Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 38 164
  • 826
  •   1
Отговори
# 525
Преди години бях пращала оплакване от водачка на авт.74 (тогава частна линия, сега не знам...). Писаха ми само, че е препратено към частния превозвач и до там.

Случаят беше, че се качих и попитах дали спира на спирката на гарата (следващата). Въпросната дъвчеше баница, докато кара и не знам защо въпросът ми я ядоса. Спря автобуса на средата на кръстовището на Сливница и каза, че трябва да сляза. Нямала съм право да се качвам за една спирка. Подчертавам, че бях с карта за всички линии и много се учудих. Госпожата си стана от мястото и почна да ме бута и да ми иска картата. При което вече аз се ядосах, казах ѝ, че няма право да ме проверява или да ме смъква от автобуса. Обаче заради другите пътници просто си извадих картата и я показах, при което те се развикаха как може такова нещо.....

Честно казано дори не знам с какво провокирах това отношение, както и другите също се чудиха. Всъщност те ме посъветваха да подам оплакване. Което все пак остана глас в пустиня....

# 526
  • Melmak
Соул, не се учудвам. Преди години какво ли не се случваше в ГТ и глас в пустиня. Сега уж има подобрение. Мен ме побъкрва това пушене вътре. А и лесно го доказвам, има снимка как си е захапал цигарата. До колкото знам ги глобяват. Нямаше да видя, че пуши, ако не смърдеше. Качих се от втората врата и димът се усещаше. Ами.. загледах се и видях как си е запалил. Ужас. Не исках да разводняваме темата, извинявам се.

# 527
  • Пловдив
Все ще се намери някой и май са много, дето да иска да мине тънко... Имам предвид четенето на обява току що. Изисквания като за гл. счетоводител, а обява за оперативен. Заплата обявена 2-2200 бруто. Това за Пловдив.

# 528
Могат да си намерят и друго, ама едно е 6000 + допълнително от цигари, лекарства и други стоки, друго е 2-3000 и нищо допълнително.

# 529
Не им завиждам на шофьорите, цял ден и цяла нощ сам си говориш, и то на какви теми  Grinning като си знам моя речник докато шофирам, си представям техния  Grinning

Не мога да се стърпя да не се похваля. Днес получих желаната оферта и я приех. Всичко звучи така добре, че чак още не мога да повярвам...  Отне ми точно 25 дни, хич не е зле. След пет месеца ваканция без работа ме сърбят ръчичките  Grinning Скоро почвам, нямам търпение. И най-щастлив е ММ, че му се махам от главата хах

# 530
Честито! Успех на новото място!!!

# 531
Честито и от мен! Дано новото място да оправдае очакванията 🙂

# 532
Високата заплата на тираджиите не компенсира останалото - здраве, семейство. Живот като на помияр и няма с кой да го споделиш.
Дали си заслужава?

Соул Фрии,  ходиш ли с кеф на работа?

# 533
  • Somewhere far away
Високата заплата на тираджиите не компенсира останалото - здраве, семейство. Живот като на помияр и няма с кой да го споделиш.
Дали си заслужава?
Е и аз точно същото казах, ама... е по -лесно да се нападаме и да хейтим.

# 534
сам си го е избрал, айде да дойде да върши моята работа за моите пари, като моето е лесно…. ми не ще

и стига с тая сополива драма, братовчед ми е тираджия, нито е помияр, нито му страда семейството, здрав мъж два метра, жена му не работи, кинти има, студио на морето за тях и апартамент на детето купиха

на близка синът й е шофьор на ученически автобус в Германия, един месец отпуска е в БГ,  нова кола, ремонти, почивки на острови…

Поми, ти шофьори познаваш ли изобщо?

# 535
Не нападам и не хейтя. Питам защото не разбирам и ми е интересно. Не съм враг а малко дете.

# 536
Не съм враг а малко дете.

Ти си дете?!?  Това ли казваш....?

Соул Фрии,  ходиш ли с кеф на работа?

Не те разбирам защо ме питаш това? Не трябва ли....?!?

А ти не ми отговори дали поне правилника за движение по пътищата научи?!? ....че всички помним разказите ти с предишния ник, с който се подвизаваше.

# 537
  • Fairbanks, Alaska
Не нападам и не хейтя. Питам защото не разбирам и ми е интересно. Не съм враг а малко дете.
Какво точно ти е интересно? Едни са се хванали да въртят геврека, понеже дават пари, други го правят понеже само за тази работа стават, трети пък от страст към шофирането. Ето ти три причини.

# 538
И аз познавам тираджии и хич не смятам, че са нещастни. Да, отсъстват по-дълго време от вкъщи, но после са си вкъщи по няколко седмици накуп. Не се оплакват. Гадно е като трябва да висят по границите, понякога с дни. И седенето по 14 часа определено е много вредно, не че в офисните професии не се седи по цял ден, но поне можеш да ставаш по-често, докато тирът ако спира на всеки 1-2 часа за почивка, няма да му излезне сметката.

# 539
  • Fairbanks, Alaska
При тировете максимално допустимото време за шофиране е 4 часа и 30 мин, след което задължително се правят 45 мин почивка. Но почти всички шофьори, са възприели правилото на тройката-караш 3 часа, спираш да почиваш, караш отново три часа, пак почивка, след третата тройка приключваш работния ден. Ако ти се налага, можеш да караш и 10 часа, но два пъти в седмицата. Аз се старая да ходя да тичам като приключа работния ден, че проблемът с обездвижването е сериозен.
P. S. Ползваме това правило, понеже ако не успеем да намерим място за паркиране, няма проблем да отидем на следващия паркинг, докато ако стигнем максимума и не сме намерили място за почивка е проблем-води се, че караш преуморен и подлежиш на санкция.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 08:32 от Natael-1485

Общи условия

Активация на акаунт