжът и я подкопава.
Мъча се да измисля полезен ход, но засега не се сещам.

# 194
В темата терапевт до терапевта - аборти, разводи, мъжа по-лош от сериен убиец, въобще, филми на макс. А, паралелно обиди и допълнително мачкане на авторката, защото тя така или иначе го позволява това, защо и ние да не дадем своя дан. Аз изобщо не го виждам тоя мъж толкова зле, че чак аборти и разводи, реално нищо не е направил. Има забележки в поведението, които подлежат на изговаряне и изчистване. И читав терапевт, защото наличния само допълнително драма вкарва, отделно не е свършил и грам полезна работа.

Общи условия

Активация на акаунт