Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 080
  • 533
  •   1
Отговори
# 210
Роднините са важни, защото човек може да се ориентира в семейните отношения - дали са топли и сърдечни, или са интриги и вражди. Още по-важни са отношенията с родителите и какво е семейството. Разбира се като съм била на 20-25 години и през ум не ми е минавало за такива неща, нито пък някой от родителите ми ми е обяснявал.

# 211
Огромно значение. С комуняги не се сродявам.
И аз. С русофили също.Laughing

# 212
Огромно значение. С комуняги не се сродявам.
И аз. С русофили също.Laughing

Е това определено е един доста важен маркер за джинс в света.Майка ми е рускиня и ако мъжа е русофоб ще стане страшно.

Аз като цяло нямам предразсъдъци за политика, но когато ходех с американец имахме разни несъответствия във възгледите.Също ми се вижда доста сложна връзка с македонец

# 213
Вероятно от позиция на личен опит и предпочитания повечето казват с такъв и онакъв не се събирам. А как бихте реагирали на изборите на вашите деца, ако за вас са неприемливи. Не става въпрос за избор на пропаднал алкохолик, например, но при различна раса, религия, етнос, социален произход? Днес светът е огромен, не е като някога-срещаш половинката на работа, в университета, в махалата. Можеш да срещнеш сродна душа, много различна по произход, кръв, религия.
Ще се опитате ли да дадете съвет, да се намесите рязко или ще подобрите всеки разумен избор, в смисъл пренебрегващ предразсъдъци.

# 214
То за русофилството попада в графата сходни възгледи и разбирания за света, което включва и политическа позиция и пристрастия. На 20 не обръщах внимание на тези неща, но сега са ми важни. Няма как да се получи нещо, ако възгледите са коренно противоположни.

Относно произход от комунистически или друг род, важно е човекът какъв е най-вече, разбира се, но в подобен случай и аз бих имала много сериозни резерви.

# 215

Относно произход от комунистически или друг род, важно е човекът какъв е най-вече, разбира се, но в подобен случай и аз бих имала много сериозни резерви.
Ако човекът е от такъв род, най-вероятно споделя същите възгледи.

# 216
Възгледи не знам дали ще споделя, но облагите от възгледите на родата сигурно ще ги ползва.

Нямам отговор как бих реагирала, ако детето ми се събере с човек от друг етнос и религия. Много зависи на какъв етап, с какъв точно етнос или конкретна религия и колко я изповядва тази религия.
Скоро коментирах с мой приятел, че се притеснява много за дъщеря си. Не живеят в Бг и въпреки, че детето е в английско училище, всички момчета от нейния клас изповядват ислям

# 217
Предупредила съм относно моите виждания за връзка с мъж с друга религия. Повече от това не мога да направя.

# 218
Ако случиш на човек, който не натрапва своите възгледи, може и да се получи успешна връзка въпреки различията. Започне ли обаче единият да се налага и да се опитва да промени другия, не става.

# 219
  • Sofia
Ако случиш на човек, който не натрапва своите възгледи, може и да се получи успешна връзка въпреки различията. Започне ли обаче единият да се налага и да се опитва да промени другия, не става.

Е, както знаем, в ислямския свят не е задължително съпругата да е със същата религиозна принадлежност, но децата обезателно трябва да са мюсюлмани. Така че "натрапване", в малка или голяма степен, няма как да липсва.

# 220

Ако човекът е от такъв род, най-вероятно споделя същите възгледи.

Мисля, че децата не е задължително да бъдат  обременени с убежденията на родителите си или да бъдат държани отговорни за тях, отделни личности са. Това би изключило самосъзнанието, способността човек сам да прави оценка на родителите си и да се разграничи от възгледи, които не отговарят на неговите собствени (ако има ясно изразени такива). Но, да, възможно е децата да имат същите възгледи, както и родителите, и да се ползват с блага, ясно как получени, така че съм по-скоро не за обвързване с отявлен комунистически род.

# 221

Е, както знаем, в ислямския свят не е задължително съпругата да е със същата религиозна принадлежност, но децата обезателно трябва да са мюсюлмани. Така че "натрапване", в малка или голяма степен, няма как да липсва.

Зависи колко е религиозен, може изобщо да не е. Това би трябвало да стане ясно още в съвсем начален етап на връзката. Аз не бих могла да живея със силно религиозен човек, който проповядва религиозни убеждения и практики и ги изисква от партньора  и децата си  от каквато и ще религия да е. Включително и православна, каквато формално се водим в нашата страна.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 09:57 от Iris04

# 222
Скрит текст:
Не оспорвам. Всъщност обаче нямах предвид конкретно религията.

Относно политическите възгледи, според моя опит е твърде малка вероятността децата да се различават от родителите си.

# 223
  • Столичанин ама не в повече :D
Важен е джинсът... как стои
Скрит текст:
Sunglasses

# 224
Вероятно от позиция на личен опит и предпочитания повечето казват с такъв и онакъв не се събирам. А как бихте реагирали на изборите на вашите деца, ако за вас са неприемливи. Не става въпрос за избор на пропаднал алкохолик, например, но при различна раса, религия, етнос, социален произход? Днес светът е огромен, не е като някога-срещаш половинката на работа, в университета, в махалата. Можеш да срещнеш сродна душа, много различна по произход, кръв, религия.
Ще се опитате ли да дадете съвет, да се намесите рязко или ще подобрите всеки разумен избор, в смисъл пренебрегващ предразсъдъци.

Нямам деца все още и това за мен е хипотетична ситуация, но най-вероятно, ако имам възражения към човека в каквото и да е отношение, бих говорила спокойно с детето си и бих посочила къде аз бих видяла проблем сега или по-нататък в отношенията им, без да забранявам, без да се карам, без да налагам.

Казвайки това, да споделя, че аз от 18-годишна живея и се развивам в чужбина, в мулти-култи общество и среда, и това е помогнало да сформирам толерантни възгледи относно произход, раса, етнос, религия на даден човек. Както не съм съгласна мен да ме определят единствено на база произход (българка), така и аз съдя за хората - и в случая за кандидат за сериозна връзка - по лични качества и възгледи (негови и на семейството му), а не по нещо друго. Разбира се, с върл муджахид няма да се обвържа, както няма и с някой с далечни от моите ценности и мироглед.

Общи условия

Активация на акаунт