1-ва АЕГ - тема 5

• 81 699
  • 700
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Грешката в моя, Русалке. Мисля, че ти беше обърнала внимание, че е втора след НЕГ. Но това пак показва висок резултат, а не “западане”, както някои пишат.
Аз лично за западане нищо не съм казала. Още повече пък заради нов директор... Всичките новоназначени директори  най-вероятно са  връзкари, да, но ще драпат да се доказват.

# 256
Новият на 1 АЕГ специално е болезнено амбициозен. Баща му беше отличен мениджър. Дано е прихванал от него, но без тежкия му характер.

# 257
  • София
Новият директор, ако не друго, доста дисциплинира нещата и откакто е там няма свободни часове, по-рано пускане на учениците в блоковите часове, липса на час на класа и т.н. На родителската среща също дойдоха всички учители и подходиха ангажирано (преди не беше точно така).
Така че не знам дали е парашутист, но се старае определено.
За западането на 1 АЕГ - пресилва се, разбира се. Който иска, ще учи и ще вземе максималното от училището и от преподавателите (а там има чудесни учители, особено по БЕЛ и МАТ).
Наркомани в средата на детето ми няма, все хубави и учещи деца. Не казвам, че няма употребяващи по принцип там, просто ние не ги познаваме. Но аз знам за много такива и в Американския колеж, който е уж най-престижното училище.
Така че според мен трябва по-спокойно да се подхожда. Ако детето има стабилно семейство и устои, във всяко училище ще успее.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:44 от jasmin tisane

# 258
АК е доста по-зле в това отношение спрямо 1 АЕГ, ама “злите” езици са си наумили английската и това е… Joy

# 259
  • София
Оф, още ли наркоманите са в 1АЕГ, така е от поне 65 години (не се шегувам, баща ми и аз сме я завършили, тия приказки са още от негово време).

# 260
Колебаем се между 9 ФЕГ и 1 АЕГ с немски. Бихте ли споделили защо сте предпочели 1 АЕГ?

# 261
  • Sofia
Колебаем се между 9 ФЕГ и 1 АЕГ с немски. Бихте ли споделили защо сте предпочели 1 АЕГ?

Защото детето искаше да си почине малко от немския, след 7 години в Шилер Simple Smile Това в кръга на шегата, а иначе - за да завърши с два езика на отлично ниво - английски и немски. Намесата на трети език за мен би се отразило в това нито един да не е на отлично ниво.
С две думи - френският си е нов език за нас, вашето дете какъв език е учило досега?

# 262
Здравейте,

На първа смяна и втора смяна в колко часа започват и свършват учебните часове?

# 263
  • София
Сутрин започват в 7:30, а вечер приключват в 19 часа. Мисля, че последните 2 години 8 клас започват от 8 часа, но нека кажат родителите с по - малки деца, тъй като моят син винаги е бил от 7:30.

# 264
Сутрин започват в 7:30, а вечер приключват в 19 часа. Мисля, че последните 2 години 8 клас започват от 8 часа, но нека кажат родителите с по - малки деца, тъй като моят син винаги е бил от 7:30.

Да, тази година 8 клас започваха първа смяна в 8 ч., а втора - в 13 ч.

# 265
  • София
Оф, още ли наркоманите са в 1АЕГ, така е от поне 65 години (не се шегувам, баща ми и аз сме я завършили, тия приказки са още от негово време).
Дам, навремето, когато дъщеря ми сподели със съученички, че ще учи в Първа, реакцията беше: "Ааа, първа наркоманска".
Много смешно Joy
Винаги съм се чудила защо хората масово не могат доброжелателно да кажат "Успех!". Аз така съм си научила детето, но явно не всеки го прави. И тогава доста я заболя, не очакваше.

# 266
Здравейте
Аз да питам, английска литература изучава ли се и на какво ниво?

# 267
  • София

Тази година 8 клас започваха от 08:20ч, като осмите класове през първия срок са първа смяна, а останалите втора и след това обратно. Сега през юни преместиха 8 клас от 07:30ч.
Часовете са на блокове, но е имало анкета и дискусия дали от следващата учебна година да не са по 40 мин. Не знам какво ще е крайното решение, но на родителската среща останах с впечатлението, че това предложение идва от новия директор.

# 268
  • В средата на времето
Наистина ли смятат да махат блоковете? 🙄 Интересно ми е какви са доводите за това предложение.

# 269
  • София
Не е решено още за блоковете. Ще има анкета до родителите, но децата масово са против да се махат, обяснимо защо.
Директорът обясни, че се обмисля това, защото има чести случаи на освобождаване преди края на блока (от порядъка на 20 минути и повече), защото били приключили с материала за деня и нямало какво повече да правят.
Часовете трябвало да се уплътняват до край. И е прав, де.
Но предполагам, че с подходящи мерки може да елиминира тази практика и без да маха блоковете.

Общи условия

Активация на акаунт