Да, от 30 докъм 45г расте. Потребност от раждане не изпитах никога.
И аз така съм възпитавана, но в днешно време е трудно да се види целия род, който е пръснат по цял свят, ако изобщо го има. Имаме по много малко деца. Едно е да има наследствена болест в семейство със 7 деца, при която все при някое ще се появи, а друго да имаме едно или две деца. Единствено дете и единствено внуче съм. Може децата, които бабите ми, леля ми, майка ми и баща ми не са създали да биха били болни, но те не съществуват. Има генетични тестове, които дават по-добра представа какво ни грози.
Наличието на алкохолик, пушач или комарджия може да погнуси децата дотолкова, че въобще да не пипнат алкохол, цигари и хазарт. Единият ми дядо е бил алкохолик, а баща ми и сестра му не слагат и капка алкохол в устата. Родителите ми не пушат, а аз пуша. Децата ми ненавиждат цигари покрай мене. Алкохол също не употребяват, никакъв. Казват ми, че е за клошари и пияндета.
За мене беше важно мъжът да е здрав, да не е хронично болен, семейството да са здрави до 50 или 60г, примерно, да не са кавгаджии, криминално проявени, да ценят образованието, да владеят езици и дотам. Е, едното ми дете хич не обича да учи езици.
А за пари и състояние няма гаранция. Най-богатият ми прадядо умира най-беден. Страх ме е от болести, залежаване, войни, земетресения, природни бедствия, но от европейско безпаричие не ме е страх.