Прекратяване на трудов договор по член 110 от КТ ?

• 472
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Питането ми е следното:

При прекратяване на трудов договор по член 110 от КТ дължи ли се предизвестие и какъв срок е предизвестието.
За срока на договора кога се издава  УП 2 И 3 при приключване на основния трудов договор или при прекратяване на втория ТД
Благодаря предварително за отговора.

# 1
  • София
Здравейте,
Питането ми е следното:

При прекратяване на трудов договор по член 110 от КТ дължи ли се предизвестие и какъв срок е предизвестието. - Зависи какво пише в договора, ако не пише нищо - 30 дни, освен ако не се касае за материално-отчетническа длъжност (чл. 326 от КТ).
За срока на договора кога се издава  УП 2 И 3 при приключване на основния трудов договор или при прекратяване на втория ТД - Не се издава, ако се касае за периоди след 2000 г. (чл. 5, ал. 7, т. 2 от КСО).

# 2
Здравейте,
Питането ми е следното:

При прекратяване на трудов договор по член 110 от КТ дължи ли се предизвестие и какъв срок е предизвестието. - Зависи какво пише в договора, ако не пише нищо - 30 дни, освен ако не се касае за материално-отчетническа длъжност (чл. 326 от КТ).
За срока на договора кога се издава  УП 2 И 3 при приключване на основния трудов договор или при прекратяване на втория ТД - Не се издава, ако се касае за периоди след 2000 г. (чл. 5, ал. 7, т. 2 от КСО).

Благодаря Ви.
Желая успешен ден

# 3
Здравейте, в момента съм в майчинство 1 година, фирмата я обявиха в несъстоятелност. Казаха ми да ходя до Фонда за гарантирани плащания. Какво ще се случи с майчинството ми втората година и работодателят, който е некоректен ми държи трудовата книжка?

Общи условия

Активация на акаунт