Важен ли ви е джинсът при избор на партньор?

• 22 996
  • 533
  •   1
Отговори
# 390
Вилата пак си е семеен избор.
Въпросът е на кое семейство: на младите или на родителите на един от двамата, които да ги задължават да ходят непременно.

# 391
Аз винаги забравям, че има млади, дирижирани от родителите си...

# 392
Мъж на 30+, който е залепен за мама и/или всеки уикенд ходи да копа на село, защото мама го юрка - и най-свестният да е на света, за мен лично е твърдо не. Не бих изтърпяла такъв.

# 393
Не съм в София..Но много млади си купуват имоти и копат, косят и се радват на това.

# 394
Знам и не спирам да им се чудя...

# 395
Едно е да копаш, защото ти така искаш, правиш го за семейството си и за себе си, а съвсем друго е, защото маминка ти е свирнала и ти като добро пале отиваш.

# 396
Не съм в София..Но много млади си купуват имоти и копат, косят и се радват на това.

Няма нищо чудно. Важното е и двамата да го искат това.
А не след време някой да се усети, че всеки празник, всеки уикенд и всяка отпуска трябва да я прекарва на село и с хора, които не харесва. И започват скандалите, та чак до развода.

# 397
Да, така е! Но родителите ли са виновни или това, че ти угаждаш, а в един момент ти натежава?!

# 398
виновни са родителите в не малко случаи да, онези манипулативните и токсичните..

# 399
Лично познавам родители, постоянно намират начин да кажат на порасналото си дете: "Ееее, ама за никъде сте без нас,  нали? Хайде кажи си го, че сами не става и си не можете ... ехехехе" уж на майтап, ама.... крайно гадничко е. Дали са, и дават, ама и тровят. Такава "помощ" не ща и нямам.

# 400
Ако откажеш да копаш и си гледаш семейството, а мама вдигне кръвно и заплаши да те изхвърли от завещанието - тя е виновна.

# 401
  • Paris, France
А ако се съди по темите в СО, май главният критерий е мома от града да не се хваща с ергенин от село. Защото него все ще си го влече натам, а и да не го влече, техните ще го привикват всеки уикенд да си ходи да копа. И той ще тичка, къде ще ходи.

Е, ако ходи сам и не настоява жена му да ходи с него, може и да е ОК. Зависи и от свекърите. При моите ходех с удоволствие като бяха малки децата, а те тогава живееха в абсолютна пустош, без съседи и без градски транспорт наоколо. Дъвка или цигари да искаш да си купиш, трябва да се качваш в колата. Такъв живот не влечеше мъжа ми, нито братята му или сестра му. За много пенсионери е екстра.

Много от сегашните граждани сме потомци на някакви селяни. Нашите прапрапрадеди са отишли в града и не са се върнали на село. Сигурно има и други подобни.

Тук, мине не мине, се срутва по някоя многоетажна сграда. Последно в Париж падна блок след експлозия на газ. В Марсилия непрекъснато пада по нещо. Въпрос на време е и нашите блокове да сдадат багажа. А селските къщи си седят от векове.

Едното ни дете иска да идем да живеем във ферма. Другото не е против, но не знае дали иска да остане.

По КОВИД карантината и дистантата работа, която тук става задължителна за всеки, който може да работи дистантно, много съседи се изнесоха по селата на юг. Никой още не се е върнал. Някой даже си продадоха тукашните жилища.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 17:15 от Nevena Virolan

# 402
Според мен джинсът е важен като ориентир. Но нито сега се знае всичко за рода/ произхода, нито на млади години някой се интересува, а и гаранция - Франция Simple Smile

# 403
Ако един има 100 и дава всичко, а друг има 300 и дава само половината, то кое е повече и кого би избрала?
Пак първия. Този, който днес разполага със 100, утре може да има 1000. Wink

На мен също ми е изключително важно мъжът да е съгласен всичко в семейството да е за общо ползване. Делене не мога да понеса.

Изключително странно ми е било да наблюдавам при някои двойки да се цепи цент-стотинката, например, за две евро при паразуване в магазина, или пък начисляване на дълг за изплащане на половинката, когато момичето е в процес на тъсене на работа и моментно не може да поеме своята част от наема. И двете съм виждала при германци. За мен всичко е споделено, и не, не съм меркантилна жена! На мен умът ми не може да побере как годеникът ти ще води дълг! Но хора разни.

# 404
Е, ако ходи сам и не настоява жена му да ходи с него, може и да е ОК.

Не е ОК. Поне според десетките теми и оплаквания в СО в стил „Той всеки уикенд ходи на село при майка си, още петък вечер заминава, а аз оставам сама (или ние с детето оставаме сами) вкъщи. Не иска да отидем някъде на почивка, на разходка, на спа, само на село си ходи“. Като целта не е задължително да копа, може и да е надпиване с аверите и мама да е само за алиби.
Затова съветвам момичетата да гледат и това, не само парите, имотите и тръпките. Ако не си падат по селските идилии, просто да не се хващат с момчета от село. И обратното важи.

Общи условия

Активация на акаунт