Хроничен запек

• 12 901
  • 50
  •   1
Отговори
# 45

Това решава проблемите със запека, само една чаша, не се пие редовно!, изпробвано, безвредно и струва 5 лева.

# 46
  • гр.София
И аз съм с хроничен запек отдавна. Но последните една две години става много зле. Лятото изкарах на салати, основно домати и нямах много проблеми. Забелязвам, че като не ям хляб и нещата се нормализират. От един месец си правя за обяд и си нося в работата 1кис. мляко с чия, банан, ябълка и мед. Може и круша да се сложи - действа. Но трябва да се взима всеки ден. Друго, което ми действа е олио от бял трън. Много е полезно за пречистване на черния дроб и действа разхлабвящо

# 47
Препоръчаха ми Дулкософт, но не съм го пила, предпазлива съм, че имам много алергии и други здравословни проблеми.
Търся отзиви за него.
Втора седмица съм с "изгубен баланс" и усещанията за тежест и метеоризъм са ужасни. Имам чувството, че самите газове също пречат да се изпразнят червата. За тях пих Дегазин, но едва ли ще има ефект от него при ферментацията, която се получава в червата.

# 48
Дулкософт не помага. Пила съм досега 3 пъти и не смятам повече да пробвам. Пак съм със запек, но не точно. При мен е нещо, което мога да определя като запек с елементи на разстройство. Започва да ме свива корема като при разстройство, тичам в тоалетната, но излизат само газове и слуз, която направо капе от мен. Това нещо през половин, един час всяка сутрин и продължава до обяд. После се успокоява до вечерта, на другата сутрин пак.....понякога изхождам съвсем малко. Имам и бълбукането на червата и подуване на корема. Помага ми сега гръцкото сладко. От него ме заболява остро корема, получавам разстройство, което минава за няколко дни. После месец, месец и половина ходя всеки ден нормално и някоя сутрин пак съм със запек ....
Гастрото се усъмни, че може да е от жлъчката, че имам камъни и я извадих преди три месеца. Не е от нея изглежда, защото пак си продължава. Ще се гръмна вече. Знам, че всичко започна след като ми скапаха червата с ударни дози кортизон, но нямат ли нещо да оправят щетите?......

# 49
Гръцкото сладко не зная дали е подходящо за дългосрочен прием с цел регулиране на червата или само за симптоматично лечение. На мен ми е малко агресивно.
От Дулкаософт имахте ли изобщо някаква промяна - куркане на червата, раздвижване, газове?...

Купила съм си таблетки с Псилиум (Хуск), но срещнах информация, че едва ли не може да подейства и запичащо и не смея да го започна.
Имате ли впечатления?

Аз имам убеждението, че при мен се получават някакви спазми на червата и това също ми помага да си влоша положението освен хапване на обичаните от мен тестени храни, за които съм убедена, че ми вредят на перисталтиката.

# 50
Гръцкото сладко и на мен ми идва агресивно, защото ме боли остро от него, но просто друго не помага за сега... Дулкософт все едно, че нищо не съм пила, само дето ми остава гадното усещане от поглъщането на тази тежка и мазна течност, която ми надува червата. Имам още половин шише у нас, ще го хвърля и повече няма да купувам. Хуск не съм ползвала, но в началото имах разстройство и тогава ми препоръчваха хуск, затова не смея сега при запека да го пробвам...
Мисля ,че в основата на тези проблеми стои възпаление на червата, което при някои хора с по-деликатни черва става хронично. И ги мъчи цял живот. При мен се получи от ударни дози кортизон, които взимах по схема. Затова като кажа на някой гастроентеролог за този факт, започва да изписва разни пробиотици, за да си измие ръцете и накрая казва, че няма какво да се направи, след като лигавицата на червата е непоправимо увредена. В последно време изтича много слуз при запека и това искам да овладея. Ще мъча пак гастроентероложката, да мисли нещо.

Общи условия

Активация на акаунт