Работа, CV-та, HR-и, съвети - 87

• 38 161
  • 826
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Честито и от мен )

Има разлика да караш стока и да караш хора. Второто е много отговорно и доста натоварващо бих казала.

# 541
Соул Фри,

Не казвам че съм малко дете. Казвам че питам като такова защото не разбирам. Знам че въпросите ми са глупави и наивни.

Питах те дали ходиш с кеф на работа защото това е най - важно. Няма значение какво работиш. Важното е да ходиш с кеф на работа. И за малко пари да е ама да ти идва отвътре.

Да, знам какво съм писала. Не ме срам. Така съм мислила тогава, така съм писала.
Палачинката се обърна и вече съм "голям". Там правилата са други и аз ги спазвам. Там толерантността е в повече.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 19:27 от Поми

# 542
Колко да ти е кеф, ако се прибираш в студено жилище и хладилникът ти е празен? Смайват ме такива разсъждения.

# 543

Питах те дали ходиш с кеф на работа защото това е най - важно. Няма значение какво работиш. Важното е да ходиш с кеф на работа. И за малко пари да е ама да ти идва отвътре.

Ами не е така. Човек работи по необходимост - за да се изхранва, облича, подслонява, забавлява и плаща сметки. И работата трябва да покрива един екзистенц минимум. Чак след това вече може да се мисли за приятна и неприятна работа.

# 544
...
Специално за градския транспорт не е лоша идеята, заплатите им не са лоши. Ужасното е стреса, в София знаете какво напрежение е да караш. Иначе съм съгласна, че няма много места, на които да те търпят с чалгата и цигарата. Аз лично видя ли да пуши вътре, директно снимам и пращам на ЦГМ. Връщали са ми отговор, че ги глобяват, дано е така наистина.

Не е ли по-редно да предупредите лично шофьора? И чак ако не се съобрази, другото. Аз поне така правех, като ползвах (гр)адски Wink Винаги е давало ефект - по-скоро молба, че не ми понася, но не е и редно.

# 545
Не е ли по-редно да предупредите лично шофьора? И чак ако не се съобрази, другото.
Явно не действа този метод, след като се съобрази с теб ще запали пак цигара на следващия курс. Ако го одрусат с глоби най-малкото няма да му останат джобни да си купи пакет, пък може и да осъзнае че не трябва въобще да ги пали докато кара.

# 546
  • Melmak
Според мен не е редно да пуши. Въобще не виждам защо да му се моля. Той нарушава наредба, няма място за молби. Ако наистина го глобят, може и да осъзнае нещо…

# 547
Не ги глобяват за нищо, затова не им пука и си правят каквото искат.

# 548
Това не е вярно поне по отношение на софийския ЦГМ - неколкократно съм чувал/чел, че глобите са една от причините за текучеството там.

Хубаво е да се има предвид, че шофирането на автобус с куп хора вътре не е същото като камион с някакъв товар, съответно стандартите по отношение на поведението на водачите няма как да са еднакви.

# 549
Хубаво е да се има предвид, че превоза на хора, не е като на товари, ама трябва да се има предвид, че ако им напуснат шофьорите, тези хора няма кой да ги превози. И в случая не се мисли за хората, а за пропуснатите ползи от тези курсове.

# 550
Хубаво е да се има предвид, че може да си мисли един шофьор, че превозва стока, а като спре камиона да изскочат група нелегални мигранти, които той не знае къде са се качили. Истинска история, случила се на мой познат.

Ако напуснат шофьорите, превозващи товари пък няма да ти доставят стоката в магазина. Нека не дискутираме кое е по-важно, защото и двете са. За мен това е тежка и неблагодарна работа и не смятам въобще, че са им много парите за условията, в които работят тираджиите. Не бих се сменила с тях.

# 551
Ама едните са сами в кабината и никой няма претенции към тях, а към другите имат.На един му пречи пушенето, на друг чалгата, на трети нещо друго- ми като са толкова претенциозни, да си ползват собствените коли.

# 552
Трябва да се спазват определени правила, така че да, не е редно да се пуши, да се говори по телефона и прочее. Изказвания като горното са пример какво значи “калпав материал” и селски манталитет.

И аз имах случай по средата на една среща (видео) клиентът стана, изчезна от камерата, върна се и почна да си свива цигара. Да ти кажа, и на мене ми се пушеше, ама си направих презентацията и запалих след това. Толкова по темата.

# 553
Аз съм непушач и противник на пушенето на обществени места, но тук имам  друго мнение. при нормална работа в офис, магазин или цех работещите могат да излизат от време на време и да пушат. Шофьорът на тролейбус, рейс, влак и прочее няма тази възможност и може да стои с часове в кабината. В такъв случай, ако КАБИНАТА Е ОТДЕЛНА И ИЗОЛИРАНА от салона с пътниците не виждам проблем да пуши. Но ако кабината е свързана със салона, тогава няма право, защото им дими и на тях.

# 554
Не калпав, материал липсва. Всеки търси бюро и затова работниците започнаха да командват началниците. При таксиджиите същото- като не ти отърва слизай, ама клиентите не правят скандали на шофьорите, а на диспечерите, ако му направиш забележка, теглити една псувня и отива и отива в другата фирма.

Общи условия

Активация на акаунт