Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 23 070
  • 533
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
Аз съм от Варна, мъжът ми е от София, това да не са Владивосток и Буенос Айрес, че човек да не може да има впечатления за семейството, приятелите, средата на другия.

Може и двамата да сте от София и да не придобиеш впечатления.
Първо - впечатленията са субективни. Наскоро имаше тема: дъщеря ми ще взима момче на разведени родители (нещо такова). Впечатленията на майката бяха доста притеснителни.
Сега пък се е появил проблем с чуждата религия.
За някои е голям проблем, ако бабата и дядото страдат от диабет.
Но като цяло, ако искам да осуетя другият да придобие впечатление, единствено бих се затруднила, ако живеем на една площадка във входа.

Аз написах това за София-Варна, но то се цитира извън контекста и придоби глупаво значение. Имах предвид, че София и Варна са големи градове и не всеки познава всеки, както би било в едно село. А не че са ужасно далече и софиянци не знаят къде е Варна и се плашат да се женят за варненци, а варненци не пристъпват в София от ужас.
Този, който писа след моя пост, го допълни с някакви глупости. Сълза бил пуснал и т.н., не помня вече.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 10:37 от Esmee

# 226
Естествено, че няма да добиеш впечатления, щом не искаш.
Тук се обсъждат случаи, в които хората се интересуват и им е важно каква е средата, в която е израснал човекът до тях, с когото се предполага, че са и ще бъдат най-близки дълго време. Освен всичко друго така се опознава самия човек, разбираш го по-добре, виждаш го в цялост в естествения му хабитат.

# 227

Относно произход от комунистически или друг род, важно е човекът какъв е най-вече, разбира се, но в подобен случай и аз бих имала много сериозни резерви.
Ако човекът е от такъв род, най-вероятно споделя същите възгледи.

Мисля, че децата не е задължително да бъдат  обременени с убежденията на родителите си или да бъдат държани отговорни за тях, отделни личности са. Това би изключило самосъзнанието, способността човек сам да прави оценка на родителите си и да се разграничи от възгледи, които не отговарят на неговите собствени (ако има ясно изразени такива). Но, да, възможно е децата да имат същите възгледи, както и родителите, и да се ползват с блага, ясно как получени, така че съм по-скоро не за обвързване с отявлен комунистически род.
Хе, хе, че те старите комуняги, не могат и на малкия пръст да се намажат на сегашните крадци.
Новите дори нямат и убеждения, освен алчността и продажността, ако не е някакъв нов идеал, за който не знам. А пък и ако някой, който минава 40-те, тепърва се е замислил за връзка, важността на убежденията на бабата и дядото на партньор в бъдещето са малък проблем.
Понеже имам дете в началото на 20- те и покрай него познавам доста млади хора. Никой от тях не гледа стари комунистически родове и на кого прадядо му е бил комунист.
Но съм чувала доста коментари за "новите" връзкари.
Опитвам се да кажа, че ако някой е потомствен крадец , такъв му е джинса.  То е  предразположеност също като към зависимостите.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 10:40 от zavs

# 228
  • SF
Да, разбира се, EmmaT. Зависи колко време продължава връзката. Ако е за цял живот, възможността да опознаеш повече подробности, нараства значително.

# 229
Различната религия е много притеснително обстоятелство. Еднакво бих се уплашила както от потенциалната възможност мое дете да се обвърже с партньор, изповядващ исляма, така и с такъв, членуващ в секта. Изключвайки кръщенето си, което не помня, личните ми убеждения ме тласкат по-скоро към източноазиатските религии и атеизма.

По отношение на политическите пристрастия считам, че всеки има право на мнение, но когато мнението е войнстваща пропаганда на крайни възгледи, бързо се отдръпвам назад. Всякакви крайности в мисленето за мен показват твърде ограничен светоглед, а прекалено агресивното налагане на собствените виждания е нещо, което в моето съзнание има прекалено много прилики с насилието над личността.

По отношение на реалния или мним аристократизъм в някои семейства ми се ще да споделя впечатление, придобито от (признавам си) глупавия пример на телевизионно предаване - "Черешката на тортата". Изумявам се как живеят и разсъждават хора, които принципно се считат на елита на нацията. Нямам предвид звездите-еднодневки, а хора, които са второ-трето-поредно поколение интелектуалци в страната. Някои от участниците ме изненадваха изключително приятно, за други обаче съжалявам, че сами разбиха ореола на аристократизъм, който си бях изградила за тях. Така че... Ами хубаво е човек да познава семейството на потенциално дългосрочния партньор - за да няма изненади. Иначе драмите около нероден Светльо няма да намалеят.

# 230
За религиите съм склонна да се съглася. Но това не е джинс, а нрави и обичаи. Ако бебе с родители  мюсюлмани бъде отгледано в християнско семейство, то ще възприеме техния бит, но ще  е примерно избухливо,  като биологичният си баща.

# 231
  • София

По отношение на политическите пристрастия считам, че всеки има право на мнение, но когато мнението е войнстваща пропаганда на крайни възгледи, бързо се отдръпвам назад. Всякакви крайности в мисленето за мен показват твърде ограничен светоглед, а прекалено агресивното налагане на собствените виждания е нещо, което в моето съзнание има прекалено много прилики с насилието над личността.

Хм. А според мен за конформизма има специален кръг в пъклото. Затова винаги съм харесвала по-скоро радикали, отколкото либерали.

