1-ва АЕГ - тема 5

• 81 673
  • 700
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,
Може ли някой да сподели впечатления за паралелката Предприемачество? Не успях да намеря детайлна информация на сайта.

Паралелката е от 2 години. И аз се интересувам за нея. Иначе на сайта на училището има учебен план както за "Чужди езици", така и за "Предприемачество". Имат малка разлика.

https://fels-sofia.org/bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD-% … E%D0%B2%D0%B5-203

# 241
Здравейте,
Може ли някой да сподели впечатления за паралелката Предприемачество? Не успях да намеря детайлна информация на сайта.

Паралелката е от 2 години. И аз се интересувам за нея. Иначе на сайта на училището има учебен план както за "Чужди езици", така и за "Предприемачество". Имат малка разлика.

https://fels-sofia.org/bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD-% … E%D0%B2%D0%B5-203

Имам познато дете, което учи там в 8 клас тази година. Доволно е, за разлика от майката, която мисли, че не учат достатъчно. Препитах го по математика - ами знае си детето.
Но те, по принцип, в 1 АЕГ го карат много лежерно. Имам ученичка, която готвих в 7 клас и отиде в тази езикова гимназия в паралелка с испански, прекрасно дете. Тази година идва известно време заради НВО 10 клас. Ами тя все едно три години не е посещавала часовете по математика. Къде се крие причината за това, не знам, макар че е важно да го разбера, защото следващата учебна година, по всяка вероятност, ще учи внучката в това училище 8 клас.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 05:44 от Blaga Georgieva 742496

# 242
  • София-Младост
Моите впечатления са много добри от това, което учат в паралелка Предприемачество, в последствие бизнес анализ, Лични финанси  и Въведение в маркетинга. Но и синът ми си го влече тази материя. Преподава им заместник директора г-н Кръстев, първата година им води и История и мога да кажа, че също много си харесваше предмета.
Нещата при повечето днешни тийнейджъри стоят така, харесва ти преподавателя, е равно на увлича те и по предмета си.

# 243
Имам ученичка, която готвих в 7 клас и отиде в тази езикова гимназия в паралелка с испански, прекрасно дете. Тази година идва известно време заради НВО 10 клас. Ами тя все едно три години не е посещавала часовете по математика. Къде се крие причината за това, не знам, макар че е важно да го разбера, защото следващата учебна година, по всяка вероятност, ще учи внучката в това училище 8 клас.
Част от класовете, които сега бяха 10 клас за съжаление имаха много неспособен преподавател по математика, и в 8 и 9 клас не научиха нищо, може да видите назад в темата, подписка имаше, после слава богу го освободиха, дойде друг, но човекът почина, после заместници и те така. Ако искате да се наблегне на математиката, не е това мястото. Макар че има и много добри учители, просто не всички класове имат късмет.

# 244
Имам ученичка, която готвих в 7 клас и отиде в тази езикова гимназия в паралелка с испански, прекрасно дете. Тази година идва известно време заради НВО 10 клас. Ами тя все едно три години не е посещавала часовете по математика. Къде се крие причината за това, не знам, макар че е важно да го разбера, защото следващата учебна година, по всяка вероятност, ще учи внучката в това училище 8 клас.
Част от класовете, които сега бяха 10 клас за съжаление имаха много неспособен преподавател по математика, и в 8 и 9 клас не научиха нищо, може да видите назад в темата, подписка имаше, после слава богу го освободиха, дойде друг, но човекът почина, после заместници и те така. Ако искате да се наблегне на математиката, не е това мястото. Макар че има и много добри учители, просто не всички класове имат късмет.
Не, не искам да се набляга на математиката. На нея това не й е любим предмет. Но не искам да остане съвсем неграмотна по математика. И в същото време си задавам въпроса - така ли е по всички предмети. Добри преподаватели, знам, има навсякъде, както и не толкова добри. Но за 1 АЕГ напоследък много се говори за падане на нивото, което е жалко, защото там отиват много добри деца. Надеждата сега е в новия директор.

# 245
  • София
Blaga, писах Ви на лични, за да не се повтарям 100 пъти тук. Прочетете темата и назад.
И тази ( на 2-3 стотни след 2АЕГ) и миналата година 1АЕГ е начело от езиковите на ДЗИ по математика)

# 246
  • sofia
Ами щом се говори за падане на нивото не се записвайте в това училище. Записвайте се там, където се говори за качване на нивото.
   Всяка година по това време четем как се говори, че  не се учи в това училище и питания дали има наркомани🙄
   Има много други опции,  записвайте децата там, където ги спукват от  учене и родителите са доволни.

# 247
Факт е, че са доволни родителите от по-горните класове, визирам 11 и 12, които имаха късмет със страхотни учители по математика и български. Не така стои въпросът с 10 клас. За математиката обясниха в предния пост, същото е и по български. За съжаление, за нашия клас положението е зле и по основния предмет- английски , защото, за разлика от почти всички 10 класове, ние не сме при Лозанова. Общо взето отбиване на номера по предмета, играят на карти, говорят се общи приказки от учителя, за отваряне на учебник и дума не може да се каже. Английският е на ниво 5 клас. Явно протекциите на старото ръководство водят до там.  Не виждам обаче разлика и при новия директор, дано поне в 11 и 12 клас реши проблема, че да ги подготвят поне за матурите по БЕЛ и Английски.

# 248
А вярно ли е, че новият директор бил парашутист?
Ако е така, тогава се очаква напускане на добрите учители и реално смъкване на нивото.

# 249
Тези длъжности се “получават” с протекции и връзки. Вероятно добре се е представил на конкурса все пак, но…
Кастрева на РУО е несменяема вече с години. Тази другата баба Такева на синдиката вече сигурно е 80 годишна и не пуска мястото.
Тази на 2 АЕГ Лазарова обиколи и руо, и министерства, сега май е зам. министър…

# 250
  • София
Blaga, писах Ви на лични, за да не се повтарям 100 пъти тук. Прочетете темата и назад.
И тази ( на 2-3 стотни след 2АЕГ) и миналата година 1АЕГ е начело от езиковите на ДЗИ по математика)
Това, Скиорче, не е вярно. Миналата година  1 АЕГ със сигурност НЕ е   първа на ДЗИ по мат ПП сред езиковите. Друга е гимназията, разликата  е над 40 стотни, а и  бройката явили се от другата е  по-голяма. При ООП знакът е обратен, да, но трудно се вадят изводи на база  само 2-ма, респективно 5  явили се от цял випуск. При профилираната става дума поне за 20 + и 30+ явили се, което прави картинката с  една идея по-обективна..

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 12:23 от пенсионирана русалка

# 251
  • sofia
А вярно ли е, че новият директор бил парашутист?
Ако е така, тогава се очаква напускане на добрите учители и реално смъкване на нивото.
Аз не знам някой директор на училище да не е парашутист, това е така откакто свят светува. Но не виждам връзката с напускане на добрите учители.

# 252
Такъв без опит не знам.

Но така де, все от някъде се почва. 1 АЕГ не е лош трамплин Simple Smile

# 253
  • sofia
Така е, това е второразредно училище, за което никой не е чувал, не се учи и излизаш пълен профан. Ползват го за трамплин към истинския елит.

# 254
  • София
Грешката в моя, Русалке. Мисля, че ти беше обърнала внимание, че е втора след НЕГ. Но това пак показва висок резултат, а не “западане”, както някои пишат.

Общи условия

Активация на акаунт