# 232
Скрит текст:

Относно произход от комунистически или друг род, важно е човекът какъв е най-вече, разбира се, но в подобен случай и аз бих имала много сериозни резерви.
Ако човекът е от такъв род, най-вероятно споделя същите възгледи.

Мисля, че децата не е задължително да бъдат  обременени с убежденията на родителите си или да бъдат държани отговорни за тях, отделни личности са. Това би изключило самосъзнанието, способността човек сам да прави оценка на родителите си и да се разграничи от възгледи, които не отговарят на неговите собствени (ако има ясно изразени такива). Но, да, възможно е децата да имат същите възгледи, както и родителите, и да се ползват с блага, ясно как получени, така че съм по-скоро не за обвързване с отявлен комунистически род.
Хе, хе, че те старите комуняги, не могат и на малкия пръст да се намажат на сегашните крадци.
Новите дори нямат и убеждения, освен алчността и продажността, ако не е някакъв нов идеал, за който не знам. А пък и ако някой, който минава 40-те, тепърва се е замислил за връзка, важността на убежденията на бабата и дядото на партньор в бъдещето са малък проблем.
Понеже имам дете в началото на 20- те и покрай него познавам доста млади хора. Никой от тях не гледа стари комунистически родове и на кого прадядо му е бил комунист.
Но съм чувала доста коментари за "новите" връзкари.
Опитвам се да кажа, че ако някой е потомствен крадец , такъв му е джинса.  То е  предразположеност също като към зависимостите.

С риск да прозвучи крайно и използвайки анонимността на форума (иначе не си позволявам да обсъждам политически теми), ще кажа, че аз гледам. Имам позната, която се омъжи в наследствен комунистически род с висок обществен статус, наследствени апартаменти и т.н. да не описвам по-нататък, но тя го направи поради пресметливост, нямаше проблем откъде идва всичко. Аз не бих го направила.

Иначе уважавам твоето мнение, но не съм съгласна с твърдението, че синът на крадец става също крадец, това му е джинсът. Има понятия като самоопределеност, свободна воля. По тази логика иначе, повечето австралийци с потенциал за убийци и крадци ли са, щом знаем, че преди няколко века на континента Австралия англичаните са изпращали на заточение най-закоравелите си престъпници и това им е джинсът?

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 11:07 от Анонимен

# 233
  • пустинята Гоби
Аз познавам хора, които се взеха от пресметливост и трябва да ви кажа, че имат много хубаво семейство и се разбират чудесно. За някои хора произхода на другия може да действа като афродизиак, знам ли. Аз нали друго съм търсила и намерила, хорските избори не ме бъркат.

# 234
Аз познавам хора, които се взеха от пресметливост и трябва да ви кажа, че имат много хубаво семейство и се разбират чудесно.
Не може да се твърди със сигурност. Когато не сме преки участници в едни отношения, не знаем какво е всъщност, само виждаме как изглежда.

# 235
И мен и грам не ме вълнуват хорските избори и животи, интересувам се дотолкова, колкото това е повод да се замисля аз как бих постъпила в тази или онази ситуация, чисто хипотетично понякога. Нито съдя, нито нищо. Но знам аз с какви хора искам да общувам и да се обграждам, и съответно съм много избирателна кого допускам до личния кръг.

# 236
Аз смятам, че родителите могат и въобще да не са фактор за възгледите на децата.
Ето цялото ми семейство са с комунистически настройки, имат сравнителна непоносимост към чужди раси, към гейове и т.н. Въобще класика

Аз и сестра ми сме много отворени и към раси и към религии и към сексуална ориентация, дори често се караме с по-старото поколение по политически теми.

Семейството на приятеля ми е религиозно, дори ходи на църква всяка неделя.
Той е краен атеист, дори ме иска да пали свещ за мъртвите.

Сега децата имат достъп до толкова информация и могат сами да решат какви искат да бъдат.За добро или зло

П.п. Нямам никакви проблеми ако децата ми искат да се женят за други раси, стига да не бъдат потискани по полов признак.

# 237
Не съм си задавала въпроса, но вероятно е имал значение, не само за мен, но и за гаджетата ми. Все се е стигало до познанство - с мои и техни родители.
Сега ( поне досега) и синът ми е така.

Но съм свидетел как на близки приятели ( съвсем нормално семейство с добри доходи), пълнолетната 20г дъщеря хлътна яко по криминален тип. Всички опити да я откъснат, я настрои още повече срещу родителите и.
Какво бихте направили вие?

# 238
Не съм си задавала въпроса, но вероятно е имал значение, не само за мен, но и за гаджетата ми. Все се е стигало до познанство - с мои и техни родители.
Сега ( поне досега) и синът ми е така.

Но съм свидетел как на близки приятели ( съвсем нормално семейство с добри доходи), пълнолетната 20г дъщеря хлътна яко по криминален тип. Всички опити да я откъснат, я настрои още повече срещу родителите и.
Какво бихте направили вие?

Как свършиха нещата?

# 239
  • пустинята Гоби
Аз познавам хора, които се взеха от пресметливост и трябва да ви кажа, че имат много хубаво семейство и се разбират чудесно.
Не може да се твърди със сигурност. Когато не сме преки участници в едни отношения, не знаем какво е всъщност, само виждаме как изглежда.
Със сигурност нищо не може да се твърди в този живот, но аз това виждам, това давам за пример. Произхода на един може да е като афродизиак за друг. Да бъдеш привлечен от някой от малцинствата е почти нулево вероятно точно заради джинса, който тука нищим.

Общи условия

Активация на акаунт